arkadaşlar at çek te en uzak mesafeye ulaşabilmek ve sağlamlık adına hangisi daha verimli olur ipek misina mı normal misina mı
Şevket Bey, Örgü - mono olarak karşılaştırırsak; Mono; Gam yapabilir Kalın olduğu için akıntıda sürüklenir ve atış sırasında rüzgar tutar Balık vuruşunu daha az hissettirir. Örgü; Gam yapmaz ince olduğu için akıntı ve rüzgar etkilemez balık vuruşları en hassas şekilde alınır Örgü alırken dikkat etmeniz gereken tek şey ucuz veya kalitesiz almamaktır. 275m kaliteli bir örgü sizi 4-5 yıl idare edebilir. Bütçenizi bu yönde oluşturun. Kıyıdan kullanımlarda (spin veya surf) 0,10-0,15mm örgüler yeterlidir. Sonuna surf için 7-8m, spin için 4m şok (kaliteli mono) yeterli olacaktır. Tekne kullanımı için (av yönteminize göre/ balığın ağırlığına göre) 0,25-0,45mm yeterlidir. Sadece kaliteli örgü almak ile sorun çözülmez, bu örgüyü düzgün saracak iyi bir makina da şarttır!
at-cek icin orgu aldim pisman oldum. 3-4 atisimdan sonra karisti ve dugum oldu.bir kismini kesmek zorunda kaldim, insan o kadar para veripte aldigi seyin karistigini gorunce uzuluyor. ben acikcasi at-cek te ipi tavsiye etmem.ama beklemeli avlarda kullanabilirsin gayet guzel. at-cek icin ip degilde kaliteli cekeri yuksek,ince misinalar var.nerden baksan ip misina fiyatina onlari tavsiye edebilirim.
Öncelikle örgüyü iyi bir makinaya çok sıkı bir şekilde sarmak gerekiyor. Makarayı tam doldurmadan, 2mm boşluk bırakmak gerekiyor. Yoksa anlattığınız sorun oluşur.
belki surf takimlari ile atcek te kullanilir sorunsuz olarak. ama ozellikle 4-5 gr lik doner kasiklarla yada kasik,silikon,maket baliklarda sorun sikaracagini dusunuyorum. bu arada sıkı bir sekilde arkadasımla beraber sardım ,dediginiz gibi boslukta bıraktim. belki at-cekte cok iyi kullanilir ama misina karistimi o karisma ip olmayan misina gibi degil.cok ugrastiriyor.
Elimdeki tüm makinalarda örgü sarılı, spinler dahil; Daiwa Emblem Pro 6000A Penn Affinity 7000 Daiwa Exceler 4000HA Penn Battle 7000 Ne 4-5grlık sahtelerde ne de 200-250grlık kurşunlarda / jiglerde öyle bir sorun yaşamadım. Dediğim gibi kaliteli makina + kaliteli örgü kullanın.
arkadaşlar teşekkür ederim makinanın üzerinde ipek vardı galiba değiştirmem gerecek bir neme yaptıktan sonra sorun yaşarsam avlakta değiştiririm die düşünüyorum en azından geceyi sorunsuz cıkartırım
İpde onemli olan kullanici becerisi el aliskanligidir, Sonra ipin kalitesi makinenin sarimi kilavuz teli rulmani ve kamis yuzukleri gelir, Usttede yazdigim gibi asil onemli olan 10 parmaginizi dogru sekilde kullanmaktir.
Geçen hafta kendo 0.16 ip alıp penn affinty 7000 makineye sardım. ilk ip kullanımım olduğundan acemiyim. Salina 3 parçalı kamış ile Tarabyada rüzgarlı havada 3. atışım sırasında fırdonduye yakın tarafdan yaklaşık 25mt si karıştı çorba oldu. karışan yerden kesip hemen şoklayıp devam ettim. 2 gün sonra kanlıca da çapari denemeleri sırasında biraz açıkda (40mt civarı) dibe taktım. 0.30 oskar invasiline misineden şok yapmıştım. aynı misineden yaptığım palamut çaparisinin kurşunundan veya şokundan kopar diye asıldım ama malesef gözümün önünde ip misina patladı makaraya 200mt ip sarmıştım, şimdi atış yaptığımda kurşun suya düşmeden ip misina havada tükeniyor, hani millet 3-5 sene rahat rahat ip misinayı kullanırsın derlerdi de ben 2 avda ipi harcadım gitti Biraz daha tecrübe edeyim de sonra iyi bir ip misinaya geçeceğim inşallah..
Kalitesiz örgü olacagina iyi bir mono olsun. Örgünün kötüsü küskünlük yaratir. Hadi dolanmadi, dügümlenmedi, siyrilmadi kesin rengi atar. Alin sarin daiwa tournement 8braid veya daiwa shinoby. Kafa rahat dont wory be happy.
Fatih selam; atışı yaptıktan sonra makine koluna elini atmadan önce parmağınla yada gözünün ucu ile ipin kılavuz teli rulmanına oturduğundan emin ol.. senin makine gibi önden kalamalı makinelerde atış yapıldıktan hemen sonra sarıma başlanırken ilk bir kaç tur kalama önüne sarılabiliyor, eğer bunu fark etmez ve sarmaya devam edersen sonraki atışı yaptığında kuş gözümü göz kuşumu ne o meretden oluyor başım ağrıyor yazmakda yazamıyorum, uzun lafın kısası teli kapatınca ipin rulmana oturduğundan emin ol. karışmanın nedeni budur.