Merhabalar, bir arkadaşım konu başlığında belirttiğim ve uydu görüntülerini eklediğim göletlerden +50 cm civarı turnalar alındığını duymuş. Internetten pek kayda değer bilgiler edinemedim genelde "suyu çok pis", "balıkları yenmez", "balık yok" vs. gibi şeyler okudum ama okuduğum bilgiler 2007 yılına ait belki şu an durum farklıdır diye düşünüyorum muhtemelen aramızda bilenler vardır göletlerden gerçektende turna alınabiliyormu son durum nedir anlatabilirseniz sevinirim...
Gidipde vaktini boşa harcama derken balık mı yok yoksa yenmiyor felan diyemi diyorsun benım ıcın balıgın yenıp yenmemesı onemli değil amacım balık tutabilmek ayrıca ankara çevresinde suyu bulanık olmayan biryer hiç görmedim şimdiye dek...
Uzak bir yer değil neticede,bir kurcala tüm gölcükleri.Balık tutmak şart değil.Spor yapmış olursun,güzellikler varsa görür,rezilliklere kızarsın,değilmi canım kardeşim...
Aynı mesafede diğer yerlere gideceğime bir değişiklik yapıp buraya gidebilirim suyu kirli bile olsa oltamı atıp gecirdiğim 4 5 saat neticesinde bir kaç balık tutabilmek deneyim kazanmak istiyorum akarsu baraj ya da bir göl kenarında geçirdiğim her dakika benim için terapi mahiyetinde dediğiniz gibi balık tutmak şart değil avdan elimiz boşda dönsek sorun olmaz ancak balık olmayan bomboş bir göletede olta atmak biraz anlamsız olur... O sebeple bahsi geçen göletler hakkında bilgisi olanlar detaylı olarak bilgi verirlerse sevinirim...
Giden arkadaşlarım var ve balık olduğunu biliyorum turna sazan ve kadife çıkıyo şansınızı denemenizi öneririm.
sancak mahallesının oralar olmalı sanırım gıdeceğın yer, gecen sene işim sebebiyle oralardan çok geçiyordum.mhalledekı çocuklara sormustum buradan ne avlanıyor dıye eskıden kadıfe cıkar demıslerdı,şim balık çok azmış. orada zaten bir piknik alanı gıbı bır yer var,kucuk bır goletı kapatmıslar, balık tutma aktıvıtesı duzenlıyorlardı yanlıs hatırlamıyorsam.varsa balık o golete atılan balıklardır.onun harıcınde temız bır su değil.
Teşekkür ederim önerinizi dikkate alacağım. Herkes temiz bir su değil ve çoğunlukla kadife var diyor ancak benım aradığım şey tam olarak turna... mesajınız için teşekkür ederim...
Üstte gösterdiğin Eymir'e yakın olan küçük gölette (çember içine aldığın) sazan ve kadife var ama trofe balık bekleme. Aşağıdaki büyük göletlerde (senin resimlerde görünmüyor) kadifenin yanında turna var ama yakalamak imkansız gibi, ufak balık çok olduğu için doğal yem var turna yakalamak çok zor. Bu arada su çok pis yakaladığın balığın yenilebilirliğini hiç bekleme. Kurban kesim alanı olduğu için göletin çevresine girişi engellemişler.
Benim arkadaşım 3 yıl önce 74 cm. lik bir turna tuuttu bir kez daha gittik tık olmadı.Bence hiç oraya gitmeyin başka yer bulun.
Gidip şansımı denemek istiyordum ancak vazgeçtim abi zaten... Konuya ilgi gösterip mesaj yazdığın için teşekkür ederim...