Merhaba Arkadaşlar, Sahte balık yapsam diye düşünürken nette bunu gördüm. İlginç bir çalışma olmuş. Hoşuma gitti sizinle paylaşmak istedim. Denemekte fayda var http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=C-kOYS6LaIU
Evet bu yöntemi daha önce görmüştüm hatta halihazırda evde birkaç farklı renkte kapak tutuyordum bigün yaparim belki diye yapması basit ama tuzlu suda bizim marmarada iş yaparmi orası meçhul
burada youtube çekmediği için görmedim nasıl bir şey ama... Bu sarıkanat bolluğunda kesin iş yapar. Ama seneye ne olur, o meçhul işte.
Tahmin ettim zaten de.. Onların, kasna avında bilhassa iyi neticeler verdiğine dair çok rapor geçiyor ortada.
yanılmıyorsam videoda ki adam tatlı su avında kullanıyor zaten bu sahteyi.. cihan birer tane yapıp deneyelim ne kaybederizki hatta ardarda 2 kapak birlestirip yapmak lazım biraz daha görünür olsun diye, tabi su içindeki aksiyonu test etmek lazım..
evet aksiyonu alabalık için iyi olur gibime geldi adam videoda alabalık (trout) yakalıyor çünkü belki turnada iş yapar ..
Valla aklında ersin, mutlaka deneyeceğim. Ben turuncu ve pembe renk sahtelerle iyi sonuçlar aldım, o renklerde kapak arıyorum şimdi Hatta aynı mantıkla farklı tenekelerden az daha irisini yapayım diyorum reeling
Boğazda küçük balık alır ama alır bence Tabi kurşunla atılırsa . Meselenin güzel yanı pratik olması ,kolay olması ucuz olması . Teneke filen denemeye gerek yok bence bu iyi ..
cihan turuncu veya pembe renkte kapak bulamazsan, kırtasiyeden suya dayanıklı permanent kalem al aradığın renklerde 1,5 tl falan, kapağın rengi ne olursa olsun üstünden turuncu, pembe, kırmızı neye istersen boyarsın rahatça... ben bu kalemi aldığım hazır kaşıkların ve sahtelerin boyamasında da kullanıyorum, denedim işte görüyor :thumb: