merhaba arkadaşlar sitenize yeni üye oldum ilk defa bu yıl balık tutmaya arkadaşlarım sayesinde başladım çokta hoşuma gitti sizden lüfer,istavrit gibi balıkları rahatlıkla tutabileceğim olta makinesi +kamış tavsiyesi bekliyorum tabi bu kombinasyonun fiyatı 150 ile max.200 ytl arasında olması lazım şimdiden teşekkür ediyorum.
Eğer lüfer ve istavrit için istiyorsanız, bu balıklar için kendi kullandıklarımdan tavsiye edebilirim, diğerlerini bilmiyorum. Kamışlar : D.A.M. SpeZipower tele 150 3 mt. - 150 gr. atarı var Alba leader 3 mt. - 300 gr atarı var. Makineler : Abu garcia cardinal c103 Abu garcia cardinal c504 herhangi ikisini kombine ettiğinizde 150 lirayı aşmaz, oldukça da kullanışlıdırlar. Gece vakti olduğundan cevap alamayabilirsiniz ama yarın diğer arkadaşlarım da tavsiyelerde bulunacaklardır.
Hoşgeldiniz. Uygun bir olta takımı toplayabilmek için avlanacağımız bölgeyi ve uygulayacağımız avlanma şeklini bilmemiz gerekiyor. Bunlar seçeceğimiz takımın özelliklerini belirleyen temel noktalar diyebilirim. Daha isabetli tavsiyeler alabilmen için bilinmesi gerekenlerden kendi çapımda bahsedeyim; Avlanma Şekli; Kıyıdan mı yoksa tekneden mi? Av Bölgesi; Öncelikle şehir ve mevki bildirirsen bölgeyi bilenler senin neye ihtiyacın olduğunu anlayacaklardır. Hedef Balık; İstavrit, lüfer gibi demişsin gerçi ama bölgeyi tanıyıp bunu biraz daha kesinleştirebilseydik daha iyi olurdu. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Belki benim gibi titizlenmeye gerek yoktur fakat benim düşüncem şimdilik arkadaşlarına ayak uydurabileceğin, idare eder bir takımı ucuzdan alıp bir-iki zaman bu şekilde avlanman doğrultusunda. Seçimlerin detayları kişiye özgü olacağından, ne isteyeceğine bağlı olarak neye ihtiyacın olduğunu anlayabilmen açısından faydalı olur. Hoş, gerçi av bölgene ve söylediğin balıklara göre bu sayfadan kesinleşmiş bir sonuç çıkma ihtimali oldukça yüksek. Bekleyelim ve görelim. Senden gelecek bilgileri bekliyoruz. Şimdiden bol bereketli avlar, Rastgelsin.