internette bir çok yerde okuma olta makinalarına olumlu yorumlar okudum. fakat ne malı olduğu hakkında pek bişey yok, görmedim japon malı filan demişler. avpazarım netten bir okuma marka makina da ben aldım 4 bilyalı fiyatı uygun, dedikleri gibi makina kalite kokuyor fakat japon fillan değilmiş, kutusunda made in china yazıyor, ama kaliteli çin malı galiba. japon bildiğim shimano,daiwa, riyobi var artık. okuma markası da sizce bu japon markaları kadar kaliteli kamış ve makina üretiyormudur? rastgele.
ben longbow 665 aldım gayet iyi bir makine tavsiye ederim. ama tüm markalarda olduğu gibi kaliyeliside var kaliyelisizide. çünkü okumanın 25 lirayada makinası var 250 lirayada bence netten almak yerine av bayiden görüp alın içinize sinsin.
okuma makinem yok ama okumanın trio makinesi kulanan tanıdığım var elime almışlığımda var bence süper makine cin malı işine gelince ne çin malı değilki şöyle örnek vereyim adidas nike gibi markaların bile piyasadaki üretimleri çin vietnam ve endonezya bir örnek daha vereyim makita ispiral hilti ağaç motoru gibi iş makinları üreten kaliteli bir japon markası ama japonyada üretilenini bulmak zor ha sahtemidir yada adimidir elbete hayır büyük sermayeli markaların çinde üretim yapmalarının sebebi işçilik maliyetini en aza indirmek benim gördüğüm kadarı ile kalite aynı japonyada de bir işçi günde 100 dolar alabilirken çinde 9-10 dolar sadece ülke ayrı marka ve mal aynı elbette çinde markaların takliti yapılıyor ama onuda rahatlıkla kalitesinden anlıyabilirsin
Bir çok olta makinesi markası zaten çoğunlukla Çin yada Malezya da üretirler ürünlerini. Bildiğim kadarı ile Shimano ve Daiwa nın kendi iç pazarları için direk Japonya da ürettikleri ürünler var. İnternet üzerinden o makinalardan sipariş etmek mümkün ama ciddi meblağlar.
Okumanın tüm çeşitlerine bakmak vede detaylı bilgi almak istiyorsan genel dağıtıcısı olan Üsküdardaki Cengiz balıkçılıktan öğrenebilirsin.Zaten girişte hemen sağda tüm makine çeşitleri mevcut.
http://www.okuma.com.tw/en/index.html okuma taiwan firmasıdır, çoğu firmalar gibi çinde üretiyor olmaları normal bir durum günümüz koşullarında, ha taiwan üretimi varmıdır bilmiyorum. sitesindende inceleyeceğimiz üzere türkiyeye gelmeyen birçok modelide var. hadi bir soru da benden olsun şu çok uygun fiyata satılan okuma boxter modeli firmanın uluslararası ürün katalogunda yok, niye ki?
volkan okuma boxter makinayı pc ekranı hariç görme4dim ama resminden gördüğüm kadarı ile sahte bir ürüne benziyor burda av malzemeri satan bir dükkan var 30 çeşitten fazla makinesi var bir o kadarda kamış çeşiti üzerlerinde bir sürü yazı var markalarıda kendi dükkanlarının ismi aynı bu okuma boxter dediğin makina tipinde makineler çinde yaptırıyorlar sipariş veriyorsun şu ismi yaz şu yazıyı yaz diyorsun tmm düşün artk neler neler dönüyor makinanın üstünde 6.2.1 devir yazıyor çeviriyrosun 4 bile değil
Okan, Okuma yazdırıp Çin'de Türkiye'ye sokamazsın. Distribütör firma yapabilir ancak. O da Okuma'nın onayı ile. Çoğu firma buna izin vermez. Kalite politikası. Yalnız benim gördüğüm Okuma kataloğunda olmayan çeşitler var. Buların kalitesi de artık Cengiz Balıkçılığa ve Çin'de yaptırdığı firmanın kalitesine bağlı. Ülkeye öyle eskisi gibi yaz gelsin sok içeri yapamıyorsun.
okuma boxter zaten 15TL lık bir makine neden sahtesi olsun ki? ayrıca kötü makine de değildir. genelde fiyatına göre değerlendirirseniz okuma ürünlerinin fiyat/performans ta gayet başarılı olduğunu göreceksiniz. 2 adet okuma makinem 1 adet de okuma salina sea spin kamışım var. Artık ne malı olduğuna bakmamak lazım. Çin malı olmayan ürün yok. Ayrıca çin malı kötüdür ön yargısı eskide kaldı.
sahte veya orjinal, önemli olan şu, katalogda yok. buda kafada bazı soru işaretlerine yol açıyor. cengiz balıkçılığa bir sormak lazım aslında, fakat şu anda telefon etme lüksüne sahip değilim bir şey daha buldum; http://www.okuma.com.tw/product-view-25.html okumanın taiwan sitesine girdiğimde quick modeline baktım, fakat makinanın sarma kolunda, D.A.M. yazıyor ???
ceyhun abi hiç birşeyn sahtesi girme imkanı yok diyorsun marka izin vermez diyorsunda gümrükde her markanın müfetişi yokki hadi devlet yapıyor desem bu denetimi çin malı samsung nokia adidas nike patentli çin üretimini demiyorum sahtelerini diyorum nerden giriyor bunlar daha bir çok marka var sahte ye artık alışıldı birde bir markada hiç olmayan bir ürünün ismi yazılmış sahtelerde var eğer gümrükler dediğiniz gibi kontrollü ise bunlar nerden giriyor acaba türkiye içi imal edilip üzerlerine çin yazılmış olabilirmi topu çine atmak için
Kaçak sokabilen varsa, konteyner muayeneye girmeden içeri alabilir. Başka yolu yok. Adam markalı ürünü görünce marka tescil belgesi ister.
eski avrupa kataloglarında vardı gördüm. Yenilerde olmayabilir. Kafandaki soru işaretlerini Cengiz balıkçılığa sorabilirsin, telefon etmek lüks mü neden konuşamıyorsun ki? Pahalı geldiyse daha ucuz markalar da bulabilirsin.
okuma markası değil, telefon etmek lüks kıbrısta öğrenciyim şuanda, türkiyeyi arayınca öyle bir kontür gidiyorki
Ben 6 senedir okuma kullanıyorum ilk makinam okuma cd 65 serisi gayette iyidir ama 3 senedir epixpro,yu kullanıyorum harika makina bence..kullanımı gayet rahat ilk cıktıgında almıştım..birde doların tam fırladıgı dönemlerdi abovvvv ne para verdiydim
Anlayamadığım neden şu boxter olayına takılmış. Katalog da yok. evet yok nerdeyse 10 yıllık makina. onun yerine atomic serisini çıkardılar. Ürünü çok beğendiyseniz alın. beğenmiyorsanız almayın.
okuma makinalarına ömür boyu garanti veriyor.buda makinalarına ne kadar güvendiklerini gösteriyo.ben genelde okuma kullanırım özellikle avenger modeli fiyat performans açısından müthiş travertine modelini de öneriirim ama salinanın yeride ayrıdır.geçen yaz basarak kolunu kırmıştım istoça aldığım yere gittiğimde sorgusuz hemen yeni kol takıp gönderdiler .
anladığım kadarıyla okuma boxter eski bir ürün doğru mu? o yüzden kataloglarda yok. öyleyse yan sanayi felan da değil, ucuz olması ömür boyu garanti kapsamının dışında tutulmasına sebep olabilir!
Tavsiye Okuma Raw II 65 makinayı tavsıye ederım.Uskudar cengız balıkcılıkta 260 tl cıvarıydı yanılmıyorsam. Rastgele..