merhaba. forumda pek aktif olamasamda bende amatör balık avcılığına gönül verenlerdenim. sorunum ise bulunduğum mevkiide liman içinde voli yapılması ve sahil güvenliği (158) aradığımızda "onlar volici istedikleri gibi avlanabilir" cevabı ile karşılaşmamız. okuduğum-bildiğim kadarıyla dalyanlarda ve limanlarda her türlü ağcılık yasak peki sahil güvenlik böyle bir konudan ötürü onları aradığımızda bize ilgilenmiyoruz diyorsa yapabilecek nelerimiz var? yardımcı olmanız ümidiyle...
Tebliğdeki durum: DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Yöntem ve Sınırlamalar Genel hususlar MADDE 14 (5) Bakanlık il müdürlüklerince tespit edilerek ilgili kurum ve kuruluşlara bildirilen voli yerlerinde amatör avcılık yapmak yasaktır. Söz konusu yerin bu kapsamda olup-olmadığını gerekiyorsa yazılı talep edebilirsiniz. Aksi taktirde voli yerinde amatör alarak olta atmanız suçtur. Midyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak ta diyebiliriz...
voliden kastım ağ ile belli bir bölgenin çevirilip ipe bağlı taşla suyu dövüp, teknede gürültü yaparak, denize ışık tutarak balıkların ağa girmesi sağlanan yöntem. voli yapan teknelerin(6-7 metre pancar motorlu sandal) bırakın sarı kağıdı limana kayıtları bile yok, adım gibi eminim. bir arkadaşıma liman kaydı olmadığından 450 lira ceza yazan sahil güvenliği asıl böyle bir olayda iş başında görmek istiyorum. babalarının malı gibi istediklerini yapıyorlar belki birisine ceza kestirebilirsem caydırıcılığı olur bunun. amatör avcılığa kapalı bir bölge olduğunuda sanmıyorum buranın.
abi bu bahsettiğin olay nerde oluyor tam olarak açık bir şekilde yazarmısın ? istersen genelden buradan yaz istersen özelden yaz ( avlağını birçok insanla paylaşmamak açısından) böyle şeyleri bizzat bende gördüm canlı şahit oldum çok kızdım, liman içine girmemişlerdi fakat liman ağzında yapmışlardı bu olayı, ayrıca birkerise akan çay ağızlarında olmuştu balli abinin belirttiğigibi olay bakanlık il müdürlüğünce karar veriliyor.tabi o müdüre ne yağlar ballar ikram edilyor orasıda ayrı mevzu
mevkiyi özelden yazdım. müdüre bal ikram edebilcek tipte değil çarıklı balıkçılar bunu yapanlar. kovadaki 3-5 balığımızada göz dikerler yakında. nefret ettim yazlıkta rahat yok kışlıkta rahat yok heryerde bu yamyamlar.
Bu link sannırım açıklayıcı olabilir http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-48.html burada linkte bulunan tebliğil müdürlerinin değimesi yada insşyatifi doğrultusunda revizyona tabi tutuluyor. am bu revizyonlar pekte işe yarar şeyler değil ,değişiklikler teblğinin sol üst köşede belirtilmiş yazın bende çok çektim
Bıyıklıbalık Yeri net olarak açıkla. Liman içlerinde balık avlamak yasaktır. Limanın dışında ise (ağzında bile olsa) yasak değildir. Sahil Güvenlik yasak değil diyorsa, büyük ihtimalle sen yanılıyorsun demektir. Bir de voli vuranlar gerçekten balıkçı mı yoksa dediğin gibi hiçbir kaydı olmayan, ne idüğü belirsiz kimseler mi? Belki onlar da amatördür!!! KAyıtsız teknelerin, bırak ağ atmayı, denize çıkmaya bile izinleri yoktur. Yazından anladığım kadarıyla da maalesef senin derdin, balık veya balıkçılıkla değil, kendi şahsi zevkini tatmin edebilmekle ilgili ve o yüzden onlar tutmasın ben tutayım der gibisin. .)
yer bilgisini özelden sizede bildiricem. liman ağzı değil liman içidir dediğim gibi. sahil güvenlik uğraşmak istemiyor diye düşünüyorum. ben amatör balıkçıyım banadamı yasak liman içinde balık tutmak? tutulan balığı balıkhaneye sattıklarından ötürü amatör değiller. evet benim asıl derdim limanda 5 balığın 4ünü onlara kaptırmamak. ben amatör yasaklarına hiçbir cezası olmadığı halde uyuyorsam 5 kiloyu geçmemek, tuttuğumu satmamak gibi başkalarınında uymasını istemekteyim. gerçekten keyif kaçırıcı manzara zevkimizi tatmin etmeyeceksek balığa gitmenin emek harcamanın ne anlamı varki. madem yasak cezasıda var uygulanmasını istiyorum bu ceza ve yasakların. isterseniz sineye çekeyim yokmuş gibi davranayım dahamı iyi olur mahir abi?
Özelden cevap verdim. Genele sesleneyim. Asla hiçbirimiz kurallardan taviz vermeyelim. Yasaksa yasaktır, uygulatmaya çalışalım. Ne kadar zor olduğunu biliyorum. Hergün trafikte ne yasakların çiğnendiğini ve ne canların heba olduğunu görüyoruz. Yılmadan, kurallara uymaya ve uydurmaya çalışmaya devam.