Lüferli, Kofanalı Rapor... 13-14-15/11/2013

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında d33p3r tarafından paylaşıldı.

1. d33p3r

d33p3r Erdinç

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM Casting Surf Kamış 4.20, Okuma VSystem Spin Kamış 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV-65b, Okuma Avenger AV-40b
    En İyi Avı:
    36 cm lüfer, 1.2kg Palamut
    Herkese selamlar... 3 gündür akşamları spin avı yapıyorum. Önceleri de gidiyordum fakat tek tek balık alınca kısmetim ne zaman açılacak acaba diye düşünmeye başlamıştım. 05/11/2013 tarihinden beri havayı kontrol ediyorum ve hep lodostaydı. Ne zamanki 13 Kasım'da lodos'tan kurtuldu, balık yüzünü göstermeye başladı.

Ekipman:

Kamış: Okuma VSystem Spin Kamış 2.40 10-40
    Makine : Okuma Avenger AV-40b
    Misina : Kendo İp beyaz 0.165
    Sahte : Kendo 145F

13/11/2013

14/11/2013

15/11/2013
    Allahıma hamd olsun ki bana Kofana yüzü gösterdi. :) Tam hatırlamıyorum ama facebookta bir grupta Kofana yakalanmış ve resmi koyulmuştu. Gün boyu işyerinde bekle beni Kofana bugün seni mutlaka yakalayacağım diye düşündüm. Mesai bitince soluğu balıkta aldım. Birinci atışı yaptım boş. 2. atış keza yine boş. 3. atışı yaptıktan sonra çekerken sağlam bir vuruş aldım ama tasmalayamadım. Ardından tam 4. atışı atmak üzere hazırlanırken yaklaşık 25-30 metre önümde sudan dışarı can havliyle çok iri bir balık atladı. Birinciyi atladı daldı, ikinciyi atladı daldı ve üçüncü atlayıştan sonra gözden kayboldu.

Bu kefal olabilir dedim ve arkasında balık kovalıyor yüksek ihtimalle diye düşündüm o yöne attım sahteyi. Tabii boş çektim. Bu dördüncü atıştı ve boş çekince inatlaştım oltayla. Beşinci atışı yön değiştirmeden yine aynı yere attım ve çekerken işte o büyük adrenalin patlamasını yaşamaya başladım.

Balık çok kuvvetli bir şekilde bastı sahteye. Tasmalarken kalamadan gelen cırlamayı duydum ve ''Üzme beni'' diye söylendim kendi kendime. Kamışa, makineye, ipe ve sahteye güveniyordum ve başladım hızlı hızlı sarmaya. Bir yandan direnmeye çalışıyor ama nafile. Sudan çıkmasına 10 metre kala su üstü yapmaya çalıştı ama yemezler. Oltanın ucunu suya yaklaştırdığım gibi çektim ve dibime gelince hemen kaldırıp balığı aldım. Yanımda metre olmadığı için ölçemedim ama ayakkabı numaram 42 ve ayakkabıyı geçiyordu. Eve geldikten sonra çekebildim resimleri. Tabii eve geldiğimde balık sertleşmiş ve kasılmıştı. Ufak gibi gelebilir.

Çok zevkli dakikalardı. Allah herkese böyle güzel bir dişliyi nasip etsin. Herkese rastgele...

2. GoodLuck

GoodLuck uğur

Favori Makine:
    okuma avenger
    tebrik ederim
    çok süper balıklar

3. bjkclub

bjkclub Gökhan Önal

Tebrik ederim Erdinç abi,devamı da gelir umarım..

4. Gugul

Gugul Güven Gül

En İyi Avı:
    Lagos 1kg (50cm, ama bugün tutsam salardım)
    Tebrikler.
    Çok güzel ve keyifli bir av raporu, Ama başka tarihli av fotoları ile değersizleştiriyorsunuz.

Daha doğrusu, (fotoların hepsi güzel) siz rapor yazma olayını ilerletmelisiniz.

Tekrarda candan tebrikler, güzel resimler doğrusu...

5. sabriyazici

sabriyazici sabri

eline koluna sağlık erdinç en kötü avın böyle olsun daha iyileri rast gelsin süpersin
    Ufaklığında maaşallahı var Allah analı babalı büyütsün
    Hasan da resmi çeken arkadaş heralde :D

6. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Tebrikler Erdinç abi, peşpeşe günlerde dişli avı serisi yapmışsın, daha iyileri rastgelsin...

7. ozkan79

ozkan79 özkan

Tebrikler ustam :)

Sabreden dervis dislileri tutmus,

Afiyet olsun devami gelir insallah.

8. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Tebrik ederim , raporu okurken ben heyecanlandım :D . Çok güzel bir balık . Eminim kamışta yaşattığı mücadele daha da güzeldir.
    bende dün akşam 30 dak. lık bir spin denemesi yaptım gece saat 23:00 - 23:30 arası , kıyıya kadar getirdiğim parlak beyaz slikon sahtemin arkasından birden bir parıltı bir hareketlilik oldu ama ben noluyo , ne lan bu demeye kalmadan aniden gözden kayboldu , hamle yapmadı silikona çünki suda benim gölgemi görmüş olmalı. Kısmet , birdahakine artık.

9. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Maşallah, maşallah abi, emeklerinin karşılığını alman harika olmuş. Allah daha güzellerini nasip etsin.

10. osakan

osakan Özkan

Favori Kamış:
    Major Craft Huntaway
    Favori Makine:
    Cormoran Black Star Z-10 Pif 3000
    En İyi Avı:
    Hepsi en iyi
    istanbulu geçip gelemiyor şu lüferler. :) rasgelsin..

11. Kamuran karaman

Kamuran karaman Kamuran Karaman

Favori Kamış:
    Yabomax Sword 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65 II
    En İyi Avı:
    Levrek 4 kg
    Tebrikler Erdinç güzel bir kofana. spin ile tutmak ayrı bir tat. Keşke ağır kaşık denese idin 25gr 35gr gibi...

12. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    vayy spincimiz :D süper av olmuş, kimbilir ne keyif almışsındır.. ellerin dert görmesin, tebrik ederim :thumb:

13. Kamuran karaman

Kamuran karaman Kamuran Karaman

Favori Kamış:
    Yabomax Sword 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65 II
    En İyi Avı:
    Levrek 4 kg
    Erdinç Kendo 0,165mm ipten memnun musun gerçi bu sene çıkan bir ip bu Cengiz balıkçılıkta çok övdüler ama fiyat bana uygun gelmedi . Ben Microfibre ipini kullanıyorum. 0,18 yuvarlak tip 8 kat , iki yıldır aynı ip ...200m 15TL bu ara sanki kalite sorunu var en son Eylül ayında aldığım ip biraz güçsüz geldi dibe takılmalarda erken kopuyor. Diyeceğim kendo nasıl ne kadar zamandır kullanıyorsun, takıldığında hemen kopuyor mu?

14. toprak126

toprak126 Baki Toprak

Tekirdağ bu sene lüferin belini kırdı,senin haberin yok galiba.Esas istanbul kıyıdan pek balık yok bu sene.

15. d33p3r

d33p3r Erdinç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Uğur. :)

Teşekkürler Gökhan. Herkesin temennisi o. İnşallah artarak devam eder bundan sonra...

Öncellikle teşekkür ederim de, ne demek istediğinizi anlamadım. Neyi değersizleştirdim? Toplu bir rapor yazdım işte. Daha önce imkanım olmadı 2 gün önceki tarihide ekledim yazdım. Buna benzer bir sürü rapor var. Ayrıca, o an yaşadıklarımı yazdım. Daha fazla ilerletemem rapor konusunu. Bu kadar yazabildim.

Teşekkür ederim Sabri. İnşallah daha iyileri sanada gelir dostum. Allah razı olsun kardeşim. Allah tüm çocuklarımızı korusun. Fotoğrafı çeken benim. Oğlumun ismi Hasan. Ölçü alabilecek başka bir şey yoktu. Pet şişe koydum yanına mecburi. :)

Teşekkür ederim Ersin. Kovaladım balığı ve bu sonuç çıktı. Sana da iyileri rastgelsin kardeşim...

Teşekkürler Özkan. Gerçekten sabrettim diyebilirim. Ayrıca Ustalık kim, biz kim kardeşim. :) Elimizden geldikçe yapmaya çalışıyoruz bir şeyler işte. Senin raporlarda gayet güzel, takip ediyorum zaten. Devamı sana da gelsin dostum inşallah...

Teşekkür ederim. İnşallah sende tutarsın. Dediğin gibi görüpte ürkmüş olmalı. :

Çok teşekkür ederim Cihan. Evet, dediğin gibi epey bir uğraştım. Allah, sanada nasip etsin kardeşim. :)

Teşekkür ederim. Sizin oralarda da mevcut lüfer. Ayrıca, senin yakaladığın trofe levrekte gözlerden kaçmadı dostum. :D Rastgelsin...

Çok teşekkür ederim Kamuran. Spin ayrı bir zevk. Ayrıca, kendo ipten çok memnunum. Direk kendo iple başladığım için diğer ipleri mukayese etme imkanım olmadı. Dibe takılma konusu henüz yaşamadım. Kuşgözü, kusma gibi olaylarda olmadı. Attıktan sonra makineyi kapatıp, ipi sarım klavuzuna dikkatli bir şekilde oturtup öyle sarmaya başlıyorum. Bu gibi olaylar olmadı yani. Rastgelsin.

Teşekkür ederim abi. Çok keyifliydi. Umarım sende bir gün yakalarsın abi. :)

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tebrik ederim Erdinç, ilk kofana hayırlı olsun. Eviniz de şenlenmiş, afiyet olsun.:)

17. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    erdinç abi tebrikler güzel balıklar, spin keyfi bir başka, avlarınız daim olsun

18. d33p3r

d33p3r Erdinç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim abim. Evet, öyle oldu biraz. :D

Teşekkürler Hakan. Darısı senin başına. Rastgelsin... :)

19. kofanaci

kofanaci Fatih

Favori Kamış:
    Alba Star Matador 3.90 Surf
    Favori Makine:
    Alba Star Millenium 70
    En İyi Avı:
    Kaçan balık büyük olmuştu
    Erdinç abi, nickim Kofanacı ama bugüne kadar hiç kofana tutamamış birisi olarak seni gönülden tebrik ediyorum :) nicelerine rastgelesin inşallah...

Gerçi kofanacı nickini bana aynı zamanda bir hedef olsun diye belirlemiştim...

20. d33p3r

d33p3r Erdinç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Fatih kardeşim. O gün nasibimizde varmış ki tutabildik. Darısı senin başına. İnşallah tutar ve o zevki yaşarsın. Rastgele...