levrek takımı

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında m_cumur tarafından paylaşıldı.

1. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    arkadaşlar son zamanlarda forumda dikkatimi çeken aşırı bir levrek tutulma olaylarını okuyorum. fakat şöyle gittik böyle yakaladık diye makarasını yapıyorsunuz. ama bana bunun takımının nasıl olduğu konusunda yardım edebilecek varmı :)

iki türlü takım yapıcam acemi olduğumuz için yanlış bir şey yazarsak gülün ama dalga geçmeyin zoruma gider sonra :eek:

şeytan olta dedikleri takımı yapmak istiyorum. evde kasnak falan var kasnakta sanırım 0,40 misina sarılı 0,35 te olabilir. bu şeytan olta yapımına uygunmudur.

birde uzağa dip atayım diyorum. bunun için ne gerekli lütfen belirtirmisiniz.

saygılar :)

2. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    ayrıca levrek için yem olarak ne kullanılmalıdır.

3. fish founder

fish founder Özgür

4. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    ama benim gezer kurşunum yok :(

yardımcı olmadı özgür abim ...

hem orda şeytan oltaya nasıl levrek takımı olur oda yok :)

5. fish founder

fish founder Özgür

gezer kurşun çok pahalı bir ürün olmadığından satın alınabilinir,

şeytan oltası levrek takımına döndürülmez,şeytan oltası standart bir takımdır,kullandığınız yem ve meranıza göre levrek avlamaktada kullanılır,

levrek konusunda benim önerim,
    herşeyden evvel avlandığınız meranın tüm özelliklerini iyi biliyor olmanız,ve tüm bu gözlemler dahilinde kendinize özgü bir takım oluşturabilirsiniz,'derinlik,dip yapısı,suda var olan balık cinsleri,rüzgar yönleri...'

tüm bunlar okunduğunda çok zormuş gibi gözüküyor olsa bile aynı merada sürekli avlanmak ve iyi gözlem çok kısa sürede en iyi çözümü oluşturuyor,

size gelecek tavsiyeler şuana kadar forumda yazılanlardan daha da fazlı şeyler içermeyecek.
    dolayısı ile levrek avı ile ilgili herşeyi en ince noktasına kadar okuyup,
    okuduğunuz ilgili konuları kendiavlağınıza göre harmanlarsanız,en kısa sürede sizden levrek av raporu gelir düşüncesindeyim,

6. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    şeytan olta levrek avında pek kullanılmıyor zaten bildğim kadarıyla. levrek için sahteler ve ya sülünez ve boru kurdu takılan dip takımları var. ya da canlı yem kefal yavrusu ya da kaya balığı.

7. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

Şeyan oltası ve ucunda canlı teke ile iskeleden, mendirekten, veya tekneden çok derin sulara atmıyorsanız en iyi levrek yöntemlerinden biridir. ;)

8. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    şeytan oltasında levreğe atacağımı düşünürsek... kasnaktaki misina kaçlık olmalı. ucundaki iğne nasıl olmalı ve ekstra bişey takılmalımı ? (fırdöndü falan gibi)

9. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    ayrıca verilen linkte gezer kurşun yerine üçlü fırdöndü taksam. fırdöndünün bir ucuna normal kurşun diğer ucuna makaradan gelen misina diğer ucunada takımı bağlasam sıkıntı olurmu ???

ayrıca iğne ve yem olarak öneriniz nedir...

10. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

peki cüneyt sorum var sana. bizim burda bir bölgeden iri tekeler çıkıyor. gövdesi ortalama olarak işaret parmağı boyunda, kırmızı oluyor genelde renkleri. bunlar büyükmü gelir yoksa dahamı iyidir takabildiğin takar büyük takmak? eşkinaya karagöze atarken kullanmıyordum o boydaki tekeleri fazla iriler çünkü.

11. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

daha önce gezer kurşun kullanmadım gerek duymadım, geçen akşam sıkıntıdan takım yapayım dedim. dalgayla kıyıya vurmuş ağı parçalayıp üzerindeki kurşunları sökmüştüm geçenlerde. 3-4cm uzunluğunda ortası delik kıyı ağlarında kullanılan kurşunlardan. içinden misineyi geçirdim nette boncuk takanını görmüştüm fakat ben boncuk yerine halka vardı onu kullandım.

tam olarak böyle birşey oldu.

12. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

Sevgili Hüseyin kardeşim, tekenin büyük olması çok bir şey farkettirmez. Neticede canlı bırakmada kulandığımız yavru kefaller, ispariler, kaya balıkları da nispeten büyük teke veya karidesle aynı boyda hatta daha büyükte olabiliyor;) Balıklar kafalarının birkaç katı kadar ağızlarını açabilirler. Önemli olan tekenin iğne ucunda ne kadar süre canlı kalacağı ve ne kadar çok hareket edeceğidir. Tekenin su içindeki hareketleri iğneye takılı olduğu için can havliyle biraz daha aktif ve düzensizdir. Ortamda levrek varsa hemen ilgisini çeker. Tekede avcıyı hissettiği zaman misinadaki titremesini elle hissedebilirsin. Yani teke sana avcının oralarda olduğunu söyler. Bu birazda tecrübeye bağlı bir el alışkanlığı. Şeytan oltasını biz genelde gece kulanıyoruz. Yöresel farklılıklar mutlaka olacaktır. Bu arda senin tarif ettiğin teke bizim avlakarda maalesef bulunmuyor. Yada ben bilmiyorum. Tekenin büyüklüğü hakkında bir şey daha söyliyeyim. Bazen yakamoz olmadığında tek iğneye iki teke birden takıyoruz.

13. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    abicikler bana yardımcı olcak yok galiba :)

14. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Şeytan oltası ile özellikle liman içlerinde çok Levrek aldım. Ben mümkün olduğunca ince misina kullanıyorum. 20lik mesela. Yem olarak da sardalye fleto kullanıyorum. Önemli olan ortamın sessiz olması. Suda biraz hareket olması verimi arttırır. Şeytan oltasına yemimi takıyor ve atabildiğim kadar liman içine doğru atıyorum. Yem dibe indikten sonra çekip tekrar atıyorum. Eğer bir teknenin veya gırgırın üzerindeysem yemi bir noktada sabit bırakıyorum. Ancak bu durumda yanınızda mutlaka kepçe olması lazım. Yoksa balığı yukarı çekemezsiniz. Bu sistemde sürprizler de olabilir. İri kefal ve mırmır da yakalarım zaman zaman. Hatta yem daha su üzerindeyken zargana bile gelebiliyor. Selamlar...

15. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

En iyisi sen 2 hafta evden ve varsa iş yerinden izin al.;) Takımları al dooğru Sivrice...:rolleyes: Öp Vedat abinin elini yerleşik düzene geç... :cool: :p İki gün kulaklarını dört aç ustanı dinle sonra aç takımları at suya...;) Eksiklerin mi var, el öpmekle dudak aşınmaz...Devam... İnan bana levrek yakalamadan dönmeyeceksin;) :p :D :)Yeter ki gönlün temiz niyetin iyi olsun.

16. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    benden talebe olmaz be abim. murat usta bile kovaladı ne etsek acaba :(