Tüm balık sevdalılarına merhaba. Bir süredir keyifle takip ettiğim paylaşımlarınızı zevkle okuduğum bu gruba dahil olmak istedim. Sizlerle bu başlığı atmama neden olan av hikayemi paylaşmak isterim.Ben İstanbul Anadolu Hisarında ikamet etmekte ve boğaz bölgesinde avlanmaktayım. Bunun yanında özellikle yaz mevsiminde yolumun düştüğü farklı avlaklarda farklı balıkları tutmaya çalışmak benim için büyük br keyif. Ben balık tutarken avlağa özel tekniklerin yanında sonuç verebileceğini düşündüğüm diğer avlanma yöntemlerini de dener ve kullanırım. Sanırım bunda forumlarda okuduğum farklı deneyim ve paylaşımların da etkisi büyük. Neyse tekrar ava dönelim Tekirdağ Yeniçiftlik bölgesinde dayımın oğlu Caner ile fırsat buldukça balık tutmaya gideriz. kumluk bir sahilden denize uzanan tas iskele üzerinden oltalarımızı suya bırakırız. O bölgede sürekli balık tutanları takip ederek biz de dip oltası ve bulrag şamandıra ile zargana takımı kullanarak bir kaç av yapmıştık. Bölgede o mevsimde çıkan balıklar çoğunlukla Zargana,iri istavrit ve mırmır. Klasik yöntemler ile yapılan bir kaç avdan sonra , boğazda balığın nazlı olduğu dönemlerde kullandığımız tek iğneli sıyırtma takımı ile avlanmayı denemeye karar verdim. Bundan yaklaşık 2 hafta önce yine Yeniçiftlikte Caner ile av için buluştuk. Kendisi dip oltasını hazırlarken ben de daha önceden hazırladığım sıyrıtmayı takarak hemen atışımı yaptım. Henüz ikinci atışımda 22 cm'lik bir istavrit ilk misafirimiz oluyordu. Sonrasında ikinci istavrit de bekletmeden oltamdaydı. O keyifle oltayı atmaya devam ederken tekrar ağırlaştı. Fakat balık gelirken frenliyor ve oltayı eğiyordu, ne olduğunu anlamaya çalışırken güzel bir mırmır oltamızdaydı. Daha önce sıyırtma ile mırmır tutuluduğunu hiç bir yerde okumamıştım, yemli olarak tutulan bu balığın tesadüfen oltama takıldığını düşündüm. Taki 2,3 derken toplam 7 mırmır tutunca tesadüften öte başarılı bir yöntem olduğuna karar kıldım. Avlağın müdavimi olan abilerimiz de çok şaşırdılar açıkçası. Ben de denememin sürpriz bir sonucu ile mutlu bir şekilde avımı tamamladım. Umarım sizleri çok sıkmamışımdır. Hepinize bereketli avlar dilerim. Balıkların resmi mevut fakat yükleyemedim yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Öncelikle hoşgeldin, sıyırtma takımı derken ne demek istedin pek anlamadım. Tek iğneli, gezer kurşunlu takım çağrışım yaptı bende ama emin değilim. ? Resimleri yüklemek için www.resimup.net sitesini kullanabilirsin. Türkçe olduğundan pek zorlanacağını sanmam. Gözat'tan bilgisayarındaki fotografı seçip yükle diyorsun. Bir süre bekliyorsun, yüklenince altta linkler çıkıyor. Forumlar için orjinal boyut yazan yerdeki linki kopyalayıp, av raporunun altına yapıştırıyorsun. Hepsi bu... Yazımdaki gibi uzun değil. Bir kere deneyince göreceksin. Rastgelsin...
Volkan sanırım sıyırtma dediği şöyle bir kurşun ve sonrasında 1 veya 2 kulaç misina ucuna da yem olması lazım
Sağol Volkan sana da rastgele, takip etmeye devam ediyoruz seni Mırmır alan arkadaşım, tebrikler ilginç ama çok güzel bir av olmuş