Patlakgöz mercan avımız.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli üyeler
    Bir müddet ara verdiğim katılımlarıma bugünden itibaren başlıyorum.
    Bu sene içersinde çıkaracağım 6 kitaptan ilkinin son aşama çalışmaları faal olamamamın sebebi olmuştur.
    Bu arada biriken sorularınızıda cevaplayacağım.
    İstanbuldan döneli 4.gün.Geçen günler zarfında 3 kere balığa çıktım.Muhtelif forumlardan kardeşlerim beni beklemekteydi.
    Avlarımızın sonucunda,kıt günler densede 15 kg civarında muhtelif cins balıklar yakalayabildik.
    Yoğun jig avımız bu ara balıkların 200 metre üstü sulara çekilmesiyle sekteye uğrasada,özellikle,Amerikan forumlarından arkadaşlarımın tavsiyesi ile Gece çok açık su Orkinos jiggingine başlayabildik.Daha ilk denemesinde Mert kardeşim devasa bir orkinosa taktırsada,balığın sert hamlelerine karşı güçlük çekerek onu alamadı.Shimano Blue Rose kamışı nerdeyse kırılma noktasına gelmesine,ayrıca Stella 8000 SW PG makarasınında bu denli iri bir balığa pek uygun gelmemesi yüzünden balık kendini kurtarabildi sanıyorum.
    Orkinos jigginginde Stellanın 20.000 PG olması gerekmekte.Amerikalıların tavsiyeleri bu yönde.Para biriktirmeye başladım sanırım 5,6 ay içinde sahip olabileceğim.
    Gelelim bugünki avımıza.Forumlardan arkadaşımız Hakanla açıldık.Hedefim evvelki gün 20 kadarını Bursadan Zafer kardeşimle yakaladığımız iri Karagöz,1 Kg'a yakın İstakaroz,İri fangri ve uzunburun Mercan kerterizimdi.
    Ancak büyük bir şanssızlık esri acyığımda GPS'in çöktüğünü ve bütün kerterizlerimin silindiğini üzüntüyle farkettim.İlk anlarda paniklesemde hemen toparlandım ve gözle aldığım kerteriz tahminleri esnasında,evvelden bilmediğim bir bölgeden geçerken dibe yapışmış balık sinyali aldım.Sinyaller devam edincede teknemi rüzgara karşı yan çevirip,FF'de 110 metre gösteren derinliğe,Mamun,ve Karidesle yemli takımımı koyverdim.İncecik ip misinam ve 200 gr Mavruka kurşunum dikine inerek dibi buldu ve apikoda kaldı.Hemen akabinde hassas kamışım iki büklüm oldu ve tasmaladım.Bitmek bilmeyen metreler sonucunda balıklar yüzledi.İki adet tombul koca gözleri dışarı fırlamış vurgun yemiş iki adet patlakgöz mercanı içeri aldım.
    Yöremizde bulunduğunu bildiğim ancak bugüne kadar yakalamaya muaffak olamadığım mercanın bu cinsi beni hayli sevindirdi.
    Tesadüfmüğydü yoksa devam edecekmiydi düşünceleriyle iğneleri mercanların koca ağızlarından çıkardım,yemledim ve tekrar salıverdim.Dibe iner inmez tekrar yüklendiler.Bu kere tek patlaggöz ve iri bir Hani yakalanmıştı.
    İyice yatan havanın keyfiyle avımıza devam ettik.24 Mercanın ve hayli iri onlarca haninin keyfi aniden patlayan havayla bitti ve çokca ıslanarak limana döndük.
    İlişikte bazı kareleri sunuyorum.
    Sevgi ve saygımla kalınız.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 30 Ocak 2020
  2. fuatbc

fuatbc fuat

En İyi Avı:
    750 gr kefal
    masallah balıklar super.

3. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Teşekkürler sevgili Fuat

4. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Vedat baba tebrikler , harbidende patlak gözlermiş, bu arada kitabının bitmesini dörtgözle bekliyorum. Saygılarımla.

5. ENDER TUNCER

ENDER TUNCER Ender Tuncer

Favori Kamış:
    RYOBI FUJI KARBON KAMIŞ 2.95MT
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 6000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    levrek2.5 kg, 3,5 kg torik
    Vedat abi tebrikler yine konuşturmuşsun klasını, yalnız trofeleride koy ki gözümüz gönlümüz açılsın, bende uzun süredir ara vermiştim internet durumlarına yeni avları yakında koyacağım, eski nickim ADALI benim ancak bu sitede başka biri kullanıyormuş
    bir ara yanına gelecektik Evren le kısmet olmadı inşallah yeni sezonda ordayız,

6. tanertasarim

tanertasarim TANER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    TURNA, MIRMIR.
    Üstadım Mükemmel.......

7. ramchi

ramchi ramazan avcı

Favori Kamış:
    albastar leader 3233
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    alabalık
    Vedat abi çok harika bir av olmuş özelliklede ikinci resim çok süper:) .RASTGELE..

8. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Vedat baba tebrikler çok güzel balıklar keyfinizin ve avınızın daim olması dileğimle

9. çılgınbalıkçı

çılgınbalıkçı ŞABAN

yani VEDAT ustam bir konu bu kadar güzel yazılır ve böyle şahane balıklarla süslenir:)
    elinize,dilinize sağlık,ömürlü olun:)
    paylaşım için teşekkürler:)

10. Goldarrow

Goldarrow FATİH ALTINOK

Favori Kamış:
    EUROSTAR CARBON TOLEDO 3.90
    Favori Makine:
    zamanla daha iyisi olacak
    En İyi Avı:
    henüz yok (lüfer 600 gr)(sazan 1 kg)
    Vedat abi ne diyeyim senın raporların bi başka oluyo okumak resimlere bakmak ayrı bı zevk elıne koluna sağlık ne diyeyim eksik olma.

11. sinağrit_baba

sinağrit_baba MURAT

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Shimano Stradic, symetre, spheros, sienna
    En İyi Avı:
    Sinarit 1,5 kg
    Vedat Abi merhaba,
    bedenin ve kösteğin misinası, iğne türü/numarası ve kaç tane iğne kullandığın hakkında da bilgi verebilir misin? Teşekkür ederim.
    rastgele...

12. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Vedat amca tebrik ederim.

13. kamil alkan

kamil alkan kamil

Vedat abi harika balıklar. Raporlarınıda özlemişiz yani:) Abi birde sorum olacak; Geçende internette misinaları incelerken 'silikon lastik misina' gördüm. Abi bu tip misinalar hangi tip avlarda ve hangi balıklara kullanılıyor. Avantaj sağlıyormu? Siz hiç kullandınızmı? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

14. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Ustacım yine güzel bir raporla gözleri şenlendirdin emeğine sağlık

Ustacım özel mesaj atmak istedim ama mesaj kutun dolu olduğu için muaffak olamadım jig konusunda sana dönemedim kusura bakma ciddi bir mali sıkıntı içindeyim kredi kartlarımın ödemelerini yapamadım telefonuma kontör bile yükleyemedim senin yanına tekrar gelmeyi istiyordum ama bu para sıkıntısı beni çok sarstı çok özür diliyorum seni hep hayal kırıklığına uğratığımın farkındayım nolur bana kırılma
    sevgilerimle

Son düzenleme: 8 Temmuz 2010
  15. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    Ellerinden öperim VEdat Abim SAygılar...

16. mb58

mb58 mustafa hoca

Favori Makine:
    dam, daiwa
    Vedat ağabey paylaşım için teşekkürler, çok güzel bir anlatım olmuş.

17. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Vedat baba nasıl güzel rekleri var bu mercanların böyle çok güzeller gerçekten..

18. LapinCash

LapinCash

Ustam vurmuşsunuz gene turnayı patlak gözünden tebrik ediyorum , maşallah.

19. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Maşallah balıklar çok güzel. Prıl pırıl. Afiyet olsun.

20. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim İsmail
    Bugünki avımızdada ilk önce çapariyle bir miktar kolyoz ve uskumru vanosu,bu arada bir adette lipari aldım.Sonrasında çaparime gelen iri kupeslerle avımıza devam ettik.Yem olarak taze kolyozları hazırlarkende yeni noktaladığım patlakgöz mercan kerterizime yöneldim.
    Patlakgözler av vermeye devam ettiler,15 kadarını yakaladıkran sonra havanın anında 7 kuvvete çıkmasıyla mecburen limana bu kere iç çamaşırlarıma kadar ıslanıp geri döndük.
    Günün şartlarında başarılı bir av sayılabilirdi.Hakan kardeşim ise çok uyumlu bir partnerdi.Ne deniz tuttu,ne çekindi.
    Kitap hazır Ağustosta çıkacak.Ancak yayıcılık tekniğine uygun olarak pek kalın olsun istemediler.
    200 sayfa civarında bol resimli bir kitap oldu.Ancak,elbetteki anlatabilecek olduğumun sadece 1/5 kadarını ihtiva edebilecek.
    Bilahere 5 veya 6 kitap daha çıkaracağız.Bunlarda A dan Z'ye Jigging avı,Tatlısu avlarım,Resimli ve Grafik çizimli takım düzenlerim,Yabancı avcıların kullandığı ve tarafımdanda denenen bazı sahteler,takım düzenleri,kullanım alanları,Avcılığın etik kaideleri,bazı püf noktaları gibi konuları içerecekler.
    İlgine teşekkür ediyorum.
    Sevgiyle kal