Arkadaşlar herkeze selamlar sabırsızlıkla zarganaların gelmesini bekliyorum avı cok hosuma gidiyor ama forumda zargana avladım diye konu acan arkadaş hiç yok. acaba ne zaman başlar avı bilgi verriseniz sevinirim
biz burda eylül ekim gibi tutuyoruz ama ağustos 20 den sonra başlıyoz ufak ufak atmaya. bizde sabırsızlıkla bekliyoruz zarganaları .tutması acayip keyif veriyo insana.
) zargana varda ufak tefek balık çok olduğundan 1-2 ay beklemek lazım, zarganalar tok olduğundan yemi kovalayarak antreman yapmakla yetiniyolar şimdilik.Balıklar biraz daha büyüyünce daha az yemlenmeye başlıycak o zaman oltaya da gelmeye başlar
doğru diyosun yücel abi geçen öylesine ipek atayım dedim baktım balık varmı diye epey bi peşinden geldiler ama dalmadılar ipeğe az daha vakti var....
bugün caddebostanda 3-5 tane her kovada vardı.3-4 gündür yapıyomuş.hava kararırkende istavrit yapıyomuş
yaaa bugun caddebostanda birini gördüm tanıştık adam her 10 dakkada zargana alıyor şaşırdım yahu kovası doldu taştı en az 20 tanevardı zargana
hemen gidim bu akşam 100 metre ötemde zargana çekiyolarmış biz ta sazlıbosnaya gidiyoruz balık tutmaya
şu an heryerde zargana var ama ben sana kazlıçeşme yedikule arasını tavsiye ederim özellikle sabah ve akşamları bolca zargana var, ben şahsen hiç atmadım zarganaya, genellikle oraya mırmır, ispari,izmarit,iskorpit için gidiyorum arada kefal ve istavrit de geliyor.Ama en verimli saatleri sabah6-10 arası akşam da saat 6 dan 10 a kadar
yücel orada nerde buldun mırmırı zarganayı zaman oldumu haftanın 5 günü ordayım ben 1 kere mırmır aldım zargana bu ara hiç görmedim yok sen görmüş olabilirsin bilgimiz olsun varsa eminsin dimi
11 6-10 arası gittim ben, en son kalkarken bi çapari yapim dedim, kıyıya yakın kayalar olduğı için çapariyi yukardan hızlı çekip suüstüne lıyorum takılmaması için, baktım arkasına zargana takılıyo.Hatta biraz yavaş çekimde atlar dedim yavaşlattım çekme olayını arkasından geldi 2 tane vurdurucaz derken takımı bıraktım dipte
sonuçta marmara denizi dimi abi büyükcekmecede bende marmara denizinde arıyorum imza ayarlarımı okursanız anlarsınız nerde aradıgımı teşekkürler..
Dün Yeşilköyde Zargana aldım. Vrimli saatleri sabah 6-11 akşam 5 - 9 arası. ÖZellikle akşam 6 dna sonra her yeme dalıyor. Ancak iri balık bir iki tane denk geldi , genelde çok ufak kalem kadar zarganalar var hepini iade ediyorum geriye, zaten çoğu o kada rufak takılıyorki, sudna kaldırıken kurtuluveriyor.
Bi şey daha ögrenmek istiyorum zargana için satılan bu zargana ipekleri kıyıdan avcılıkta işe yarıyormu?? yoksa sadece sandaladanmı avcılık yapılıyor ipekle??
arkadaşım mesele o ipeği uzağa atmakta çünkü kurşun bağlanmıyor bi arkadaşım zargana topuna 3 mt misine bağlayıp sonra fırdöndü ve ipek takıyordu işe yarıyor ama tekneden kullanımı daha kolay.