Makina tavsiyesi

Konu, 'Makineler' kısmında Gökhankul tarafından paylaşıldı.

1. Gökhankul

Gökhankul Gökhan

Favori Kamış:
    ALBASTAR 2328 PRESTIGE KAMIŞ 420CM
    Favori Makine:
    Banax sx3000
    En İyi Avı:
    Sazan Balığı 7 kg
    Arkadaşlar Merhaba,

Albastar prestige marka 4,20 surf kamışım var.

Banax SX3000 makinam var.

Kamıştan memnunum. ( Ama yorumlarınızı rica ediyorum )

Fakat makinam güçlü olmasına rağmen hiç memnun değilim.

Çok fazla bütçem yok max. 150-200 tl arası makina önerilerini paylaşırsanız beni çok mutlu edersiniz.

İşden dolayı ağırlıklı boğaz da oluyorum.

Arada bir tatlısuya gidiyorum tatlısu için ekipmanlarımda sıkıntı yok ama denizde balık tuttuktan sonra evime kas yapmış bir vaziyette dönüyorum.
    Hele son zamanlar da rapala benim için işkenceye dönüştü :(

Okuma Okuma Avenger AV-65A
    Okuma Distance Surf Pro-60

Kullanan arkadaşlar var ise onların da ayrıca yorumlarını rica ediyorum ve nerede kulladıkları da benim için çok önemli.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Her ikisinide kullanan arkadaşlar var. Avenger, fonksiyonel değildir, ama işini temiz yapar. DS ise fonksiyoneldir ama biraz ayak sürür.

Eğer atış senin için daha önemliyse, mesafe özellikle, DS'yi, sarmak çekmek daha önemli dersen, Avenger'i seçebilirsin.

Her ikisinde de iyi olan makineler, bütçeyi 4-5 misli aşıyor bu arada.

3. Gökhankul

Gökhankul Gökhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Banax sx3000
    En İyi Avı:
    Sazan Balığı 7 kg
    Skoylu tavsiyelerin için teşekkürler.

Fiyatlar konusunda bir yanlışın olmasın ??

http://www.avpazarim.net/_A3-1347-okuma-avenger-av-65-makine.htm

http://www.balikmarketim.com/?urun-29253-OKUMA-DISTANCE-SURF-PRO-60-OLTA-MAKiNESi.html

Linklerden bakabilir misin ?

balıkmarketim güvenilir bir site artı fiyatları da istediğim seviyede diye düşünmüştüm..

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Fiyatlarda bir sorun yok. Seçim sana kalmış. DS uzak atabilme ihtimali olan bir makine. Bunu bir şekilde değerlendir. Uzak atış önceliğinse, bu makine daha iyi.

Hem uzak atacak, hemde sararken vs. sorunsuz çalışacak bir makine istiyorsan, bütçe 500 TL gibi rakamlara çıkabilecektir.

Bu civarda fiyatları olan, ABU LX'ler, Mitchell Avo Surf'ler filanda var. Okuma'nın arkası sağlam, bir şeyi kırılırsa vs. garantisi daha garantili.

5. Gökhankul

Gökhankul Gökhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Banax sx3000
    En İyi Avı:
    Sazan Balığı 7 kg

Skoylu teşekkürler.

Benim de aklıma DS yattı. Babamın İstanbul / Beyazıtta av malzemeleri dükkanı vardı rahmetli olduktan sonra kapattıık hala o dönemlerden kalma malzemeleri kullanıyorum. Toptan satmaya kalktığımda çok komik bir para teklif ettiler bende 7 yıldır hem eşe dosta dağıtıyorum hemde kendim kullanıyorum işin açıkçası bu yaşıma kadar hiç malzemeye para vermedim en son sadece surf kamış aldım :) o nedenle çok fazla bir para da vermek istemiyorum zoruma gidiyor :):)
    makina ve kamışlarım var ama kaliteli birşey kalmadı 2 Adet suzumi 30 luk ve 40 lik makinam var 1 Adet, 3 adetde ucuz Lyra serisi makinam var D.A.M makinam var çok ağır ( Tarihi eser )o dönemler de , Daiwa , Dam , Banax , Mitchell , Bando , Suzumi , Shekspire diye markalar daha tercih edilirdi. Şuan herkesden Okuma markasını duyuyorum. O nedenle o modelleri sordum.

6. Gökhankul

Gökhankul Gökhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Banax sx3000
    En İyi Avı:
    Sazan Balığı 7 kg
    Koca forum da bir serdar dan öneri geldi çok ilginç

7. MehmetKordan

MehmetKordan MEHMET KORDAN

Açıkçası öneri de bulunurum ama nerede kullanılacak bu makineler. Sanırım boğaz değil mi?

8. MehmetKordan

Boğaz da bu fiyat aralığında okuma güzel tercih

Bulabilirseniz bu da o fiyat aralıgında iyi gider

Spro Super Long Cast LCS 55

Birde daha az misina alan ama bana göre diğer seçenekler göre daha kaliteli olan

MITCHELL AVOCET BIG SURF 7000

Bunlar denenebilir, ama bu fiyat aralığında makinelerden çok fazla bir şey beklememek gerek özellikle uzak mesafe atımında.

Kamış konusunda yorumda bulunmam doğru olmaz boğaz da genelde teleskopik kamışlar kullanılıyor.

9. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Okuma önerisi istiyorsanız, Trio 65 öneririm. İstediğiniz fiyat aralığındadır.

10. avsabalıkcısı

avsabalıkcısı Erhan

11. MehmetKordan

Arkadaşlar ikinizin de önerisi uzun mesafe atış için değil.Sanırım arkadaş Okuma distance surf tarzında bir makine arıyor.

12. Gökhankul

Gökhankul Gökhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Banax sx3000
    En İyi Avı:
    Sazan Balığı 7 kg

Mehmet Teşekkürler.

MITCHELL AVOCET BIG SURF 7000 önerisi hoşuma gitti.

Okuma Distance Surf Pro-60 buda iyi bir model.

Burda Okuma rulman sayısı olarak önde gözüküyor.

Ama bazı makinalar varki rulman koymak için koymuşlar acaba bunda da öylemi ?

Görsel açıdan da ikisini de beğendim.Makinalar neredeyse birbirinin aynı

Mitchellin ucuz olması biraz garibime gitti ?

Sen ne dersin ?

OKUMA
    Teknik Özellikler

MODEL DEVİR BİLYE MİSİNA SARIM KAPASİTESİ
    SAYISI ADEDİ
    SUP-60 4,5:1 9+1 0,30 mm /420 mt 0,35 mm /310 mt 0,40mm/240 mt

MITCHELL
    Teknik Özellikler

MODEL DEVİR BİLYE MİSİNA SARIM KAPASİTESİ
    SAYISI ADEDİ
    BS-7000 4,85:1 3+1 0,35mm/300 mt 0,40mm /240 mt 0,50mm/165 mt

İkisi arasında kaldım

13. Gökhankul

Gökhankul Gökhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Banax sx3000
    En İyi Avı:
    Sazan Balığı 7 kg
    Teşekkürler

14. Gökhankul

Gökhankul Gökhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Banax sx3000
    En İyi Avı:
    Sazan Balığı 7 kg
  15. MehmetKordan

Burada ben kendim mitchell i tavsiye ederim ama sen okuma alırsan daha iyi bir tercih olur.

Neden dersen ÖMÜR BOYU garanti olayından dolayı.Zaten istanbul'da yaşıyorsun okuma da bir problem çıktığında gidip karşında derdini anlatacağın kişiler var.

Yani başım ağırmasın diyorsan okuma al çünkü her marka da arızalar olabiliyor. Burda ben sana mitchell öneririm aynı makine bende arıza vermez gider sende arıza verir, başkasının önerisi ile aldığın makine birde:) Bu açıdan düşün..

O yüzden istanbul dan elden bu OKUMA DISTANCE SURF PRO' yu daha ucuza'da alabilirsin yüz yüze pazarlık payı da mevcut.

Okuma al bir sorun çıkarsa çöpe atmak yerine gönderirsin servise olur biter.

Bu önerilerim bu fiyat aralığı için kalite malum bu makinelerde illa sorunlar yaşayabilirsin ondan arkasında servisi olan bir markayı tercih etmen daha mantıklı olacaktır.

Aralarında da öyle ahım şahım farklar yok. Bir de bunları beklemeli avlarda kullanacaksın sanırım.

16. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    O fiyatlara okuma trio 65a yı óneriyorum.. hatta bende yeni bir makine alacağım o fiyat aralığında bana önerilen makinada trio 65a.. ayrıca araştırmalarımın sonucunda konuştuğum bütün malzeme dükkanları özellikle boğazda avlanacaklar için surf makineleri önermiyorlar ve surf makineleri uzağa atıp beklemeli avlarda iş yapar diyorlar ve iç aksamı daha güclü olan normal tip makineleri tavsiye ediyorlar.. boğazda rapala, çapari gibi at-çek tipi avlanmaya uygun olabilecek surf makinelerin fiyatları zaten baya yukarılarda.. bu nedenle hem iç yapısı, hem parca garantisi hemde fiyat aralığı bakımından okuma trio 65a uygun bir makine olur gibi.. Satıcıylada konuşursunuz zaten yine.. umarım yardımcı olabilmişimdir

17. ferhatben

ferhatben Ferhat

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turna Fresh , Alba Star Bosphorus
    Favori Makine:
    Shakespeare , Okuma Pro 365 , Penn Surf Blaster 8000
    Sevgili Gökhan istersen birde Penn Surf Blaster 8000 modeline bakıver fiyat olarak biraz daha fazla fakat emin ol hem atışda hem çekişde cok cok fazlasıyla menmun kalacagın bir makine agırlık olarak sıkıntılı tabi ama idmanlı oldugumuz için artık sıkıntı vermiyo :)

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu adamlara söyle sen, bir daiwa alsınlarda, acaba öylemiymiş bir görsünler.

19. avsabalıkcısı

avsabalıkcısı Erhan

Okuma surf distance 60 bende vardı atmasına iyi atıyo ama çekmesi çok yorucu turu az makinanın ve biraz pislik mislik veya iri balık takıldığı zaman makina kitliyo o yüzden makinayı ben sattım. Arkadışın tavsiyesi ve gözümle görerek riyobiyi ecumayı aldım. Atıştada o kadar fark etmiyo boğazdaki denemelerimde gayet çok iyi atışlar yapayorum.Ecumanın makara kısmıda baya büyük. Anlıyacağın surf makinayla farkı yok bence. Bide çok güçlü makina gözümle gördüm Galata köprüsünde 2-3 kg balıkları yukarı kadr kitlenmeden çekiyor. Yani tavsiye ederim ama yinede sen bilirsin

20. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Serdar abi 150-200 tl arası bogazda hertürlü avda kullanilabilecek ve herhangi bir durumda teknik servis sıkıntısınında çekilmeyecegi bir daiwanin surf makinesi var mı ve bunu satan bir dükkan var mı istanbul içinde ? Eğer varsa hem makineyi hem de dükkanı yaz bende bakayım abi. ama 200tl yi geçmeyecek ve boğaz gibi zorlu bir sahadakiat çek avlarina dayanacak mutlaka.. Önerebilirsen çok memnun olurum abi..