Havalar geçen seneye göre biraz daha serin gidiyor.Geçen sene eylülün ortasına kadar lüferi görememiştik.Bu sene hakkındaki fikirleriniz nedir arkadaşlar?Bayramdan sonra balık başlarmı acaba? Bu sene balık bol olacağa benziyor,herkes bunu söylüyor .Sizin görüşleriniz nedir? Balık ne zaman gelicek,gelsinde bi zevkle balık tutalım.reeling reeling reeling
Balığın boğazdan geçiş döneminde av yasağı devam eder de Gırgır ve diğer büyük tekneler avlanmazsa mayıs ayında Karadeniz'e giden bir dünya Sardalya, İstavrit ve Çinekopun dönüşü muhteşem olur..
Ne yasağı? 1 Eylülde yasak kalkıyor, hele bir balık görünsün, bütün gırgırlar, üşüşür Kireçburnu, Paşabahçe ve çevresine, trollar zaten hiç durmadan çalışıyor. Onlara Marmara ve Boğazlar bütün yıl yasak olduğu için bütün yıl rahat rahat çalışıyorlar.
Lüfer ve cinsi için bir yasak gelmedimi ? Bu sezon bu familyanın avlanması yasak diye biliyorum ama?cry
Reis, bunlara boğaz bütün sene yasak değil mi? Peki bu trol avcılığı için çıkarılmış 3 deniz mili yasağı, İstanbul çevresinde geçerli değil midir?
Valla bende bu sene yasaklandı diye biliyorum.Trolcülere hala nasıl istisna gösteriyorlar onuda anlamadım gitti....
bilinçsiz avlanma yüzünden yakında marmarayı kaybedeceğiz bence bunların önüne geçilebilmesi için ülkemizde DENİZ'CİLİK bakanlığının kurulması kanaatindeyim.
3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkede Deniz Bakanlığı mı? hook Yok yahu daha neler. Önce Ankara'da bir Uzay Üssü kuralım, Karadeniz'i direk Akdeniz'e bağlayacak bir kanal açalım sonra Deniz Bakanlığı...
Lüfer yasak mı değilmi şimdi onu biri bii söylesin bana imkansız gibi geliyor böyle birşeyi başarabilmek.
Bırakın marmarayı boğazı karadenizi assos-saroz u da bitirdiler nerdeyse. Uskumru - lipari raporu görebiliyomusunuz 1-2 senedir? Gece ışıkla avlanıp kökünü kuruttular.
Lüfer ve diğer bütün balık çeşitleri için uygulanması gereken denetimleri il-ilçe tarım müd.su ürünleri bölümü ile sahil güvenlik yetkisinde değilmi yoksa yalnış mı biliyorum.Denetimi yapmaya yetkili birimler şu anda bunu yapmıyorsa bakanlık kurulmuş olsa ne olur kurulmasa ne olur değişecek bir şey yok.Aynı zaman da denetim ile ilgili bütün resmi kurumlar ve bu konuyla ilgili yasaların uygulanmasına yetkililer.O zaman benim aklıma bütün bu yetkili kurum ve amirler yasalardan çok büyük balık fabrikaları,büyük balık çiftlik sahiplerinin hükmü altında görev yapıyorlar. Bire de ülkedeki bütün körfezler balıkların yatak yapması amacı ile profesyonel balıkçılığa kapatılmalı. Not:Bu yazı ile ilgili bir sakınca varsa saygıdeğer adminlerimiz tarafından siteye zarar vermemek amacıyla silinirse saygı duyarım.Saygılar,Selamlar.
arkadaşar gördüğümüz zaman duygusal davranmayıp mantıkı davranarak şikayet edelim gereği yapılmıyorsa veya geç yapılıyorsa gereli yerlere mail atalım (şait oldum av sezonun yasakolduğu zaman kayıkçılar ağ atıyordu ve oltayla balık tutanlar terbiyesize bak diye konuşuyorlar ama şikayet eden yok ontür gitmiyo ücretsiz ben aradım bana tarif ediyorlar ama şikayet eden yok)