''Pole Spear'' kullanan , etkisi konusunda bilgisi olan yardımm!!

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında serif123 tarafından paylaşıldı.

1. serif123

serif123 dfsafasdfas

Pole Spear yani bi tür el zıpkını Türkiye`de pek tanınmış deil sanırım ama yurt dışında çok yaygın bir avlanma türü zıpkına benzeyen fakat daha basit olan bir alet , kullanımı sapan gibi gerip ,bırakarak yapılıyor. Konu hakkında daha fazla bilgisi olan varsa yardım lütfen...

2. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Oldukca bakir, insan tanimayan baliklarin oldugu, mercan resifleri gibi ortamlarda kullanilabilecek 80cm-1 metre kadar atis imkani verecek , kullanimi pratik gorunmekle birlikte oldukca zord bir zipkin turudur..

Cunku elindeki kaucugu gererek zipkinin govdesini bu gerginlik altinda uzun sure tutabilmelisiniz ki bu oldukca rahatsiz edici, kuvvet isteyen , belirli bir sureden sonra da sikan bir uygulamadir. Ustalari vardir.Ama Turkiye gibi baligin oldukca urkek oldugu yerde bununla baliga yaklasacaksiniz, ve bununla baligi vurup cikaracaksiniz. Bence rastlantilar disinda olacak is degil. Zaten buyuk baliklara kullanilabilecek bir sey degildir.Burda gencligimde kullandim hala da vardir. Ancak kullanisli bulmadim.Polenezya yerlilerinin kullandigi bir yontemdir.Ama bunu kullanmak icin polenezya yerlilerinin daldigi resiflerdeki gibi bir balik cennetinde olmalisiniz diye dusunuyorum.

Kiyi zipkini olarak , kefal gibi baliklarin kiyidan yem niyetine vurulmasi icin kullanilabilir.

3. serif123

serif123 dfsafasdfas

Saol Hüseyin Abi çok haklısın bi video izledim adamların kullandığı yerler balık cenneti balığa 1-2m ye kadar çok rahat yaklaşıolar, burda balık gördüğü anda toz oluo :D

4. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Neden acaba...:D :D :D

Kendine iyi bak.