pervaneler

Konu, 'Motorlar' kısmında erossi_35 tarafından paylaşıldı.

1. erossi_35

erossi_35 bora çelik

Favori Makine:
    d.a.m fds740
    9.8 tahotsu motorumda standart pervane bulunmakta geçen gün bunu taşa çarptı biraz ezildi büzüldü pervaneyi degiştirmek istiyorum farklı bir pervane takılrısa daha hızlı gidermi 3 kişi uçar pozisyona geçiyor 30 km hız a ulaşıyor daha hızlı gidermi yoksa daha agırken farklı pervane takılıp bu hızlara erişme durumu olur mu...

2. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    büyük pervane takarsanız bu motoru zorlayacaktır.. işin ustası olan kişilerden bilgi almadıkça denemeyin.

3. 29519

29519

Pervane denince bende alabalık avında kullanılan fly sahtelerden zannettim
    :)

4. ogrtmn11

ogrtmn11 emrah

Pervaneler uzmanlarca denenip motora en uygun büyüklükteki takılıyor. Eğer büyük pervane tekneyi daha çok hızlandırsaydı herhalde büyük gemi pervanesi takılırdı.:) Edindiğim bilgilere göre, pervanesini 1 numara büyüten ya da küçülten arkadaşlarda pek fark olmamış.

5. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    http://www.tohatsu.com/accessories/prop.html#Tohatsu Outboard Propeller Chart

tohatsu pervane tablosu, neye ne uygun yazıyor, bir bakıver.

eğer farklı bir pervane istersen mercury dünya çapında ve birçok markaya uygun alternatifler sunuyor. linkini verdiğim siteden sana uygun seçenekleri işaretlersen işine yarar bir sonuç çıkabilir belki. genelde daha ciddi boyutlarda motorlar için çalışıyorlar ama sen yinede bir dene. ha bulursanda türkiyede temin edebilirmisin onu bilmiyorum.

http://www.mercurymarine.com/propellers/prop-selector/#

mercury pervane seçim uygulaması