Levrekmi Ispendekmi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kilicbey tarafından paylaşıldı.

1. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Ben hala bu konuya bir cevap bulamadım, levreğin en ufak kaç santim yada kilogram olması lazımki levrektir diyebilelim.Bu konu herkesin görüşüne açıktır ve görüş belirtmenizi özellikle istiyorum.

2. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Benim bildiğim üstünde benek olduğu sürece ispendektir sirkülerde 18 cmdi galiba levrek için alt limit ama bence yenilecek levrek en az 750 gram olmalı tabi bunlar benim naçizhane görüşlerim
    saygılarımla

3. ENDER TUNCER

ENDER TUNCER Ender Tuncer

Favori Kamış:
    RYOBI FUJI KARBON KAMIŞ 2.95MT
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 6000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    levrek2.5 kg, 3,5 kg torik
    1 kg dan küçük levreklere ispendek deniyor, bazı yerlerde 40 cm den küçük levrekler diye de geçiyor,

çok küçük ispendeklerde benek bulunur beneklidir o ispendekler genelde çay ağzı yada içlerinde bulunurlar daha sonra o benekler kaybolur aman benekli ispendekleri tekrar denize atalım arkadaşlar büyüyüp gelsin yeniden....

4. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Görüşlerin için teşekkür ederim Emin kardeşim, tebliğe göre değil oltacıların yada diğer bilimum avcılar arasındaki şekliyle sormuştum.:)

5. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Ender bey görüşleriniz için sizede teşekkür ederim, peki 45 cm lik olanına ne denir yada sizin tahmininize göre kaç kilogram gelir.:)

6. RamazanUsta

RamazanUsta Ramazan Uzan

Favori Kamış:
    Albastar Qual Surf
    Favori Makine:
    Albastar Pasha
    En İyi Avı:
    Akya 8.5Kg
  7. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Bu konuda net olarak tek bir kaynaktan cevap alabildim. Türkiyede yazılmış ilk balıkçılık kitabı karekin Deveciyan tarafından yazılmış Türkiyede balık ve balıkçılık adlı eserinde ''1 kilo ya gelmemiş levreklere türkiyede ispenek derler.'' diyor. Ayrıca ''300 gr mı geçmemiş levreklerede ispenek denmez'' der. Maalesefki onca kaynaklarımın arasında net olarak ispenek hakkındaki bilgiyi tek bir kaynakta bulabildim. Ona da şükür :)

iZMİR&NADİR bunu beğendi.
  8. gozutok

gozutok

İspendek levrek eniğine verilen isimdir. Onu yakalamak kolaydır. Aklı ermeyen bir çocukdan farkı yoktur, ekmeğe dahi cesurca gelir.

İspendek ele gelmeye başladığında ismi palaz olur. ( palazlanmış ispendek diye vatandaş zamanında nokta vuruşu yapmış yakışan ismi koymuştur.).

Palaz ne zaman yarım kg. üzeri oldu artık ona levrek demek doğru davranış olacaktır.

Son düzenleme: 15 Temmuz 2010
  9. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Sayın eeee ....... pardon isminizle hitap edemeyeceğim üzgünüm. Sizin söylediğinizde mutlaka bir gerçeklik payı var. Ama bahsettiğim kitaplar mesela Karekin deveciyanın kitabı türkiyede bir ilk tir. Ali Pasiner in olta ve balık kitabı nın arkasına baktığında o adamın pröfesyönel bir balıkçı olduğunu zaten anlarsınız ki dünya çapında tanınmış bir balıkçıdır. Sayın atilla bey in kitabıda aynı şekilde kendisi su ürünleri konusunda tanınmış pröfesördür. Bu kitapları okusanız zaten bu balık kesin şöyle yakalanır demez o yöreye göre takımları tanıtır yada kendi tecrübelerini aktarır. Bir ikincisi bu insanlar bilgilerini diğer insanlarla paylaşıyorlar aynı bu forumdaki gibi. Haa kitap okumayı sevmiyorum diyorsanız bu insanların emeklerine laf söylemeyin lütfen. İYİ GÜNLER...

Son düzenleme: 14 Temmuz 2010
    iZMİR&NADİR bunu beğendi.
  10. gozutok

gozutok

Sn. kırıkolta gerekli düzeltmeyi yaptım mesajımda.

11. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Dikkate aldığınız için teşekkür ederim. Söyleyiş üslubum sert ise kusura bakmayın düzeltebilirim.