Perch tecrübesi ve Perch karnından çıkanlar (tatlı su levreği)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ozkan79 tarafından paylaşıldı.

1. ozkan79

ozkan79 özkan

tatlı su amatör balık avıcısından herkese marhaba :)

avlak:istanbulda bir göl.
    yem: su üstü ve derine dalarlı değişik türlerde sahte yemler;döner meps ve kaşık.
    hava:sağnak yağışlı yağmurlu.

yaklasık 10 sene üzerine tatlı su atcek tarzı balık avına merak salmış bulunmaktayım.

20 mayıs pazar günü yaptığım avda niyetimde turna var idi fakat evdeki hesap çarşıya uymadı.
    turnya niyet levreğe kısmet oldu reeling

hemen altda görünen sahte ile 2 levrek kandırmayı başardım.

forumda okuduğum gibi tulum çıkartmaya çalıştım il denemem olduğu için sanırım pek başarılı olamadım balık biraz mundar oldu ki birazda aceleye gelmedi değil hani :eek:

bilin bakalım levreğin karnından ne çıktı :eek: :eek: :eek:

av esnasında 2 adet kerevit derin sudan sığ suya kıyıya doğru gelip hemen dibimize sokuldu bizde inceleme amaçlı kerevitleri kepçe yardımı ile yakaladık karınları yavru dolu idi resmini çekip hemen geri saldık :)

ilk defa yakalamış olduğum tatlı su levreği benden şu puanlamayı aldı

av zefki:10/9 :thumb:

kılçık durumu:10/5mrsparkle

lezzet:10/6 :rolleyes: pişirme ve temizleme safhaları biraz aceleye geldi,balıkları pazar günü avladım ve pazar akşam dondurucuya koydum,pazartesi akşam pişiricem diyerekten 3 saat kadar buzlukdan çıkartıp buzlarının çözülmesini sağladım ama fırsatım olmadı ve tekrardan dondurucuya koymak zorunda kaldım :( belki bu yüzden tadı biraz bozulmuş olabilir,ama şu söyleyebilirim ki bir çok tatlu su balığına oranla eti lezzetli bir balık :thumb:

sonuç olarak levrek benden geçer not aldı :)

2. sintr

sintr hasan

Favori Kamış:
    YobamaxBullDog
    Favori Makine:
    Okuma trio 55
    En İyi Avı:
    Sadece Zargana
    :) valla tulum olayıyla boşuna uraşmışsın abi zaten pişirince kendi soyuluyor.ha böyle belki daha lezzetli oluyordur bilemem ama bence tatlı suda tutulup yemeye değecek bir kaç türden biri.bu arada mekan güzelmiş yeşilik görmeyeli uzun zaman oldu :D

3. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    Öncelikle tebrikler güzel av olmuş, :)
    içinden çıkanlar gerçekten ilginç, demekki ne bulursa yiyormuş levrek :p

lezzet konusunda, tatlısuda alabalık benim için 1 numaradır, bunu saymazsak levrek etide güzeldir. rastgele :)

4. ozkan79

ozkan79 özkan

kanka bi ara sen ve metin takılın bize :D

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrikler Özkan hayırlı olsun ilk levrekler. Hayatımda tatlısuda avlanmamış biri olarak fazla yorum yapamayacağım ama senden yakında iyi bir turna raporu göreceğimize de eminim:)

6. ozkan79

ozkan79 özkan

İnsallah kardesim bi kayda deger bilgi birikimi yapinca ilk isim sanada zehir vermek olucak :D

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    slm ozkan. tebrikler :)

tatlisuda ilk tuttugum balik levrek :) aynen bu boylardaydi. 16-17 sene rahat olmustur tadini hatirlamiyorum :)

8. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Özkan, balığın avlaktan sofraya kadar giden tüm yolculuğunu sayende keyifle okuduk ve gördük.Ellerine sağlık, avların bol ve bereketli olsun:)

9. ozkan79

ozkan79 özkan

Tesekkuler denizde lufer tatli suda alabalik tek gecerim :) rastgele

10. ozkan79

ozkan79 özkan

Tesekkur ederim belki yakinda sizede nasip olur pazari iple cekiyorum :) rastgele

11. ozkan79

ozkan79 özkan

Rica ederim abi bol bereketli avlar dilerim rastgelsin :)

12. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Tebrik ederim boyları gayet güzel. Çok yavaş büyüyen bir balıktır. Afiyet olsun.

tulum çıkartılmadığında özellikle yosun ve çamur koktuğunu söyler arkadaşlarım. 1 kez avını yaptım o zamanlar tulum çıkarılacağını bilmezdim. Azkalsın balığı bırakıyordum. Bir kez de tulum çıkarıp deneme yapacağım.

13. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tebrik ederim Ozkan. :) Guzel levrekler avlamissin. Daha buyukleri de rastgelir insallah.

Sahten, rengi ve deseniyle tatli su levreginin dogal ortaminda hangi baliklarla beslendigine dair bilgi veriyor. O sahte hangi baligin sahtesi? Alabalik gibi sanki ama alabalik akarsuda olur, golde degil.?? :confused:

Tatlisu levreginin baskin bir tur oldugunu biliyordum ama ucuncu fotograftaki kadar avci/av buyukluk orani beklemiyordum. :) Tam bir canavarmis...

Bir de kerevitin o sert kiskaclarini nasil sindiriyor bu hayvan yahu... :confused: :rolleyes: Jaws filminde kibirli kopekbaligi avcisi Quint hayvani avladiginda karnindan araba plakasi filan cikmisti, hatirlarsin belki. :) Tatlisu levregi de turna kadar olmasa bile kendi capinda Jaws'tan asagi kalmiyor demek ki. :D

14. tigger

tigger tayfun..

Favori Kamış:
    lineaeffe avventura 4.20 okuma v-system 2.40
    Favori Makine:
    Daiwa emcast sport 5000 shimano catana 2500fb
    En İyi Avı:
    suya iade ettiklerim
    Tebrikler güzel bir av olmuş. perch şimdiye kadar yakaladığım en mücadeleci balık. daha turna kısmet olmadığından kıyaslıyamıyorum. bana göre tatlı sudaki en lezzetli balıktır. temizledikten kızgın yağa atıp çevirdiktan sonra maşa yardımıyla derisi rahatlıkla alınıyor, pişirmeye devam edip afiyetle yeniyor. daha iyi avlarınız olsun...
    syg.

15. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
  16. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Özkan

Senin her avatarını gördüğümde,şu an ayrı bulunduğum aynı cins papağanım aklıma gelmekte.
    İstanbul günlerimde yatağıma kadar yürüyerek gelen,tepeme çıkan hatta yorganımın altına dahi giren,yıkanırken kapıyı zorlayıp,kimi zaman açık bulduğunda içeri dalıp,birlikte duş yaptığımız papağanım şu an tam 32 yaşındadaır.

İnanılmaz bir belleği,neredeyse sonsuz denecek kadar öğrenme ve kelimeleri tekrarlama ve hatta kısa cümleler kurma kabiliyetine sahiptir.

Geçen sene ölen televizyonların meşhur papağanı Alex'in nerdeyse tüm hünerlerine sahiptir.

Bu bir tarafa avını tebrik ediyorum.

Bir balığın tulumu çıkareılacaksa bu,o tazeyken yapılmalıdır.Aksi takdirde eti kimi yerde deriye yapışır.

Devamını dsiliyorum.

Perch'in en sevdiği sahtelerin başında küçük boyda Yo-ğzuri Pin's minnow gelmektedr,aklında olsun.

Sevgimle kal

17. ozkan79

ozkan79 özkan

Belki bu durum suyun berrakligi ve temizligine bagli degiskenlik gosterebilir birdaha kismet olur ise tulum cikartmadan deneyecegim :)

18. ozkan79

ozkan79 özkan

Tesekkurler :)
    Evet sahta alabalik sahtesi ayni modelin su ustu olanida var bende ama ona vurus alamadim alabalik sahtesini tercih etme amacim turna kandirabilmek idi ama levrekte kismetim varmis demekki :)

Evet bu balik ve turna baskin turlerden;gittigim golde sazlik yosunluk ve otluklarin arasina oldukca bakmama ragmen suda tekbir canli varlik dahi goremedim (kurbaga dahil) sanirim suda bayagi bir yirtici var :D tahminimce koskoca kereviti yemis hepsini sindirmis ama kemiksi kol ve bacaklar midesinde kala kalmis..

19. ozkan79

ozkan79 özkan

Tesekkur ederim..bi dahaki sefere turna denk gelir insallah rastgelsin:thumb:

20. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler Özkan abi güzel rapor olmuş.. rastgele..