Merhabalar.. 3 aydır Sufix 832 (yeşil) kullanıyorum. Sorun, çabuk rengi atıyor yani üzerindeki boya ve kaplı olan malzeme (sanırım mum deniliyor idk ) kısa sürede kayboluyor. Renk önemli değilde, ipin yapısı çok fazla değişiyor.Ufak tefek tiftikleniyor. En önemli sorun ise, üsteki sebeblerden dolayı atış erimi ciddi şekilde azalıyor. Geçen hafta misnanın kullanmadığım kısmı yani makinenin altında kalan kısmını üste getirdim.Tersten sardım. Sahtelerin ciddi anlamda 15-20 metre daha fazla gittiğini farkettim.Doğal olarak yeni gibi olduğu için. Asıl ve en önemli kısma gelirsek, hemen hemen HER GÜN kullanmaktayım. İstediğim öneri ise, üzerindeki kaplama özelliğini en fazla koruyan, atış erimi düşmeyen bir örgü misina. Daiwa tournament ve berkley whiplash fiyatlarından dolayı düşünmüyorum. Tabiki hepsi deforme olacak ama , özellikle bu atış erimi konusunda özelliğini kaybetmeyen hangisidir.Tecrübelerinizi bekliyorum. Aklımda YGK g-soul upgrade x8 var. (80 lira 150 metre) Not:Sık kullanım tecrübeleri istiyorum Herkese rastgelsin reeling
Salih müsadenle kullanmadığım bir ürün yazacağım sebebi ise olumsuz ciddiye alınacak bir yorum duymadığım. Hatta benim makinaya da sarayım istiyordum ama bana PE misina şart olduğundan YGK aldım. Olumsuz yoruma rastlamadığım ip ise Kendo 8 kat. Önerir misin dersen kullanmadım öneride bulunmuyorum ama kayda değer olabilir.
Ben 3 yıldır Power Pro kullanıyorum. Ebayden almıştım 1000m, 2 makinemdede Power Pro sarılı ve bir makinemde Spiderwire. Power Pro çok muhteşem çıktı. Yıllardır ne kopma, ne kuş gözü en ufak bir rahatsızlık. Kesinlikle değiştirmeyi düşünmüyordum, ama biterse gözümü PowerPro Super 8 Slick'e dikmiştim. Ama çok yurt içinde ve dışında kötü yorumları olduğu için vazgeçtim. Yıllardır Power Pro kullanıyorum ne tüylenme nede deforme olma, en küçük bir rahatsızlık yok. Sana Amerikadan güvenilir satıcılardan sipariş etmeni tavsiye ederim. Çok fazla sahteleri var. O kadarki Power Pronun hiç üretmediği renkleri bile satıyor adamlar ) Yani o kadar cılkı çıkmış. Orjinal olarak bir Amarika üretimi varmış birde çin üretimi, ikiside iyiymiş. Yani Çinde üretilen kötü değil, ama Amerikada üretilenin bir tık daha iyi olduğu söleniyor. İkisininde ayrı kodu var, diğer şeyler etiket vs. aynı, sadece koddan anlaşılıyor hangisi Amaerika ve Çin olduğu. Ama Çin olanda kesinlikle kötü değilmiş. Orjinal olsun yeter. Spiderwire içinde iyi diyebilirim, ama daha çabuk tüyleniyor.
Kardeşim selam ben senin kadar sık balığa gitmiyorum 2 haftada 1 defa falan gidiyorum ama gittiğim zaman en az 6-7 saat aktif at çek yapıyorum. Yıllardır savagear adrenaline kullanıyorum sarı renkli, ne deformasyon ne renk kaybı hiç bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar. Bu arada yurt dışından alacağın zaman sahtemi değilmi iyi araştırmak lazım gerçekten, bak çok ünlü markaların örnekleri var aşağıda http://www.aliexpress.com/item/VARI...aided-Fishing-Line-20LB-110LB/2051899290.html http://www.aliexpress.com/item/Free...15lb30lb40lb60lb-smoke-color/32228744431.html http://www.aliexpress.com/item/Free...braided-fishing-line-10LB-80LB/885795559.html http://www.aliexpress.com/item/100-...-dyneema-braided-fishing-line/1726866014.html
Örgünün ömrünü makinada ve kamışta çok değiştiriyor.Kulandığınız makinanın misina klavuzu,sağlıklı çalışmalı.(klavuz da kullanılan madde iyi olmalı,rulmanı iyi olmalı.hatta rulman olmaması daha iyi oluyor).Kamışında, porselen kalitesi örgünün yıpranmasını azaltıyor. savagear adrenalin,Kendo 4kat ve 8 kat olanı, daiwa daiwa tournament 8 bu ürünlerin dışında bir kaç tane daha kullanmış oldugum var fakat,bunlardan bahsetmek istiyorum.savagear adrenalin en uzun süre giden örgü oldu.boyası ve mumu üç beş avda gitti ama atış erimi gayet iyiydi.tiftiklenme olmadı 2 yıla yakın kullandım.en son tekne aldı götürdü banghead.ondan sonra kendo 4 kat olanını kullandım sıkı örülmemişti ve çok su topluyordu ondada tiftiklenmeye şayit olmadım. kendo 8 kat çıkınca değiştirdim.gayet güzel gözüküyordu.sıkı örülmüş ve kaygan bi yapısı var.hala kullanıyorum.Fiyatını göz önünde tutarsak alınası var. daiwa tournament 8 0.12 olanını surfte kullanıyorum.bence parasını hak ediyor.şok misina kullanmayı sevmediğim için ve arkadaşın ısrarı üzerine aldım.Arkadaşım 100gr şoksuz atılıyor patlama olmadı dedi.80-120gr arası denedim gerçekten de iyiymiş.120gr la patlattım ama 80-100gr için ideal :thumb:
Teşekkürler Erkan Abi, kendo hakkında öneriler okuyorum fakat nedense pek içime sinmiyor.Fiyatıda 40-50 arası gibi bir şeydi sanırım.Birazda yeni bir misina, bir ara denemek lazım. YGK ciddi anlamda çoğu yurt içi yurt dışı forumda önerilen ve tercih edilen bir misina benimde aklımda o var Yurt dışı en uygun 200 metresini 57 TL ye buldum.Fakat kargoyla 80 i buluyor.Türkiyede istediğim kalınlıktaki 150 metresi pe 1 82 lira, fiyatıda uygun geldi. Power Pro içinde çok güzel yorumlar var fakat sizinde belirttiğiniz gibi son zamanlarda sahtesi o kadar çok piyasaya girdi ki o yüzden pek sıcak bakmıyorum. Orginali bulunabilirse, belirttiğiniz gibi deneme amaçlıda olsa alacağım. Özellikle yurtdışından bulmak lazım, sizin de aldığınız gibi 1000 metre falan alıp çok uzun süre bu dertten kurtulunabilir. Öneriler için çok teşekkürler Mehmet Abi
Adrenaline de inceleme listesine alayım o zaman Yasin Abi.Ciddi bir süre kullanmışsın aslında. Bu arada acayip lüfer var bu sıralar , bu taraflara gelmeyi düşünüyorsanız haber vereyim dedim. Öneri için Teşekkürler Bahsettiğiniz gibi makine ve kamışın etkisi çok büyük fakat bunları dışarda tutarsak diyelim. Savagear listeye ekledim.Mumu çabuk kaybolduğunu yazmıssınız fakat atışlarda etki yapmıyorsa aslında tam benim aradığım örgü olabilir. Kendo ya önyargılı davranıyor olabilirim ama sanmıyorum beklentimi karşılayacağını. Öneriler için çok teşekkürler Nuri hocam
Gümrüğe girmez hocam 2 tanesi 24 dolar yapıyor, gümrük sınırı 100 dolar yada 75 euro. Ancak Türkiyede 150 metresi 120 lira olan misina çinden 100 metresi 25 liraya geliyosa yüksek ihtimal orjinal değildir
Rica ederim hocam.Adrenalin bulursan banada haber ver Kullandıgım en iyi örgüydü.0.10 lugunu kullandım.40-60 gr kurşunlarda patlatamadım.Şiddetle tavsiye ediyorum.Rüzgarlı havalarda çok spin yaptım hiç kuş gözü de yaşamadım.Kendo 8 katla su üstü çalışırken kuş gözü yaşadım. savagear finezze yide inceledim adrenalin hamurunda değil gibi.Aslında kullanıp bir bakmak lazım
Birde nerde bulabileceğimizi söyle abi Cengiz balıkçılıkta gözükmüyor.Herhalde Türkiye'ye ayak basmadı hd4 nü inceledim pek kafama yatmadı.
Öneri için teşekkürler İnan Abi Son çare Tournament alacağız gibi Rastgelsin Savagear bulursam haber veririm Nuri ve Erkan hocam Adrenalini İzmir de 3 ay önce bir bayide görmüştüm.
Salih arkdaşım aklıma düşürdün ne güzel unutmuştum savagear ı Hiç kullanmadıgım sitede buldum.stok bilgileri güncelmidir bilmiyorum. http://www.egetechstore.com/savagear-adrenaline-hd-fluo-yellow-orgu-misina-120-mt-pmu237
Fiyatta uygunmuş aslında Sık kullanılanlara ekliyeyim ben bunu, hatta bu ipin 300-270 metresine bakmak lazım.Teşekkürler bu arada
Bende 7 lira kargo vermemek için 60 liralık bişeler bakıyorum :laughing: Fiyatı uygun 40 lira iti olsun
hihi Onu bende yapıyorum, bir ara 60 liralık ürün aldım 100 e tamamlamak için saçma sapan şeyler almıştım birde kapıda ödeme yapıyorum, sırf şu stok sorunları için 5 lirada ona alıyorlar.
Salih tüyo için teşekkür ederim kardeşim Bendeki misina savagear adrenaline hd 0.16 lık. Avdaşım özkan ile benzer zamanlarda misina almıştık(ben 2 ay falan önce aldım), o sufix 832 0.15 yeşil aldı ben söylediğim misinayı aldım. Ben bir kaç ay önce almış olmama rağmen benimki hala ilk günkü gibi (takılmalardan dolayı mecburen kesmek zorunda kaldığım parçalardan boyu bayağı kısaldı ) özkandaki sufix 832 özelliğini bayağı kaybetti, erim olarak da kuş gözü yapmaması bakımından da adrenaline daha iyi test ettik onayladık
100 dolar 88 ero yapıyor ,dolayısıyla gümrük vergisi çıkar,bu konuda dikkatli olup,75 ero baz alınarak alışverişlerin yapılmasında fayda var,hatta 75 ero değilde 70 eroya göre hareket edilmeli,dolar hergün eroya karşı değerlenmekte,sipariş ile malın teslimi arasında bir aylık süre var ve teslim anındaki kur geçerli.