Arkadaşlar iyi günler. Ben karadeniz de palamut avı yapmak istiyorum. Şile tarafında herhangi bir tanıdığım olmadığı için buradaki arkadaşlardan yanına arkadaş arıyan olursa seve seve gelmek isterim. Lüfer zamanıda ben onu tuzlada tekneyle lüfere çıkartabilirim. Teşekkürler. Not: Kiralık tekne ilede çıkabilirim.
Nihat abi merhaba; palamut avina daha once hic cikmadim, bende cikmak istiyorum bu sene. Eger uygun olursa senin icinde bi tekne kiralayip cikabiliriz.
Trabzonda olsan çıkardık beraber =) yarın sabah bende çıkacağım palamuta. Lüfere niyetlencem ama varmıdır trabzonda bilmiyomki. Yomra limanında tutuyolarmışda tekneyle tutan görmedim daha. birde lüferin tutma tekniği nasıl abicim ? anlatabilrmsin özeldende olur farketmz
Aslında sitede lüfer diye aratırsan örnekleri resimleriyle okadar çok anlatım varki. Hem olta yapısını, hem avlanma şeklini öğrenirsin. http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=27204 Kıyı Avı için Bu linke bakabilirsin.
Az önce teknenin yanına uğradım yandaki tekne sahibi tahsin abi balıktan dönmüş balıkları tasnif ediyordu 100 yakın palamut almış boğaz köprüsünün anadolu tarafından bitirmişsin dedim palamutu boğazda sabah fena sis vardı dedi sonra bir palamut başladıki dedi yok böyle bişey bayadır sürekli tutuyor tekneyle çıkınca palamut boğazda var bu sene çok bereketli maşallah zira aynı adam geçen sene sadece 3 tane palamut tutmuştu bir sene boyunca cumartesi hemen bir 50 li çapari edindim nasip ne zamana bakalım keşke resim çekseydiimm bak şimdii
Nihat Abi Ben Karşıda Bi tane kiralık tekne buldum palamut yapmak ıstıyorum istersen beraber çıkabılırız veya siteden arkadaşda ekleye biliriz
Valla ben önümüzdeki cumartesi sabahı düşünüyorum sabah 6 gıbı cıkarız denıze oglende gerı donerız tüm gün tekne 100tl + mazot masrafımız var baska katılcak arkadas varsa onlarda gelebılır. ben caparı yapalım dıyorum
ucret 100tl + mazot masrafı 4 kısı kaldırır tahmınımce gelmek ısteyen olursa buyursun arkadaslar sorun yok
Selam. Karşı derken. Netarafta buldun. Ayrıca palamut avında bir tekneden 2 den fazla kişinin olta salabileceğini sanmıyorum. Zira ozaman balık tutmayı pek başaramayız gibi geliyor.
karsı fenerbahce den bogaza acılacagız 25 lık caparı sallarız abı cok oltaya ıhtıyac yok dıe dusunuyorum cektıgımız balıklar hepımıze yeter ınsallah
100 TL + mazot mu? Kişi başı ücretmi bu saat ücretimi. Sevgili cem bence her ikisi içinde çok fazla bir ücret. bukadar para verdikten sonra tuzladan tekneyi boğaza getirip geri dönmek sanırım daha mantıklı olur. ben sadece mazot parasına gelirim, hava mısade ederse en iyi benim kendi teknem ile gelmek.
Merhaba 100 ytl kişi başımı yoksa tekne sahibinin istediğimi ? bu konuya netlik getirebilirmisiniz bende gelmek istiyorum fakat bende normal palamut çaparisi var bahsettiğiniz gibi 25 lik vs.. vs.. yok
Merhaba, arkadaşlar hava poyrazda ve istanbul boğazında palamuta tık yok, zargana çoğalmış niyetlenenlere. hava lodosa dönmeden palamut yapmaz. ayrıca belirtmek isterimki geçen hafta palamut için tekneyle çıktık arkadaşın babasınındı, arkadaşım babası ben fakat palamut için çıkacaksanız çaparisini (25-50 iğneli) atan arkadaş ve dümendeki kişi haricindekiler muhabbete gitmiş oluyor. 2nci takımı indirip gezmeye başladığınız vakit ilk yaptığınız kıvrım çok büyük ihtimalle olataları karıştırıyorsunuz birbirine. Ama hala hasretim biz 8tane palamut aldık, arkadaşın babası geçen perşembe 30tane tek başına almıştı, tam tekrar niyetlendik derken hava poyraz esmekte.
benim bugün durum belli olacak Tuzla'da arkdaşın davet vardır ama kesinlikle boğaz yerine karadeniz tarafında özelliklede karaburun tarafında palamuta çıkmak isterim