Derğerli kardeşlerim Yardımlarınıza ihtiyacım var Tatlı su Levreği Gördüğüm kadarı ile Canlı Gümüş balığına Fena atlıyor Asıl meselemiz Bu gümüş balığını tutmakta Bildiğiniz basit pratik bir yönteminiz Varmı Var ise Paylaşırsanız bi hayır duamı alırsınız Kocaman balıkları yakalıyoruzda Küçücük bir balığı Yakalayamıyoruz
Bence at-çek yapın ,bol bulunan ve çoğu yeme saldıran tatlısu levreği inanın at-çek ile daha çok keyif verecektir.
Ağ hariç bi teknik arıyorum bizim burdaki Levrekler biraz tuhaf pek kaşşığa falan gelmiyor bugün Silikon gümüş deneyecem inşallah işeyarar yaramazssa tutmanın en iyi yolu canlı gümüş atıyorsun 2 dakka bekle güzel bir levrek geliyor O yüzden bi tekniği bi olta takımı varmı diye bi soruyum dedim
Selam sezai.eğer ağ kullanmıyaksan en basit yolu 9 no (küçük) iğneye sinek yakalayıp takıyorsun hem balıkçılık zevkini tatmin ediyorsun hemde ağdaki gibi balığa zarar vermiyorsun.oltanın yapım tekniğide basit 15 lik misinaya 2 mt. beden mantar kurşun altına fır döndü ve çift iğne.mantara 1 karış derinlik verip akarda serbest bırakıyorsun o gezerken balık saldırıyor. rast gelsin. (yalnız gümüş balıkları çok hassas balıklardır oksijensiz kalamazlar sıksık su değiştir...
sezai 10 lt.lik pet şişenin etrafına 5-6 tane delik aç içine bayat ekmek koy,kapağı açık olsun tutma yerine 5 m.ip bağla suya at 15 dakika sonra balık içine girer çıkmadan çekip yem yakalarsın
eyvallah ustam senin taktik enson deyeceğim şeydi neyseki çapari ile tanıştım çok zevli oluyor tutmasıda bugün 60 tane belki daha fazla gümüş aldım çapari ile
Bırak 30 adeti elimden gelse o merada gümüş balığı denilen hayvanı silerim göller açısından çok zararlı bir balık balık yumurtası ve yavru balıkları yiyor bitiriyor bulunduğu bölgede hissedilir derecede balık azalması oluyor sebebi yavru balıkları ve balık yumurtalarını yediği için
Gümüş balığı yemlik ağ dışında 5-6 metrelik göl kamışına bağlayacağınız çapari ilede alınır.Kamışı aşağı yukarı yaparak çapariyi hareketlendirmeniz gümüş balıklarının iğnelere atlamasına sağlayacakdır.Kolay gelsin.
Evet bende onunla tutuyorum çok pratik kenarlardan biraz çapari sallıyorum hemen atlıyorlar teşekkür ederim
Evet o, tek yaptıgınız 5mtlik göl kamışının ucuna baglayıp hafifçe kamışı aşşagı yukarı hareket ettirmekmi ?
Evet aşşa yukari ileri geri yerinde hafif hafif alttaki 10 gr kurşunu zıplatmak suretiyle gümüşlere gerçek balık görüntüsü verip onları yutmalarını sağlamak
Sezai şu iki maddeyi bana yorumlar mısın rica etsem? 2) Bir amatör balıkçı livar ya da canlı yem kovası içerisinde, çizelgede yer alan türlerden, en fazla 30 adet yemlik balık bulundurulabilir. (3) Ekolojik açıdan zararlı ya da potansiyel zararlı balık türleri canlı yem olarak kullanılamaz.
peki bu gölette ekolojik açıdan teklikeli bir balık varsa bu balığı o göletteki levreğe yem yapmanın +üstüne onları ketletmenin Ne zararı var hadi dielim zararı var ben bu gümüşleri 2 kişi ile avladım kişi başı 30+30=60 gümüş eder bunda da pek mahsur göremiyorum
Gümüş balığının ekolojik açıdan zararlı oluşuna dair bir ibare ben bilmiyorum. Bununla birlikte zarar açısından levrek gümüşe nispetle daha öndedir zira avcı/yırtıcı bir balıktır. Ayrıca gümüş balığı yırtıcı balıkların öncelikli besin kaynağıdır. Onlar olmazsa levrekler de olmaz. Bir avlaktaki balık nüfusu ve canlılığın devamı kendi dengeleri içerisinde olmakla ekosistem de sağlıklı olur. Bir türün aleyhine olan durum diğerlerinin de aleyhinedir. Sudaki yaşam bütün türlerin varlığıyla dengenlemiştir. Biri diğerinin yavrusunu yer diğeri öbürünün yumurtasını bu normaldir ve olması gerekendir ancak, avcı baskısı yani insan müdahalesi dengeleri alt-üst edince hayat biter. Onun için kendi öngörülerimize dayalı zararlı tür tespiti yapmak yerine var olan dengeye riayet etmekle hem levrek için, hem gümüş için hem de biz amatör avcılar için doğru olanı yapmış oluruz ne dersin?