arkadaşlar buraya üye olduğumdan beri çok şey kazandığımı fark ettim. fırdöndüyü bile burda öğrendim desem yeridir 50-100 gr atarlı bi tane kamışım var ona uygun idare ederde bir tane makinası var fakat her hafta 2 adet zargana topu aldıktan sonra balıkçıya abi senin toplar kopuyor deyince oda çürük misina var kamışın dada ondan dedi. adam haklı ama ben ne bileyim misinası gayet güzel gösterişli duruyor derken biraz alışveriş yapayım dedim ve misinada karar veremedim. genelde tercihen zarganaya atıyorum. bu hafta zargana tutabilsem lüfer e de atacaktım ama pendikten geçmiyor sanırım haftasonları tutmak istediğim balık türü. nadiren ömerli barajında sazan. denizde zargana, lüfer, istavrit. fiyat aralığı ise 15-20 yi geçmemesi tercihimdir. bu arada hazır almışken kendi takımımı yapmak için de görünür görünmez misinalardan tavsiye ederseniz sevinirim.
Makineye sarmak için : http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=12-XLStrong-016 ( 30LUĞUNDAN) http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=12-SIEGE-016 ( 30LUĞUNDAN ) http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=12-ULTRAKNOT-020(30LUĞUNDAN) Kısacası sufix makine için uygundur tavsiye edebilirim. Ayrıca takım olarak ta kulanabilirisiniz zargana ve istavrit ,için yalnız 25i geçmeyin. Dikkat etmişseniz ben hep bu sufixi öneririm çünkü özellikle fiyatına göre mükemmel diyebileceğim misina ve ben memnun kaldım bundan.
bu sufixi ile zargana topum çat diye kopmaz dime. şimdiye kadar 1,5 tl den 10 civarı top kaybedince insanın zoruna gidiyor doğrusu ayrıca lüfer tutmaya kalksam vede gelse çekip kopartması imkansız dime... kusura bakmayın zırt pırt top kopunca fırdöndü iğne ve takımı sayarsam düşün artık ne kadar sinir olduğumu... bu yüzden biraz tedirginim...
Sağlam misinaya düzgün düğüm atıldığı sürece atış esnasında kopmaz. İmkansız diye birşey yoktur Şaka bi yana bunun gerçeklik payı var neyse. Eğer bahsedilen lüferse misinayı çok kolay kesebilir denk getirirse. Kesmemesi için kesin çözüm çelik tel
Mustafa Okan'a tam destek veriyorum ve Sufixi bende tavsiye ediyorum, 0,25 0,30, 0,35 ve 0,40 benim büyük makaralı toplam 13 adet makinemde de sarılı ve hiç bir problem yaşamadım yıllardır. Mustafa bire kamışın porselenlerini yakın plandan güzel bir kontrol et derim, kırık çatlak yada misinanın yer yaptığı yer olmasın, oda misinayı keser, 10 adet zargana topu koptu gitti diyorsun, misinanın haricinde başka problemler de olur, makinenin makarası metal alüminyum ise kayalardan çizilmiş yer yapmış yeri var mı bir bak, birde kamışı fırlatırken makinede tel açıyorsun ya, o telin sonunda misinayı yataklayıp makineye saran bir yüksük var her daim dönmesi lazım, eğer o bir şekilde tutmuşsa, dönmüyorsa misina üzerinde yer yapmış ve metali yemiş olabilir, misina sararken orada oluşan yarığa giriyorsa eğer, misina zedelenir ve kopar, hepsini bir kontrol et derim.
Trabucco T-Force Super ISO Special Salt Water Berkley Trilene Sensithin Ultra Berkley Trilene Maxx Tornado Lazer Angel Kiss bunlar pahalıca (15-20 ytl/300 metre) olanlar, özellikle berkleylere dibe falan takılınca epey küfür ediyorum, kopmuyor meret sen 15-20 lirayı geçmesin demişsin, ben bu sınırın üstüne yakın fiyatlı misinaları önereyim. ağırlıklı olarak bunları kullanıyorum... sen kullanmasan bile en azından bilgin olur. ama daha makul olarak pelican ın bobin misinaları var 600 metrelik, en iyi çeşidi bile bu saydıklarımın yarı fiyatı... memnun da kalırsın. sar 0,28-30 gibi bir şey makarana, sen sağ ben selamet... önemli olan işini görmesiyse bu görür. hemi de efta onaylı (çekeri ve kalınlığı üzerinde yazan gibi yani, aldatmaca yok)
murat abi pendik yazmışın imza kısmına. gelmiyorsun öğretmiyorsun kardeşine balık tutmayı. kopan toplardan gelmeyen balıklardan bırakacam bu mesleği bilgine okan kardeşim çok teşekkür ederim verdiğin bilgi için madem öyle ekliyorum hemen sepete ayrıca murat abim benim makara benle makara yapmaz içinde hele hiç yer etmez bizde olmaz öyle şeyler şaka bi yana dikkat ettiğim şey her defasında fırlatırken topu pat diye ses geliyo fırdöndüden itibaren ne varsa alayı gidiyo. her haftasonu eve misinası olan boş bir olta ile geliyorum ama 8 defa gittiğim balıktan toplam 4 zargana 1 kefalim oldu. azimli ve kararlıyım en iyi avı kısmına övünmek için bişeyler yazıcam porselenlerde temiz abi. o yüzden sorun misinada . zaten porselen değil benimki ucuz olduğu için oraya lastik gibi bişe koymuşlar draco abi yakında ingilizce kursuna başlamayı düşünüyorum kurs bitince sanırım seni anlayabilirim
İlk verdiğiniz linktekinden sipariş vermeyi düşünüyordum zaten spin oltam için.Yani yeni alacağım spin oltam için
Mustafa Pendik'te hangi günler neredesin? geleyim tanışalım, Ben bugün biraz turladım pendik sahilde 4 kişi zarganaya atıyordu yoksa bunlardan birisi sen miydin?
abi hafta içi çalışıyorum. ama iskiye giderken yaya geçidi var küçük hani ordan pendiğe giderken motorsikletçi var onun karşısındaki muhasebe bürosunda çalışıyorum. Ayhan sağnak ismi. içeiri gir mustafa de gösterirler karizmayı haftasonları boşum ama bu arada uzağa atıcam diye abanıyorum galiba ama abanınca kopuyormu ki bu ?
yok abi düğümden olduğunu hiç sanmıyorum. attıktan sonra deniyorum çünkü. düğümde tık yok. sorun misinada çünkü oltayı satan demişti üstündeki misinalar çürük misina güvenme ona boşuna demişti...