Minekopla(karakulak) ilgili birsürü sorum var...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında BaLıKSıZ oLMaZ tarafından paylaşıldı.

1. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Şu sıralar minekop mevsimiymiş. Biçok kişiden 500 gr ile 2 bucuk kilo arasnda minekoplar alındığını duydum. Ama sabahın köründe gidiyorum öğleden sonra gidiyorum.. dalgalı rüzgarlı havada durgun ve rüzgarsız havada.. boru kurduyla atıyorum... sübyeyle atıyorum. Anlayacağınız biçok şeyi denedim ama bitane bile vurmadı. Avlaklar minekopun çıktığı yerler ama ben gittiğimde de kimse alamadı daha. Sanırım en önemlisi ne zaman gideceğimi belirlemem gerekiyor. Bu balık hangi havada günün hangi saatlerinde avlanabilir? Suyun durgunmu yoksa dalgalımı olması lazım? Rüzgar durumu nasıl olmalı? oltanın kıyıdan 25-30 metre ileriye atılması gerekiyor sanırım yanlış biliyorsam lütfen düzeltin. Ve son olarak olta düzeneği nasıl olmalı. Şimdiye kadar hep hırsızlı(gezer kurşunlu) tek iğneli takım kullandım. Köstekli klasik dip oltasımı kullanmalıyım?

2. deePblue

deePblue na

yem olarak canlı sülünez olduğu sürece bence bu balığın avından boş dönmeniz mucize olur..
    klasik 2 köstekli dip takımı kullanmanız yeterli.
    tabi takımdaki iğnelerin 1-2 numara çember olması..misinalar fc tercih edilmesi max 0,35 ve özellikle sülünezin bütün olarak köstek boyunca uzatılarak takıma iliştirilmesi(yem ipiyle desteklenerek) verimi artıracaktır..
    sahilde avlanıyorsanız standart metrelerin dışında dalgaların köpürmeye başladığı noktayı hedef almanızı öneririm..tabiki lodostan korunmak gerek..lodos yaramıyor benim görüşüm.
    özellikle gün ağarmadan suda olmakta da fayda var. öğle vaktine kadar mümkünse kamış başında esas duruşta beklenebilir.
    merada zaten minekop alındığını yazmışsınız..bu durumda biraz daha dikkat ve sabır, sonunda güzel bir trofe getirecektir diye düşünüyorum..
    özellikle önümüzdeki şu iki aya dikkat :D

3. anil_280

anil_280

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.4 kilo levrek
    Ben geçen cumartesi 1kg 'a yakın bir tane aldım. rapor yayı
    anlayamadım ne vaktim oldu ne de foto çekebildim, bunun iiçin öncelikle özür diliyorum.
    Minekop (karakulak) varsa mutlaka sülünez kullanmalısınız. boru kurdu da çok iyidir, ama suyun bulanılklığı boru kurdunun handikapıdır.
    Karakulak avı için dalgalı havalar tercih edilir. örneğin cumartesi günü dalgalıydı, balığımı yağmur altında aldım. Bu hafta sonu da gideceğim. Umarım yine alırım.
    Ben de tek iğneli gezer kurşunlu takım kullanıyorum. Bir de alternatif takımım var, ki balığı da bununla aldım: Bildiğimiz 2 li köstekli dip takımının en sonuna sizin kullandığınız tek iğneli hırsızlı oltayı da ekliyorum :) sonuç: 3 iğneli, son kısmı gezer kurşunlu bir takım. Ama ben de sonuç aynı: son kancaya yakalanıyor balık. Bu aralar siyah vmc kurt kancası kullanıyorum. kancanın şekli hoşuma gitti. Bence balığın beslenme şekli ve ağız yapısından dolayı uzun saplı iğne kullanılmalı ama tercih meselesi tabii.
    Bu arada bir alternatif yem de canlı teke-karides ama bulması zor tabii.
    Ben oltayı dalganın kırıldığı yerin arkasına atmaya çalışıyorum. benim bilgim tecrübem bu kadar

4. mehmetsahin

mehmetsahin mehmet şahin

En İyi Avı:
    Levrek 14 kg
    Minekop denizin çöpçü balıklarından olup daha ziyade üstü kum altı balçık olan meraları tercih eder..dere ağızları yada arıtma sistemlerinin döküntü bıraktığı alanlar favori meralarıdır.Çöpçü tür balık olması sebebiyle ağız kısmında dişi yoktur..Dişleri yutak kısmında vede değirmen taşı gibi çalışan bir çok küçük ezici diş gurubundan meydana gelir..Kısa bedenli kanca kullanımı tercih edilmemelidir.Bu değirmen gibi çalışan dişler daha ziyade kancanın bağlantı yerinin hemen üstünden misinayı kesebilir.yem olarak sülünez ve de temizlenmiş karidesi tavsiye ederim.takım gezer kurşunlu vede çift köstekli takımlar çalışabilir.Köstekli takımlarda takımın yerde yatması daha iyi sonuç verir.Çünkü bu balık yemlenirken neredeyse burnunu deniz tabanından hiç mi hiç yukarı kaldırmaz..rastgelsin arkasıda bol gelsin...

5. zeroplus

zeroplus umut tuna

son iki ayda minekoptan değişik avlarda çok defa yakaladım benim tecrübelerim şöyle 2 köstekli dip takımı sülünez veya boru kurdu farketmiyor her ikisi de iş yapar iğne olarak ben 4 numara kısa pala iğne kullanıyorum minekop için farketmiyor çünkü yemi direk olarak yutuyor yakaladığım tüm minekoplarda iğneyi taa boğazından çıkardım daha doğrusu çoğunu çıkaramadım orda bıraktım blde minekop oltayı bir veya iki kere sağlam çeker diğer balıklar gibi kısa ve sık değil birkaç kere benim oltayı tripottan almışlığı var yani bide kumluk alan sever minekop avlanma saati ise harami balıkların çekildiği saattir umarım yardımım dokunur rastgele

6. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Harami balıkların çekildiği saati nası bilcem? İkindinin son saatlerimi oluyo?

7. zeroplus

zeroplus umut tuna

aksamın son saatleri yani 9-10 dan sonra gece 1-2 ye kadar bana hep bu saatler arası denk geldi

8. deePblue

deePblue na

Bu güzel bilgileri paylaşan abilere ve kardeşlere ben şahsen TEŞEKKÜR ediyorum..
    hepsi birbirinden değerli bilgiler.Hiç kimse yıllarca edindiği tecrübeleri paylaşmak zorunda değil burada..hal böyleyken içtenlikle verilen cevaplara bi teşekkür zor olmamalı..
    Forum eski paylaşım ortamını bu ve bunun gibi bir çok basit nedenlerden dolayı kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor...uzun yıllar bu kaynaktan yararlanmak istiyorsak ricam biraz daha samimi ve dikkatli olalım

9. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Abi etmeyeceğimi kim söyledi:)? Paylaşım devam ettiği için bekliyorum yoksa ben şahsen merak ettiğim bir konuda her mesajdan sonra teşekkür okumaktan sıkılıyorum. Hatta sorularımıda toplu soracaktım. Neyse.. Madem yazdık sorularımızıda yazalım. Bu balık anladığım kadarıyla çupra ve levrek gibi yemi gezdirmiyor ağzında. Öyleyse hırsızlı takım kullanılmasının mantığı nedir? Çift köstekli klasik dip takımı daha isabetli olur sanırım yanlışmıyım? Ayrıca sülünesin sadece sert kısmını kullanıyoruz? baş kısmını taksamda kayıp gidiyor durmuyor iğnede. Hangi kısmını nasıl takacağımıda bilmiyorum açıkcası.
    Değerli paylaşımlarınızı esirgemediğiniz için hepinize çok teşekkür ederim. İğne bağlamayı bile bu forumdan öğrendim. Kullanacağım ekipman, yemler, balık avı teknikleri vs vs.. Sayenizde öğrenmeyede devam ediyoruz. 3 yıl sonra mesleğime başlayınca hemen bi tekne alacağım. Sırtı jig gibi teknikleride okumaya başlayacağım şimdiden. Böyle paylaşım ortamları acemilerin ne kadar işine yarıyor bide onların gözünden baksanız şevkiniz artar:D. Sağolun...

10. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Demin balıktan geldim. Milletin dışarı çıkamadığı havada koca sahilde tek ben vardım. Bi adet sargoz bi adetde minekop aldım ama minekop 22 cm falandı. Geri saldım. Sanırım kösteği çok uzun yapıyorum yemler gidiyor. 27-28 cm köstek çokmu uzun minekop takımında?

11. zeplin33

zeplin33 ALi BİNAL

Favori Kamış:
    Ron Thonson TYran
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4
    En İyi Avı:
    Baraküda 85 cm
    tecrübem eskiden minekop avına gittiğimde kurşunun üstüne 60cm civarı boşluk verip üstüne çift köstek bağlayarak avlardık. Saat 22:00 ile 02:00 arası avlanır yem sülünez ve boru kurdu kullanırdık. Denizin dalgalı olduğu zamanlarda ileri atabildiğimiz kadar atıp kamışın ucunda misinayı gerip kalamayı açık tutardık. Sonuç ozamanlar iyiydi.

12. onsilva

onsilva fatih