Değerli büyüklerim ve diğer değerli üyeler Öncelikle Hayırlı günler diliyerekten konuma başlıyorum. KONUYU UZMAN ARKADAŞLAR ÜŞENMEYİP OKUYUP CEVAP VERİRSE DUACI OLACAGIM . Ben Son 3 yıldır Balık avlamaya başladım, ondan öncede avlardım fakat bu derece değil . bende artık tutma hevesi farklı bir boyuta ulaştı, Hergün balığa gidesim geliyor fakat Samsun'un Taflan köyünde ikamet ediyorum , malesef Balık acısından O kadar kısır bir yerki anlatamam . ancak Şöyle bir Durum varki, 25 30 yıllık geçmişi olan ve içinde Palamut'un en büyük hali gibi balık olan bir göl var. hatta bir sölenti boyum kadar balık varmiş, ama bunlara ınanmıyorum ben . Ama gözumle gördugum Palamut büyüklüğünde balık var . tahminim Kefal cünkü sazan olsa gövdesi daha yuvarlak olurdu . alan adam çok uzaktaydı fakat anladım ben onu kefal o . Birde 2 yıl Önce heralde tam hatırlamıyorum Sulama Baraji yapıldı Büyük böle birde Normal barajımız mevcut . fakat normal baraj'da tutmak yasak heralde tam bilmıyorum hiç oraya gitmedim , öteki yerlere gittim ama oraya gitmek nasip olmadı. Ben artık 21 yaşına geldim neredeyse büyük balık tutmak istiyorum en azından 1 kilo veya 750 gram . Bana Yardım edin din kardeşlerım. Ben Mart ayinda Ne takarsam Oltama tutabılirım o gölde veya barajda. veya Şöyle sorim . ben nasıl bir takım dizmeliyim resimli veya cok acık bir şekilde anlatabilmisiniz bana ? . Ve maddi durumum biraz kısıtlı . o yüzden söliyeceğiniz şeyler çok pahalı olmazsa Çok sevinirim.Ve Kıyıdan Kamişimla atma şanşım var . Göl veya baraja Botla veya Kayıkla açılma şanşım yok . Ve Dün Balık mahzemesi satan yere girdim , derdimi anlattım , adam bana Meps Verdi . buna vurur gelir dedi . gölde denedım bugün tık yok . Meps Kırmızı noktaları var içi beyaz . ve Suda Dönüyo benimki galiba hakikisini almişim . Tabi ben Meps'i Doğru kullandımmı orasıda Çok önemli . Misinanin ucuna bağladım onu hiç bir agırlık falan takmadan yemde takmadan dırek Allaha emanet attım doğrumu bu yaptığım ? . Şimdiden Herkeze Teşekkürler iyi forumlar... reeling
Sevgili Uğur, Öncelikle Allaha emanet atmış olduğun meppsi attıktan sonra çekmişsindir umarım Mepps kefalin en favori sahtelerinden biridir ancak kefal bu mevsimde sahteye pek rabet etmez. birkaç ay daha vardır. bence canlı yem veya tavuk ciğeri daha etkili olur. Eğer gökala varsa o zaman mepsin tam zamanı denebilir. ancak öncelikle yasak dönemlrini takip etmek lazım.
eğer mepps' si gölde kullanacaksan, daha uzağa atmak için hemen meppsin önüne 10gr ağırlık kurşun kullanabilirsin. böylece daha uzağa atarsın,ve sansın artar, ne kadar çok atış yaparsan sansın o kadar çoğalır, çünkü kefal genelde sahte suya düşer düsmez saldırır kefal.
öncelıkle yorum yazdıgınız için teşekkurler . evt attıgım gibi çekiyordum . meps'i alırken adam bana at çek üsülü bir yöntemdir bu dedi çünkü . Agırlık taktım bi müttetten sonra çünkü 15 20 metre anca gidiyodu agırlıksız . takınca bı 35 40 gidiyor . fakat gene TIK yok :S . Konuda yazdıgı gibi bana bu ayda ve mayıs ayında nasıl bir düzenek düzersem balık avlarım gölde ve barajda . sizden beklentim odur ?????
Bikmadan usanmadan devam. Mepps isi gariptir. 10saat atarsin tik demez, bir daha atiyim da toplanip gideyim dersin balik biner. Boyun kadar balik muhtemelen yayindir. Daha kalin misina ve igne ile tavuk cigeri sülük gibi yemlerle beklemeli avlanabilirsin. Takimini saglam sabitle, vurdumu suya çeker.
Abi daha kalın misina ve kanca'yı bıraz açarmısın ? ben ayrıntılı anlatım ıstıyorum bu sektörde yenı sayılırım o yüzden abi durum şöyleki bu seneye kadar derelerde yayın yoktu , Bu sene türemiş . böle agzını biraz sıktıgın zaman bıyık cıkıyo ve alt bölgesi böle benekli . degısık bısey gıbı duruyo kucukken ama eminim o yayın . Şuana kadar derelerde en fazla bir avuz buyuklugunde tutabıldım dahasıda yimez yoktur veya dipte ama bızım dereler öle gür degil . 8 Kilometrelik bir uzunluk ıcınde avlanıyorum ben daha fazla ilerıye gıtmedım , 10 15 tane Derin yer var onlarda 2 3 tanesi 1.5 gerileri 1 metre anca. az daha derin olsa tam balık olacakda malesef herkez dinamo bağlamiş su kalmıyoki . Birde O dedigim gölde Yayın olma şanşı yok yüksek cünkü 4 tarafı toprakla cevrılı bazı yerler sazlık agaclarda var 1 2 yerde ama hiç köyde konusu gecmedı yayın var dıye . bellı olmaz ama .
En ince 0.40, tercihen 0.45mm misina ve en büyügünden sazan ignesi kullanman gerek. Suyun durgun oldugu bölgeler uygun olur. Tebligde alt limit 80cmdi zannedersem, bir bakarsin.
Eyvallah Sımdıden 2 şey kaptık daha başka yorumlar gelsinde gidim bi balık store'ye toplıyım herşeyı bağlıyım devam sonra 3 4 gündür Güneş hava Su bi isinsa saten balık vuracakta
dip oltası yada gezer şamadıralı takım yap küçük balıkla uğraşma büyük iğne kullan dediğin gibi büyük balık varsa solucan özlikle kullanmanı tavsiye ederim.en kesin çözüm solucandır. rasgele Not : sazlık diplerine bırak oltalarını...
gezer şamandıralı takımı bıraz açarmısın ? ne takılır yem olarak ? kaclık mısına ? hangi cins şamandıra ? vb vb.
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=22422 forumda açıklayan bir arkadaş var resimdeki aynısını yapa bilirsin ben kullanıyorum fazlasıyla verim aldım bu yöntemle sende deneye bilirsin solucan kullan en ettkili yemdir . ağırlıgı ucuna takıp iki igne kullan öylede denedim çok faydalı oldu olmayada devam ediyor misine 40 45 kullana bilirsin şamadırayı balıkcıya gezer şamadıra dedinmi veriri sana resimde gördüğün gibi şamadıra kullana bilirsin yada turnada canlı yem için kullanıla şamadıralar var onlarda işe yara etkili bir yöntem kurşunu çok büyük yapma yanlız
sazan avında benimde kullandığım bi takım var arkadaşa faydalı olabilir diye düşünüyorum. Çok basit bi takımdır ama çok balık aldım ve çoğunluğu hatrı sayılır büyüklükte balıklardı. Önce kaç iğne bağlamayı düşünüyorsun? mesela 2 diyelim... köstek uzunluğuna göre arada yaklaşık 2 karış mesafeyle kestiğimiz misinamızın ortasına bağlanır ve alt kösteğin düğümünün olduğu yerin 2 karış altına şamandıramızın batmayacağı ağırlıkta bi kurşun bağlanır.. Üstteki köstek düğümünden 2 karış üstünede fırdöndü eklenir... eğer gezer şamandıra bağlamak istiyorsan kamışından gelen misinayı bağlamadan önce bi stoper geçirmen ve sonrada gezer şamandıranı geçirip sağlam bi şekilde fırdöndüye bağlarsın. Kurşunun altta olması derinliğin ne kadar olduğunu anlamanda yardımcı olur ve dibe takılma ihtimalini en aza indirir.. şamandıranı ağırlıkla orantılı bağlarsan (15 gr şamandıra 12 gr kurşun gibi) kurşun dibe indiğinde şamandıra yan yatar, dibe inmemişse dik duracaktır. ayrıca 2 iğne değilde 5 iğne olarakta ayarlanabilir o sana kalmış iyi avlar..