Bir kaç gündür evime çok yakın olması sebebiyle buraya gidiyorum. 2 günde 1 gelincik 2 büyük boyutta lapin 1 de ilk kez bukadar büyüğünü görmüş olduğum istavrit tutabildim.Takım olarak 3lü dip oltası yem olarak ise sülünez kullanıyorum. Bir veya iki kez kurşundan takıldı fakat takımı kesmek zorunda kalmadım. Tek sorun iğnenin takılıp çektiğimde kopması. Sizin yem-takım öneriniz nedir fikirlerinizden faydalanmak isterim. Yem değiştirmek için oltayı topladığımda genelde iğnelerde bunlardan takılı olarak geliyor Sahil yeni yapılıyordu bu fotoğraflarda şuan yapımı tamamlandı ama fotoğraflar azda olsa fikir verecektir.
süper olmuş, kancalara takılan küçücük mantarlar görmüştüm biraz havada tutuyo onlarla bir dene istersen, belki takılmaz. Ayrıca iğneleri kurşundan uzak tut faydası olur diye düşünüyorum
Yem olarak sülünezi yerine, karides canlı kurt ve limandan topluycağın teke tercih et bence. Çift köstekli küçük mantarlı izmarit takımı daha iyi iş yapar, izmarit istavrit v.s. alırsın, arada küçük kırlangıçlar gelirse iade etmeyi unutma . Esasen bölgede en çok bulunan balık sargoz karagöz, kilo üzeri bolca mevcut, söylediğim yemlerle gece ışıksız sessiz ortamda şamandıralı , dip oltası veya şeytan oltası ile çok verim alırsın. Hava kararmaya yakın ve daha sonrası lüfergillerden yakalama oranın oldukça yüksek bu aralar.
Tamamdır Yalın abi bu akşam eve geçer geçmez takımları yaparım oradanda inerim sahile bir aksilik olmazsa inşallah. Tek sıkıntı yem olayı onada bir çözüm bulurum umarım zamanla.