okuma marka olta makinaları

Konu, 'Makineler' kısmında karateci tarafından paylaşıldı.

1. karateci

karateci MEHMET ÖZTÜRK

Favori Kamış:
    daiwa sensor red surf420-effe accord 360
    Favori Makine:
    okuma marka makina
    En İyi Avı:
    sazan /1,5 kg
    internette bir çok yerde okuma olta makinalarına olumlu yorumlar okudum. fakat ne malı olduğu hakkında pek bişey yok, görmedim japon malı filan demişler. avpazarım netten bir okuma marka makina da ben aldım 4 bilyalı fiyatı uygun, dedikleri gibi makina kalite kokuyor fakat japon fillan değilmiş, kutusunda made in china yazıyor, ama kaliteli çin malı galiba. japon bildiğim shimano,daiwa, riyobi var artık. okuma markası da sizce bu japon markaları kadar kaliteli kamış ve makina üretiyormudur? rastgele.

2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    ben longbow 665 aldım gayet iyi bir makine tavsiye ederim. ama tüm markalarda olduğu gibi kaliyeliside var kaliyelisizide. çünkü okumanın 25 lirayada makinası var 250 lirayada bence netten almak yerine av bayiden görüp alın içinize sinsin.

3. karetta

karetta okan

okuma makinem yok ama okumanın trio makinesi kulanan tanıdığım var elime almışlığımda var bence süper makine cin malı işine gelince ne çin malı değilki şöyle örnek vereyim adidas nike gibi markaların bile piyasadaki üretimleri çin vietnam ve endonezya bir örnek daha vereyim makita ispiral hilti ağaç motoru gibi iş makinları üreten kaliteli bir japon markası ama japonyada üretilenini bulmak zor ha sahtemidir yada adimidir elbete hayır büyük sermayeli markaların çinde üretim yapmalarının sebebi işçilik maliyetini en aza indirmek benim gördüğüm kadarı ile kalite aynı japonyada de bir işçi günde 100 dolar alabilirken çinde 9-10 dolar sadece ülke ayrı marka ve mal aynı elbette çinde markaların takliti yapılıyor ama onuda rahatlıkla kalitesinden anlıyabilirsin

4. deePblue

deePblue na

made in japan olan bir ürünü artık bu pazarlarda bulmak mümkün değil..
    hele hele bu rakamlara.

5. 29519

29519

Bir çok olta makinesi markası zaten çoğunlukla Çin yada Malezya da üretirler ürünlerini. Bildiğim kadarı ile Shimano ve Daiwa nın kendi iç pazarları için direk Japonya da ürettikleri ürünler var. İnternet üzerinden o makinalardan sipariş etmek mümkün ama ciddi meblağlar.

6. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Okumanın tüm çeşitlerine bakmak vede detaylı bilgi almak istiyorsan genel dağıtıcısı olan Üsküdardaki Cengiz balıkçılıktan öğrenebilirsin.Zaten girişte hemen sağda tüm makine çeşitleri mevcut.

7. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    http://www.okuma.com.tw/en/index.html

okuma taiwan firmasıdır, çoğu firmalar gibi çinde üretiyor olmaları normal bir durum günümüz koşullarında, ha taiwan üretimi varmıdır bilmiyorum. sitesindende inceleyeceğimiz üzere türkiyeye gelmeyen birçok modelide var.

hadi bir soru da benden olsun :) şu çok uygun fiyata satılan okuma boxter modeli firmanın uluslararası ürün katalogunda yok, niye ki? :)

8. karetta

karetta okan

volkan okuma boxter makinayı pc ekranı hariç görme4dim ama resminden gördüğüm kadarı ile sahte bir ürüne benziyor burda av malzemeri satan bir dükkan var 30 çeşitten fazla makinesi var bir o kadarda kamış çeşiti üzerlerinde bir sürü yazı var markalarıda kendi dükkanlarının ismi aynı bu okuma boxter dediğin makina tipinde makineler çinde yaptırıyorlar sipariş veriyorsun şu ismi yaz şu yazıyı yaz diyorsun tmm düşün artk neler neler dönüyor makinanın üstünde 6.2.1 devir yazıyor çeviriyrosun 4 bile değil :)

9. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Okan,
    Okuma yazdırıp Çin'de Türkiye'ye sokamazsın. Distribütör firma yapabilir ancak. O da Okuma'nın onayı ile. Çoğu firma buna izin vermez. Kalite politikası. Yalnız benim gördüğüm Okuma kataloğunda olmayan çeşitler var. Buların kalitesi de artık Cengiz Balıkçılığa ve Çin'de yaptırdığı firmanın kalitesine bağlı. Ülkeye öyle eskisi gibi yaz gelsin sok içeri yapamıyorsun.

10. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    okuma boxter zaten 15TL lık bir makine neden sahtesi olsun ki? ayrıca kötü makine de değildir. genelde fiyatına göre değerlendirirseniz okuma ürünlerinin fiyat/performans ta gayet başarılı olduğunu göreceksiniz. 2 adet okuma makinem 1 adet de okuma salina sea spin kamışım var. Artık ne malı olduğuna bakmamak lazım. Çin malı olmayan ürün yok. Ayrıca çin malı kötüdür ön yargısı eskide kaldı.

11. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    sahte veya orjinal, önemli olan şu, katalogda yok. buda kafada bazı soru işaretlerine yol açıyor. cengiz balıkçılığa bir sormak lazım aslında, fakat şu anda telefon etme lüksüne sahip değilim :)

bir şey daha buldum;
    http://www.okuma.com.tw/product-view-25.html
    okumanın taiwan sitesine girdiğimde quick modeline baktım, fakat makinanın sarma kolunda, D.A.M. yazıyor ???

12. karetta

karetta okan

ceyhun abi hiç birşeyn sahtesi girme imkanı yok diyorsun marka izin vermez diyorsunda gümrükde her markanın müfetişi yokki hadi devlet yapıyor desem bu denetimi çin malı samsung nokia adidas nike patentli çin üretimini demiyorum sahtelerini diyorum nerden giriyor bunlar daha bir çok marka var sahte ye artık alışıldı birde bir markada hiç olmayan bir ürünün ismi yazılmış sahtelerde var eğer gümrükler dediğiniz gibi kontrollü ise bunlar nerden giriyor acaba türkiye içi imal edilip üzerlerine çin yazılmış olabilirmi topu çine atmak için

13. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Kaçak sokabilen varsa, konteyner muayeneye girmeden içeri alabilir. Başka yolu yok. Adam markalı ürünü görünce marka tescil belgesi ister.

14. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700

eski avrupa kataloglarında vardı gördüm. Yenilerde olmayabilir. Kafandaki soru işaretlerini Cengiz balıkçılığa sorabilirsin, telefon etmek lüks mü neden konuşamıyorsun ki? Pahalı geldiyse daha ucuz markalar da bulabilirsin.

15. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    okuma markası değil, telefon etmek lüks :) kıbrısta öğrenciyim şuanda, türkiyeyi arayınca öyle bir kontür gidiyorki :)

16. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    Ben 6 senedir okuma kullanıyorum ilk makinam okuma cd 65 serisi gayette iyidir ama 3 senedir epixpro,yu kullanıyorum harika makina bence..kullanımı gayet rahat ilk cıktıgında almıştım..birde doların tam fırladıgı dönemlerdi abovvvv ne para verdiydim

17. aNeXiEtY

aNeXiEtY Fatih

Favori Kamış:
    Lineaeffe Baia Grande 4.20m / Lineaeffe Hitech Carbon 2000 3.0m
    Favori Makine:
    Okuma Avenger 65a / Remixon Dream 70
    Anlayamadığım neden şu boxter olayına takılmış. Katalog da yok. evet yok nerdeyse 10 yıllık makina. onun yerine atomic serisini çıkardılar.

Ürünü çok beğendiyseniz alın. beğenmiyorsanız almayın.

18. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    okuma makinalarına ömür boyu garanti veriyor.buda makinalarına ne kadar güvendiklerini gösteriyo.ben genelde okuma kullanırım özellikle avenger modeli fiyat performans açısından müthiş travertine modelini de öneriirim ama salinanın yeride ayrıdır.geçen yaz basarak kolunu kırmıştım istoça aldığım yere gittiğimde sorgusuz hemen yeni kol takıp gönderdiler .

19. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    anladığım kadarıyla okuma boxter eski bir ürün doğru mu? o yüzden kataloglarda yok. öyleyse yan sanayi felan da değil, ucuz olması ömür boyu garanti kapsamının dışında tutulmasına sebep olabilir!

20. code77

code77 fatih

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster CX Surf 4,30 / 200Gr
    Favori Makine:
    SHIMANO BULLSEYE 9080 XT 8+1 BB SURF
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Tavsiye

Okuma Raw II 65 makinayı tavsıye ederım.Uskudar cengız balıkcılıkta 260 tl cıvarıydı yanılmıyorsam.

Rastgele..