misina desteği

Konu, 'Misinalar' kısmında m_cumur tarafından paylaşıldı.

1. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    arkadaşlar buraya üye olduğumdan beri çok şey kazandığımı fark ettim. fırdöndüyü bile burda öğrendim desem yeridir :) 50-100 gr atarlı bi tane kamışım var ona uygun idare ederde bir tane makinası var fakat her hafta 2 adet zargana topu aldıktan sonra balıkçıya abi senin toplar kopuyor deyince oda çürük misina var kamışın dada ondan dedi. adam haklı ama ben ne bileyim misinası gayet güzel gösterişli duruyor :D

derken biraz alışveriş yapayım dedim ve misinada karar veremedim.

genelde tercihen zarganaya atıyorum. bu hafta zargana tutabilsem lüfer e de atacaktım ama pendikten geçmiyor sanırım haftasonları :)

tutmak istediğim balık türü. nadiren ömerli barajında sazan. denizde zargana, lüfer, istavrit.

fiyat aralığı ise 15-20 yi geçmemesi tercihimdir.

bu arada hazır almışken kendi takımımı yapmak için de görünür görünmez misinalardan tavsiye ederseniz sevinirim.

2. Okan_uA

Okan_uA .

Makineye sarmak için : http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=12-XLStrong-016 ( 30LUĞUNDAN)
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=12-SIEGE-016 ( 30LUĞUNDAN )
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=12-ULTRAKNOT-020(30LUĞUNDAN)

Kısacası sufix makine için uygundur tavsiye edebilirim. Ayrıca takım olarak ta kulanabilirisiniz zargana ve istavrit ,için yalnız 25i geçmeyin.

Dikkat etmişseniz ben hep bu sufixi öneririm çünkü özellikle fiyatına göre mükemmel diyebileceğim misina ve ben memnun kaldım bundan. ;)

3. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    bu sufixi ile zargana topum çat diye kopmaz dime. şimdiye kadar 1,5 tl den 10 civarı top kaybedince insanın zoruna gidiyor doğrusu :)

ayrıca lüfer tutmaya kalksam vede gelse çekip kopartması imkansız dime...

kusura bakmayın zırt pırt top kopunca fırdöndü iğne ve takımı sayarsam düşün artık ne kadar sinir olduğumu...

bu yüzden biraz tedirginim...

4. Okan_uA

Okan_uA .

Sağlam misinaya düzgün düğüm atıldığı sürece atış esnasında kopmaz.

İmkansız diye birşey yoktur :D Şaka bi yana bunun gerçeklik payı var neyse. Eğer bahsedilen lüferse misinayı çok kolay kesebilir denk getirirse. Kesmemesi için kesin çözüm çelik tel

5. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Mustafa Okan'a tam destek veriyorum ve Sufixi bende tavsiye ediyorum, 0,25 0,30, 0,35 ve 0,40 benim büyük makaralı toplam 13 adet makinemde de sarılı ve hiç bir problem yaşamadım yıllardır.

Mustafa bire kamışın porselenlerini yakın plandan güzel bir kontrol et derim, kırık çatlak yada misinanın yer yaptığı yer olmasın, oda misinayı keser, 10 adet zargana topu koptu gitti diyorsun, misinanın haricinde başka problemler de olur, makinenin makarası metal alüminyum ise kayalardan çizilmiş yer yapmış yeri var mı bir bak, birde kamışı fırlatırken makinede tel açıyorsun ya, o telin sonunda misinayı yataklayıp makineye saran bir yüksük var her daim dönmesi lazım, eğer o bir şekilde tutmuşsa, dönmüyorsa misina üzerinde yer yapmış ve metali yemiş olabilir, misina sararken orada oluşan yarığa giriyorsa eğer, misina zedelenir ve kopar, hepsini bir kontrol et derim.

Son düzenleme: 5 Ekim 2009
  6. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Trabucco T-Force Super ISO Special Salt Water

Berkley Trilene Sensithin Ultra

Berkley Trilene Maxx

Tornado Lazer

Angel Kiss

bunlar pahalıca (15-20 ytl/300 metre) olanlar, özellikle berkleylere dibe falan takılınca epey küfür ediyorum, kopmuyor meret :D

sen 15-20 lirayı geçmesin demişsin, ben bu sınırın üstüne yakın fiyatlı misinaları önereyim. ağırlıklı olarak bunları kullanıyorum... sen kullanmasan bile en azından bilgin olur.

ama daha makul olarak pelican ın bobin misinaları var 600 metrelik, en iyi çeşidi bile bu saydıklarımın yarı fiyatı... memnun da kalırsın. sar 0,28-30 gibi bir şey makarana, sen sağ ben selamet... önemli olan işini görmesiyse bu görür. hemi de efta onaylı (çekeri ve kalınlığı üzerinde yazan gibi yani, aldatmaca yok)

Son düzenleme: 5 Ekim 2009
  7. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    murat abi pendik yazmışın imza kısmına. gelmiyorsun öğretmiyorsun kardeşine balık tutmayı. kopan toplardan gelmeyen balıklardan bırakacam bu mesleği bilgine :D

okan kardeşim çok teşekkür ederim verdiğin bilgi için madem öyle ekliyorum hemen sepete :D

ayrıca murat abim benim makara benle makara yapmaz içinde hele hiç yer etmez bizde olmaz öyle şeyler :) şaka bi yana dikkat ettiğim şey her defasında fırlatırken topu pat diye ses geliyo fırdöndüden itibaren ne varsa alayı gidiyo. her haftasonu eve misinası olan boş bir olta ile geliyorum :( ama 8 defa gittiğim balıktan toplam 4 zargana 1 kefalim oldu. azimli ve kararlıyım en iyi avı kısmına övünmek için bişeyler yazıcam :D porselenlerde temiz abi. o yüzden sorun misinada . zaten porselen değil benimki ucuz olduğu için oraya lastik gibi bişe koymuşlar :)

draco abi yakında ingilizce kursuna başlamayı düşünüyorum kurs bitince sanırım seni anlayabilirim :)

8. ozan

ozan Ozan

sorun atışta olmasın. uzak olcak diye abanıyor olmayasın :confused:

9. LapinCash

LapinCash

İlk verdiğiniz linktekinden sipariş vermeyi düşünüyordum zaten spin oltam için.Yani yeni alacağım spin oltam için :D

10. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Mustafa ingilizceye gerek yok :) kopyala google a yapıştır, bak :p

11. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Mustafa Pendik'te hangi günler neredesin? geleyim tanışalım,
    Ben bugün biraz turladım pendik sahilde 4 kişi zarganaya atıyordu yoksa bunlardan birisi sen miydin?

12. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    abi hafta içi çalışıyorum. ama iskiye giderken yaya geçidi var küçük hani ordan pendiğe giderken motorsikletçi var onun karşısındaki muhasebe bürosunda çalışıyorum. Ayhan sağnak ismi. içeiri gir mustafa de gösterirler karizmayı :)haftasonları boşum ama

bu arada uzağa atıcam diye abanıyorum galiba ama abanınca kopuyormu ki bu ? :)

13. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    :D
    yerinde test etmek lazım

14. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    siteden sepete ekledim alınca buraya yazarım testin sonucunu :)

15. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Sorun attığın düğümlerde olmasın?

16. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    yok abi düğümden olduğunu hiç sanmıyorum. attıktan sonra deniyorum çünkü. düğümde tık yok. sorun misinada çünkü oltayı satan demişti üstündeki misinalar çürük misina güvenme ona boşuna demişti...