rapala ile sıyırtma kurşun

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında orjinalp tarafından paylaşıldı.

  1. orjinalp

    orjinalp İbrahim

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    48
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    shimano alivio bx 4.20, lineaeffe turna fresh 3,90
    En İyi Avı:
    sarıkanat
    arkadaşlar acaba sıyırtma kurşun ile rapala aynı takımda kullanılabilirmi..
    kısada olsa cevap verirseniz sevinirim...
     
  2. albay73

    albay73 mustafa üsküdarlı

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    67
    Şehir:
    ist/üsküdar
    Favori Kamış:
    shimano aspire 4.50 kamış
    Favori Makine:
    shimano twinpower sw 8000 pg shimano sustain 8000 fe shimano süper ultegra xsa 10000
    En İyi Avı:
    5kg levrek
    slm

    tabiki arkadaşım yanlız kullanıcan duruma göre ve yere göre dehişir biz genelde balık su üstü veya orta suda olduhu zaman kullanırız mesela palamutta su üstü balıhı olduhu icin hafif gıram sıyıtmayla tutarız
     
  3. ozan

    ozan Ozan

    Mesajlar:
    3.040
    Şehir:
    Antalya
    kıyıdan atışlarda kullanabilirsiniz. rapalanın ve fırdöndünün önünde
     
  4. orjinalp

    orjinalp İbrahim

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    48
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    shimano alivio bx 4.20, lineaeffe turna fresh 3,90
    En İyi Avı:
    sarıkanat
    verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...
     
  5. denizci_kaptan

    denizci_kaptan Sami

    Mesajlar:
    1.398
    Şehir:
    İstanbul
    Kıyıdan atışlarda özellikle İstanbul boğazında sörf kamışlarda 150 gr kurşuna kadar takılabiliyor. Ancak kurşun bir gem gibi rapalanın hareketini sınırlayan rol oynar. Bu nedenle kurşunla rapala arası uzunca mesafeler bulundurmalıdır.

    Kurşun eğer kıyıdan atışta kullanılacaksa atış mesafesi uzun olması isteniyorsa mutlaka sörf kamış kullanılmalıdır. Zaten kurşun takılmayacaksa kullanılan kamış çok farklı ve kaliteli kamış türleri kullanılıyor. Ama uzak mesafelere ulaşmak maksadıyla kurşunlu takımda 75 gramdan 150 grama kadar kurşun takıyoruz. Kurşunu takarken ekstra 50 cm lik kalın bir beden ile fırdöndüye ayrıca bağlıyoruz. Yani fırdöndüden iki benden çıkıyor. biri 50cm lik kurşun için bir beden ikinci ana benden rapalaca giden kamışın boyu kadar kurşuna göre daha ince beden. Eğer bu şekilde yapmazsak direk tek beden üstüne gezici kurşunlardan bir ağırlık yapmaya kalkarsak bir kaç atışta bir rapalayla kurşunun birbirine dolaşması muhtemeldir. Ayrıca gezici kurşun rapalanın hareketini sınırlayacaktır. Ancak bahsetttiğimiz takımla atış yapmak biraz riskli olup ustalık gerektirir. Çevrede atış yapan çok fazla kimse olmamalıdır. Boş bir alanda iyice alışana kadar deneme yapılmalı.

    Tekneden rapala için kurşunlu takım çok gerekli değildir. Zaten rapalayı dibe indirmek için özel rapala türleri veya dipleyiciler var. Ama illa kurşun tercih edilecekse bu sefer kıyıdan atışın tam tersi olarak gezici kurşun kullanılmalıdır. Ancak tek kurşun yerine 2-4 arası kurşun takılmalı ve her kurşun arasına fırdöndü takılarak kurşunların birbirine gam yapması engellenmelidir. Örneğin 100 gr tek kurşun yerine 30 gram 3 kurşun takmalı ve kurşunlar arası 40 cm boşlukla aralarında fırdöndü takılmalıdır. Bu şekilde rapalanın hareketi daha az sınırlanmış olacaktır. En son kurşundan sonra ise rapalaya kadar en az 5 kulaç (7-9m) boşluk bırakmak şarttır.