arkadaşlar bu sıralar tatlısu kefaline kafayı takmış durumdayım internette izlediğim videolar ile bu balığın avı çok hoşuma gitti ben manisanın salihli ilçesinde oturmaktayım manisada bu balıktan nerelerde var çok araştırdım ama malesef bulamadım bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim nerelerde vardır bu balık manisa salihli civarında
Aynı teknikle Barajda Sudak yada Halk arasında deyişiyle Levrek yakalayabilirsin ki Kasna dan daha değerli bir balıktır. Barajın hangi bölgelerinde bulunur, nasıl avlanır bilmiyorum. Tatlı su avı ve baraj bana uzak. Dibimizde Gediz Nehri var ama o da maalesef açık kanalizasyon durumunda...!
sinan abi evet önceden demirköprüde çok güzel sudak cıkyordu aynı sey gölmarmara ıcınde gecerlı cok fazla sudak vardı ama su son 4-5 yıldır yuzunu gören yok abı hıc cıkmıyo balıkcılara soruyorum bı gumuz balıgı cınsı salmıslar baraja sudaklar cogalsın dıye o da balıgın yumurtalarını yemıs ve su an balıkcılar bıle yakalayamıyo gecen gun golmarmara da balıkcıların aglarına yıllar sonra takıldıgını duydum ama o da 20-30 tane mıydı neydı adamda 4-5 yıldır ılk defa takılıyo agımıza dedı yanı durum bu abı
ali kardeşim malesef durum öyle bi balıkcı 2000 metre ağ atarsa olacagı bu yanlıs yazmadım her balıkcıda ez az 1500 2000 metre ag var balık mı kalır barajda
yamansukru haklısın usta bidaha baraj mı aman aman bu akşam rüzgar olmazsa gölmarmaraya gidiyorum yakın zamanda gittin mi hiç orda durumlar nasıl
orda da aynı durum var golmarmara benım oturdugum yere 5 km daha balık alamadım bu zamana kadar yakalayan varmıs tek tuk ama ben gormedım
Dün bir arkadaşım anlattı. Geçen hafta Barajda Sazan a gitmişler. Sazan için attığı küspeli takımlardan biriyle 2,5 kg ağırlığında bir sudak yakalamış. Fotoğraflarını gösterdi. İnanılası gibi değil ama sözüne güvendiğim bir arkadaştır. Geçen yıl da turgutlu - Manisa arası Gediz de bir yerde Bir akrabam Serpme ile 2 adet 2 şer kg lık yakalamıştı. Konuştuğum eski usta avcılar 15 senedir Barajdan bu tarafa görülmemiş bir balık o dediler. Acaba Gediz de birşeyler mi değişiyor? İnşallah! Dipnot: Serpme ve küspeli olta düzeneği tebliğe göre yasak. Arkadaşımı ve Akrabamı sürekli uyarıyorum. Yakalanırsanız! diye başlayan cümlelerle. Ama nafile. Bile bile yaptıkları için gerçek bohçacı oluyorlar ve ısrarlarına rağmen Tatlı su avı yapmıyorum.
gediz nehrinin benim oturduğum yere yakın olan kısma gayet temız hatta cok berrak bı suyu var cevredekılerın serpmeler ıle balık yakaladıklarını duydum ama pek ınanasım gelmemıstı yakaladıkları balıklar degersız cay balıklarındandır dıye dusunuyordum ama olmadı orda da sansımı deneyecegım en kısa zamanda belkı bı kac sudak veya belkıde tatlısu kefalı denk gelır nasıp ...
peki gölmarmara' da sazan durumu nasıl. ben demircide yaşıyorum fırsat bulursam piknik + balık için gelmeyi düşünüyorum.