Merhaba, 1. Mudanya'dan Fıstıklı'ya 9.9 Yamaha motorlu teknem ile saatte 1O km hızda kaç saatte gidebilirim acaba? 2. Kaç deniz mili acaba? Giden arkadaş ya da fikri olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.İyi akşamlar.
Aynen yazdığınız gibi mesafeyi Google Earth ile ölçtüm ve yaklaşık 1 saatte orada olacağımı düşünüyorum. Teşekkürler, iyi geceler.
taner abı ne dıoosun sen... 4 kusur fıber tekneyle 9 - 9 motorla fıstıklıya gıdemezsın... 1. kesınlıkle cok tehlıkelı 2. yuk gemısı guzergahı oldugu ıcın yasak..!!!! kafana gore ıs yapma sakın... benden acızane bır tavsıye... ee herkes gıdıoo ama dersen, sen herkez degılsın derım...!!!
Evet Togay doğru diyorsun. Ben sadece olabilir mi diye bir araştırma yaptım. Biliyorsundur Mudanya boş bir akvaryum gibi şu sıralar. Bu yaz ve sonbahar çok verimsiz geçti. Kısmetse bu hafta sonu Trilye tarafını düşünüyorum.Görüşürüz.
Denizde 11 Km çok uzun bir mesafe.Ben çarşaf gibi dümdüz denizin 10 dk içinde kudurmuş gibi dalgalandığına şahid olmuş birisi olarak kesinlikle o mesafeden bahsi geçen takımla cesaret edemem.
Saatte niye 10 km hız yappıyorsun ki ? Biraz daha hızlı gitmen gerekir. Gitmeden denizin durumuna bak derim öncelikle, rüzgar 2-4 ise bence gidebilirsin yanlız dikkat et hareketli demi veya balıkçı teknesine yakın gitme. Ayrıca Navigasyonu olan bir cep telefonu yanınızda olursa hız, mesafe bilgilerini rahatlıkla bulabilirsiniz, en azından kaybolursanız ve ya yakıtınız biterse konumunuzu rahatlıkla söyleyebilirsiniz.
Gitmeyi düşünmediğimi, Trilye'ye gideceğimi yukarıda belirttim.Benimkisi sadece bir araştırma idi.Navigasyon ve 22 lt depom mevcut. Bu hafta sonu hava ve deniz müsayit olduğu için acaba olabilirmi dedim, ancak gitmeyi düşünmüyorum.2 hafta önce deniz müsayit idi ve 18 km yol katettik. Tüm şartlar müsayit ise tedbirleri alarak denizde yol katedilebilir.
Bence geçilebilinir, özellikle yazın hiç bi sorun olmaz gibime geliyor. Ama saatede dikkat etmek lazım, sıcaklık değişimiyle beraber hava şartlarının en fazla değiştiği akşam saatleri dışında pek sorun çıkacağını zannetmiyorum. Yazları bulunduğum ev sürekli körfezi görüyor, şimdiye kadar bi kere şahit oldum havanın patladığına... Hem iyide adrenalin olur...
olur mu olmaz mı tartışması yapıyorsunuz...!!! yasak diyorum arkadaşlar... 7.5 metre boyundan ufak ve 60 beygirden ufak hacimli motoru olan bir tekne ile, kanunlarca zorunlu tutulan ekipmanlar olmadan(can yeleği, telsiz, navigasyon, gps, ışıklandırma, bayrak vs.) gerekli yeterlilik belgeleri olmadan yük gemileri güzergahını kesercesine karşıya geçemezsiniz... ha geçilirmi evet geçilir, nasıl mı ? sahil güvenlik botuna yakalanmadan ...!!!!!!
Konu aslinda guzel konuymus ama rota sakat olunca mundar olmus. Ben en son 15 beygir mercury ile 7,3 kilometreyi tam gaz 15-20 dakika arasinda tamamladim. Ama o kadar uzun sure tam gaz kullanmak pek saglikli degil sanirim ertesi gun motor aksirip tiksirmaya basladi.