Arkadaşlar motor taşıma arabası kıçtan takma motor için olmazsa olmaz ekipmanlardan. Lakin bu basit arabaların fiyatları da 80-100 tl. arasında ve bence değerinin çok üzerinde satılmakta. Karaköy perşembe pazarından geçerken bu arabayı imal edebileceğimiz malzemeleri gördükçe, neden kendim imal etmiyorum ki diye düşünüyorum. Kendim yapsam acaba astarı yüzünden pahalıya mı gelir.
ne işle uğraştığına bağlı. o karoseri çıkartacak malzemen ve atelyen varsa niye olmasın (ara parçaları hurdalardan, boyasınıda açılmış kutulardan yaparsın, fazladan elektrot mleketrotta varsa...) boş bir gününü geçirirsin. ama malzeme ve imkan, mekan yoksa, çok uğraşırsın
ben eski pazar arabalarından yapılanı duydum. piyasada olanlardan da gördüm. liman çakıldı adamlar motor arabasınıda motoruda kucaklayıp taşıdılar
aslında yapnanız gereken çok basit.yarım parmak boru temin etmek ve ne kadar uzunlukta baru gideceğini hesaplayıp tek borudan büktürüp ara parçalarını kaynattırdınızmı olay bitecektir.birde teker montajladınız mı iş bitmiştir.yalnız hesabını iyi yapmanız lazım.boyasını zaten kendiniz siprey boyayala yaparsınız.
selam Naptınız, araba yapabildinizmi ? yada hazır mı aldınız , hazır aldıysanız nerden nekadara alınıyor, teşekkürler.
valla bende araba yapmayı düşünüyorum kanonun altına. bak şu pazar arabasından yapma fikrini tuttum, işe yarayacak gibi valla, hay aklınla bin yaşa ne zamandır düşünüyordum nasıl yapayım nasıl yapayım diye.. depodada atıl vaziyette bir pazar arabası var abi, yavaş yavaş başlayabilirim
ya biz iki sene önce 2.elini 20 TL'ye almıştık hala da sapasağlam kullanıyoruz, uğraşmaya gerek var mı? bi araştırsanız temiz güzel bi 2.el bulunabilir sanki..
valla imalatıyla uğraşamadım, 90 tl'ye kaliteli bir taşıma arabası aldım. Motoru olup da araba almayanlar bir an önce temin etsin, büyük rahatlık.
Hayırlı olsun Hasan.. kesinlikle büyük rahatlık ve motoru dik muhafaza etmek açısından da çok faydalı..