levrek oltasi ornekleri uzerine

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında balikicimurat tarafından paylaşıldı.

1. balikicimurat

balikicimurat murat

Favori Kamış:
    olta,kamis,siyirti,birakma
    En İyi Avı:
    akya....13.5 kg----levrek4.3 kg
    Iyi gunler,herkese...Sitede gordugum levrek oltalari ve turleri uzrine bir seyler soylemek istiyorum,,,veya Ege denizi uzerine..Yapilan olta-larda bir cok arkadasim gezer kursun ve firdondu kullaniyorlar..Bu method
    yani gezer kursun bence elinin hassasiyetini azaltacagi gibi,denize oltayi atarken yapacagi ses nedeniyle bence en verimsiz yontem..Yine diger bir neden kursunlu oltayi atarken eger kiyidan 30-40 m gibi atiyorsaniz ayaga
    kalkmaniz ve kalktiginizda bastiginiz cakillarin veya ezilen kumun cikartacagi
    sesdir.Ben (ege denizi kiyilari) levrek icin olta atarken kursunsuz olta,mustang
    kanca ve misina kullaniyorum..Renkli misina daha iyi verim veriyor.Diger onemli bir noktaninda misinanin kirilmamis olmasi gerekiyor,,bunun icinde kasnaklar yerine mantar kasnak kullaniyorum..Sevgili arkadaslar en onemli konu levrek
    bir kiyi baligidir...levrek icin uzaga atmaniza gerek yoktur,,kiyidan 10-15 metre
    atacaginiz olta icin yeterli bir mesafedir..yeminiz ne olursa olsun ister canli,ister sardalye, veya digerleri levrek saldirgan bir avci baliktir,,eger gezer kursun bile olsa oltaniz sabitlesecektir..Ben kursunsuz oltada attiktan sonra cok yavas boslugu alirim..dalga (poyrazli havada) oltayi oynattikca boslugu alirim,,,Bir cok defa bu yontem ile deniz ile kiyinin birlestigi yerde yani bir ayak derinliginde bile buyuk levrekler alinabilir.. BIR baska konuda denizin ve
    bolgenin ozelligidir,,Bizim oralar kumluk oldugundan ve akintinin hemem hemen hic yok gibi olmasi bu yontemi en iyi av teknigi olarak gosteriyor...Ben 30
    senedir deniz kenarinda buyudum ve cok usta balikcilar gordum,,sahile onca insan yan yana diziliyorlardi ve sadece iclerinden 1 veya ikisi mutlu sona eriyordu,,neden mi? cunku hepsi kursunsuz avlaniyordu...belki bu bizim oralar icin gecerli,bilemiyorum..ama denemekte fayda var diye dusundum,,hepinize hayirli aksamlar

balikci

2. fup

fup

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    48 cm.Zargana tesadüfen:)
    Murat Merhaba,

Ya ben anlayamadım, kurşunsuz misina/kanca nasıl atılabiliyor...10-15 metreye nasıl ulaşıyor? Yemin ağırlığı yeterli mi yani?

Tşk..

Faysal

3. balikicimurat

balikicimurat murat

Favori Kamış:
    olta,kamis,siyirti,birakma
    En İyi Avı:
    akya....13.5 kg----levrek4.3 kg
    sardalye yi 3 e bolersen onun agirligi onu firlatmaya yeter

4. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Gezerkursun koy ,yarım veya butun sardalye tak ucuna..Ama olu balık sadece ve sadece poyraz da is yapar..Deniz duz ise canlı yem kullan.Olu balıga durgun denizde levrek dokunmadan gecer..

5. fup

fup

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    48 cm.Zargana tesadüfen:)
    tşk.ler arkadaşlar.

6. turkkan74

turkkan74 Efkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sapan 4.5kg...karakulak 500 gr... levrek 800 gr
    teşekkürler.. bir diğer yöntem de levrekte şamandırakullanımı
    .................o........................j şamandıra ile iğne arası 1,5/2 metre yem olarak canlı teke... şamandıraya bir miktar yaprak kurşun... buralarda çok iyi iş yapıyor... işte eylül ayı avlarımdan bir örnek...
    [img=http://img215.imageshack.us/img215/9633/levreklerimiz2lk6.th.jpg]
    herkese rastgele..

7. lodos45

lodos45

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 1.5 kilo
    bodrum'a gelmeden 20 km önce bir koya girmiştim ,sabaha karşı sübye yakalayıp(iki adet yakalayabildim),(kıyıda sığ hafif kayalıkımsı taşlık 5 m'den sonrası kumluk)belli büyüklükte iğneyi gizleyecek şekilde bölüp saat sabah 9/10 gibi kıyıdan 10 m ileriye attım
    yarım saat içerisinde 1,5 kg lık bi levrek yakalamıştım
    ki...
    işin ilginç yanı
    ikili köstekli beden ve çapraz (mustad) iğneye takmıştım yemleri
    amacım çipura veya karagöz varsa mırmır veya melanurdu ama kısmette levrek varmış :)

8. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Slm sardalyayı lokum çıkarıp (içinden kılçığını çıkarıp kafası ve kuyruğnuda kesip pulları ayıklanmış halini) iğneye taktıktan sonra balık boyuna yakın ince uzun taşlar toplarız taşların ortalarının ezik olmasını tercih ederiz değilse bıçakla çentik açarız yemle paralel yaslayıp misinayı balıkla taşa bir iki kez dolayıp sıkıldığında gerilen çözüldüğünde boşalan düğüm atarız böylece yemi suyun dibine inerken taş düser ve taşın ağırlığıyla uzağa atarız.

9. birkan

birkan

Favori Kamış:
    .2.40 remixon & 4.50 alba star
    En İyi Avı:
    el kadar sazan
    arkadaşlar istanbulda nerede levrek tutabilirim acaba şu an mevsimimi bu balığın:confused:

10. istavrit

istavrit Boğaç

saroz'da gece kullanılan tek yöntem ...şamandıra olarak içine 20 gr kurşın dökülmüş ve dengelenmiş şarap mantarı kullanıp bir delik delerek fosforu da takıyorlar...Erik'li dalgakıranda gece deniz üstü New York gibi ışıl ışıl oluyor oltalardan ...çok zevkli bir yöntem ...ben evde iki tane yaptım ,gerçi kurşun dökerken biraz hasara neden oldum ama olcek o kadar ...bi eksik levrek yakalaması kaldı :D :D ...durun bir de fotosunu koyayım bi ara teşkilatın

11. MURAT44

MURAT44 Murat İNCE

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    :))))
    cumletten iyi aksamlar arkadaslar

12. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Kurşunsuz sadece iğneye yem takıp atma aslında tüm avcı balıklar için bence en iyi yöntemdir.Bilindiği üzere avcı balıklar için en öenmli unsur yemin gerçekçiliğidir.Bu yüzden tüy,sahte balık v.s teknoloji geliştikçe daha da verimli olmuştur.Avcı balık aynı zamanda ürkek balıktır,en ufak bir ses,değişiklikten etkilenir.Canlı yem,fleto v.s gibi tek iğneye takılan kurşunsuz yemler verimli olacaktır her zaman,ki bizzat denediğim üzere önceden temizlenmiş kemiği çıkarılmış bütün olarak iğneye takılmış sübye ile 2-3 kg üzerınde çok akya ve orfoz yakaldım.Yem büyük olduğu için ben çok uzağa atmada zorlanmadım ama tabii ki küçük yemlerde zorlanılabilir,yalnız arkadaşın dediği gibi zaten levrek kıyıda dolaşan bir balıktır,çok uzağa atmak için yorulmaya gerek yoktur.

13. birkan

birkan

Favori Kamış:
    .2.40 remixon & 4.50 alba star
    En İyi Avı:
    el kadar sazan
    paylaşım için teşekkürler