Metro Marketler de Çinekop ve Sarıkanat satışı yasaklandı

Konu, 'Genel Konular' kısmında orhan1969 tarafından paylaşıldı.

1. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
  2. nidya78

nidya78 Aydın

Metro Markete mail atıp teşekkür etmek lazım.

3. hemperi

hemperi Ethem

walla duydulandım.. :) güzel bir haber

4. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Helal olsun. Bundan sonra alışverişlerimi Metro dan yapacağım. Hadi bakalım , carrefour ve migros tan da aynı uygulamayı bekliyoruz.

5. 3182

3182

Metro Toptancı Market'ten yapılan açıklamada, balık neslinin sürdürülebilirliği ve yeni nesillerin geleceği için tüm sektöre örnek olacak bir karar alındığı belirtildi. Açıklamada, "Metro, soyu tükenme riski taşıyan lüferin 20 cm altındaki türleri olan çinekop ve sarıkanatı, hiçbir mağazasında satmama kararı aldı ve raflarından kaldırdı" denildi.

İnşallah faydalı olur. Açıklamada belirtilen duruma göre 20cm üzeri balıkları satacaklarmı? Tam anlamadım.

20 cm ve 30 cm arası balıklara çinekop+sarıkanat denmezmi?

6. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Bunu bir lütufmuş gibi sunuyorlar Bizden daha önceki mesajlarda olduğu gibi "Helal olsun" nutkunu alabilmek için. Bu O'nlar için zorunluluk. Tezgahında bu boy altında balık satışı yapan her ticari kuruluş yaptırımla karşılaşacaktır. -Tabii güzel ülkemde denetim yok şikayet olduğu takdirde-

O yüzden arkadaşlar tezgahlarda gördüğünüz her limit dışı satış için mutlaka 174'ü arayalım ki satışı olmayan ürünün avı da yapılmasın. Ben bunu elimden geldiğince yapıyorum.

Ama tabii bu tür reklam amaçlı pazarlama stratejileri belki insanları bu konuda bilinçlendirme konusunda faydalı olabilir.

Son düzenleme: 19 Ağustos 2011
  7. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Metroya boy limitini 25 cm e çekmesi hakkında mail bombardımanına da tutabiliriz. Bu da ayrı bir fikir
    forumda bunu düşünelim. Makul görülürse aşağıdaki gibi bir mesaj gönderebiliriz.

Lüfer konusunda yapmış olduğunuz balığın satışı ile ilgili boy limitinin 25 cm e çıkarılmasının daha doğru olacağını düşünüyoruz. Çünkü Lüfer balığının üreme boyunun denizdeki ortam şartlarına bağlı olarak 19 cm ile 27 cm arasında değişkenlik gösterdiğini bunun içinde 25 cm lik değeri almanızın daha doğru olacağını düşünmekteyiz.

Saygılarımızla

Son düzenleme: 19 Ağustos 2011
  8. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    20 cm'lik balık bildiğimiz çinekop. 25 sarıkanat sonrası lüferimsi..

Adamlar sadece kanunu uygulayacaklarını söylemişler. Ekstra bir durum yok yani. 25 cm'den aşağısını kesinlikle satmıyoruz deseler yine bir nebze.

9. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    İşte bu bir firmanın sosyal sorumluluğunu yerine getirmesidir. Tebrik ederim.....

10. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Katılıyorum,ayrıca ekliyorum sadece lüfer değil tekir barbun levrek vs. tüm balıklar için bu limitleri göz önünde bulundurmalılar bununla ilgili mail atmaya çalıştım ama kart numarası istediği ve kart sahibi olmadığım için mail gönderemedim.

11. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Aşağıdaki liste gibi bir listemiz olursa herkes için bir kaynak olur
    balıkçısına da kabzımalına da müşterisine de
    Herkes bu bilgiyi bilgisayarına kaydedecek.
    herkes aynı dili konuşur
    Bu haliyle bile tam olmasa bile kısa ve öz bir çizelgedir.
    Bu çizelgeye bakan bir müşteri aldığı balığın yavru mu erişkin mi olup olmadığını anlayabilir.
    Tabi bunu genel bir kanun gibi düşünmemek lazım. Sadece bir fikir. Eksilerini ve kusurlarını tartışıp geliştirilmeye ihtiyacı var.
    Balıkçılığın denizlerin kirlenmesi kapsamında vatandaş olarak yapabileceğimiz çok fazla bir şey olmasa da üreme boyunun altındaki balığı satınalmamak ciddi bir bireysel etki olacaktır.
    Bu belki balığn üreme boyuyla değil de başka kriterlerle kontrol edilebilir. Ama boy kriteri çok mantıklı gibi durmaktadır.

Aşağıdaki çizelgeye yakından bakınca rakamlar gözüküyor D:)

Son düzenleme: 20 Ağustos 2011
  12. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Dün oradaydım gördüm.. çok güzel bir davranış..

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Siz mi yanlış yazdınız, yoksa gazete haberi mi yanlış, yoksa benim gördüğüm mü yanlış.

Bu gün Metro marketler zincirinin, Nilüfer - Bursa mağazasına gittim. ( Bana yakın olduğu için genelde alışverişimi oradan yaparım.) 4- 5 cm boyunda balıklar tezgahta. Birde etiket '' SARIKANAT - KIRAÇA ''

Herkes işin ticaretinde. Açıklamalar, demeçler falan, işin görsel ve aldatmaca tarafından öteye gitmiyor. Millete ne kadar duyarlı olduğunu göstererek sempati kazanmak. Reklam olsun da nasıl olursa olsun.

Yani teşekkür mesajlarını haketmediler.

Son düzenleme: 22 Ağustos 2011
  14. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Abi keşke fotoğrafını çekseydin ya. Afiş afiş yayınlar gözlerine sokardık. O'da haber olurdu bakarsın.

15. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Gerçekten fotograf çekilseydi daha iyi olurdu.

16. 3182

3182

bünyamin ilk üreme yaşı 25 cm denmiş lüfer familyası için fakat 20-22 cm balıklarda havyarlı mayıs da tutulan. Hatta ağırlıklı olarak çinekop sarıkanatlarda havyar bulunuyor.

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Tabii ki burada konuyu sizlere aktarırken, duyduğum üzüntüleri ve eleştirilerimi içeren bir şikayetimide, e mail olarak Bursa Metro marketine geçtim. Bu şikayetimde, ilgili gazete haberinin linkini, sitemizde ki konuyla ilgili görüs ve değerlendirmeleri içeren linki de geçtim.

Bu gün sabah saat 8.40 sıraları, Mağaza müdür yardımcısı olduğunu söyleyen, Bülent ENGİN isimli bir beyefendi aradı.

Son derece kibar bir beyefendi sesiyle, sabah işe gelince mesajımı okuduğunu, son derece duygulandığını ve ilk iş olarak konuyu araştırdığını belirttiler. Bu konuda çok bilinçli ve duyarlı olduklarını belirterek, hiç bir zaman limit seviyelerini değilde, hep limit + % 30 olarak hedeflerini belirtti. Konuyu incelediğinde, bu alımın direk Bursa mağazasınca istavrit olarak 40 kasa civarı alındığını, sondaj usulü bazı kasaların dökülerek kontrol edildiğini, daha sonra alımın gerçekleştirilerek, tezgahlandığını beyan ettiler. Sıkıntının sadece gözden kaçan 2-3 kasadan kaynaklandığını, bu kasaların da üstte iri altta küçük balıkların olduğunu söylerken, aslında bunun bile olmaması gerekliliğini, reyon görevlisinin o kasayı iade amaçlı geri çekmesinin lazım geldiğini, yoksa limit altı balıkların ne gibi sorunlara neden olacaklarını bildiklerini izah ettiler. Ve hatta belli bir müddet Bursa mağazalarında, tezgahlarına istavrit balığınıda koymayacaklarını, bu konuda kendilerininde, kurumsal olduğu kadar, bireysel olarak bizlerle hemfikir olduğunu, hepimizin bakış açısının ve duyarlılığımızın kendilerini çok sevindirdiğini samimi bir uslupla anlattı. Konuya ilişkin sabah sohbetimiz, 20 dakika kadar sürdü.

Gayri ihtiyari gözden kaçan hataları için binlerce kez özür dileyip, binlerce kez teşekkür etmesinden, sabah ilk iş olarak bu konuyu ele alıp araştırmasından, reyona inerek tezgah analizi ve soruşturmasından, satınalma görevlilerine konu hakkında detaylı uyarı ve bilgi vermesinden ve en sonunda da, bizlerin adına beni aramasından hoşnut oldum. Hele hele en son sözü olan, '' Gerekiyorsa belli bir müddet, istavriti bile tezgahlarımıza almayacağız '' beyanatı inanın beni dahada mutlu etti.

Konu hakkında sizleri bilgilendirmeyide, burada kendime bir görev saydım.

İyi dileklerimle.

18. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    satmaması demek
    gırgırcıdan o boydaki balığı almaması demek pratik olarak
    yani bu tedbiri tüm marketler alırsa
    gırgırcıda elinde kalan balığı satamayacağından
    zaman içinde bu boydaki balığı tutmayacağı anlamına gelir
    vs.
    vs.
    tabi bu zaman içerisinde olur hemen olmaz ve bu uygulamanın yaygınlaşması ile gerçekleşebilecek bir olay bir tek metro marketle nesli kurtaramayız

ama metroya çok teşekkür etmek lazım bu duyarlılığından dolayı..

19. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    evet kadem abi ufak balıktada yumurta oluyor...
    tabi büyük balığın bıraktığı yumurtalar daha iri ve dayanıklı oluyor..
    bu bir avantaj gibi görünsede
    iri ve dolgun olan yumurtaların diğer yumurta yiyen türler açısından da daha çok tercih edileceği kesin..
    bir de ayın ve plantonun durumu var tabi

20. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Kaynak şu an hatırımda değil Lüfer Balıkları üzerinde yapılan araştırmada ilk kez yumurta döken lüferlerin 19 cm ila 27 cm arasında olduğu gözlemlenmiş

19 cm lüferlerin %15 i havyarlı
    20 cm lüferlerin %25 i havyarlı
    21 cm lüferlerin %35 i havyarlı
    22 cm lüferlerin %45 i havyarlı
    23 cm lüferlerin %55 i havyarlı
    24 cm lüferlerin %65 i havyarlı
    25 cm lüferlerin %75 i havyarlı
    26 cm lüferlerin %85 i havyarlı
    27 cm lüferlerin %100 ü havyarlı
    olduğu sonucuna varılmış
    Burada 25 cm çok güzel bir boydur. 22 cm lik bir lüferin neredeyse yumurta dökmüş olma ihtimalı yarı yarıya bile değil. ama yumurta dökmüş yada döküyor olabilmesi mümkün.
    Lüferin avlanma boyunun 30 cm alınmasının büyük faydasını ifade edenler de var. Ancak bu konuda farklı sesler çıkması insanların kafasını karıştırıyor.
    Ancak Bilimsel Kurulların bir sonuca varıp "lüferin avlanma boyu .......dur" demesi kafa karışıklarınn ve fikir ayrılıklarının önüne geçecektir. Ancak lüfer için 25 cm boy çok iyi bir boydur.

Son düzenleme: 23 Ağustos 2011