Merhaba arkadaşlar levrek dip takım için ne gibi yöntemleri önerirsiniz? örnek gezer kurşunlu çift iğneli.. tek pala iğneli takım yapımında yardımcı olabilirseniz sevinirim
Başka bir konuda da canlı teke sorduğunuza göre deniz levreği için takım soruyorsunuz. Aslında tek bir takım yok, en azından her suda tek ttakım iş yapmaz. Ben bildiğim kadarıyla bişeyler yazabilirim. Liman içinde avlanacaksanız : Böyle yerler derince ve durgundur. En iyi yemi tekedir. 7-8 metrelik göl kamışı edinilir, en küçüğünden sünger şamandıra altına stoper, sonrada en az 2/0 hafif çapraz ağızlı iğnelerden takılır. Suyun derinliğine göre stoperle derinlik ayarlanır. Teke dibe değmemeli dipten 50 cm kadar yukarda durmalıdır. İri levrekler dibe yakın gezer. Sessizce suya ışık düşürmeden beklenir. Sünger şamandıraya 1 adet fosfor takarsanız takip etmesi kolay olur ve fosfor avı pek etkilemez. Belli dönemlerde şeytan oltasına takılmış, sardalya da etkindir. (miğrilere dikkat ) Durgun suda, sahilde avlanmak için : Genelde gezer kurşunlu tek iğneli takım yapılır. İğne ile kurşun arası dip yapısına göre belirlenir. Taşlıksa 50 cm kadar olabilir. Kumluksa 1 metre civarları uygundur. Tek köstekli (uzun köstek hırsız) takım da yapılabilir. Lodos Takımı : Patlak havaların takımıdır. Levrek ihtimali en yüksek havaların takımıdır. Bildiğiniz klasik takımın hemen hemen aynısıdır. Köstekler 5 cm uzunluğundadır. İğneler en az 2/0 ve hafif çaprazdır. Dalganın gücüne göre iki adet, 100'lük, 125'lik veya 150 gr'lık kurşun takılır ki dalgayla yuvarlanma minimuma insin. Rüzgar (telli kurşun) kullanılsa da dolanma ve takılma problemleri sebebiyle pek tercih edilmez, ayrıca bolca yosun toplayarak ağırlık oluşturur. Takım yemlenerek 20 metre kadar uzağa atlılır (bu uzaklık her sahilin yapısına göre değişebilir) Kamış olabildiğince dikilir ki beden misinası dalgadan az etkilensin, az yosun toplasın) Yem takımı: Sülünez kullanılacaksa bütün olarak takılır, yem ipiyle sabitlenir. Mamun takılacaksa, bulunacak en iri mamun kullanılır, iri mamun yoksa 2 mamun ard arda takılabilir. Lodos takımında hırsız tercih edilmez. Levrek genelde dibe değmeyen ama dibe en yakın olan iğneye vurur. Lodosta köpüklerin içinde yemler üzüm salkımı gibi olmalıdır.
Maalesef yok ama bildiğin 3'lü klasik takım. Köstek boyu kısa, iğne iri o kadar. Her şartta işe yaramaz. Yalnızca dalgalı havalarda çalışır. İlla çizim de göreyim dersen çizmeye çalışırım bi ara.
şimdi sana teknik resim çizdirmeyelim hocam teşekkürler. sabah sabah senin avları okudum bayağı bir güldüm baya da bişiler öğrendim senden. sağolasın. malum ben 1-2 sene öncesine kadar göl balıkçısıydım. denizlerde daha yeniyim tecrübe kazanmaya çalışıyoruz deniz hakkında.reeling
Bende çok bildiğimden değil, elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum işte. Hedef levrek olacaksa, Allah sabır versin.
Bişey değil Fatih, umarım bir tutam faydam dokunur amatör ruhlu arkadaşlara. Yazdığım her takımı ben çalıştırdım, önemli olan hangi mekanda hangi havada hangisinin kullanılması gerektiğini kavramak.
verdiğin takımlardan uygun olanları kullanmaya çalışacağız haftasonu bakalım inşallah hava ve deniz istediğimiz gibi olur.. amatör ruhumuz sağolsun
Tekirdağ konusunda yazışmalarınızı gülümseyerek okudum. İstanbul Tekirdağ'a akmış. Selçuk hoca bana kızmasın ama c.tesi pazar tekirdağ için rüzgar durumu güzel gibi bence. (Bu arada Tekirdağ'ı hiç bilmem, hiç avlanmadım orada ) Hava muhtemelen levrek için uygun hafta sonu. Güney rüzgarını karşıdan alan bir konum seç, sahil ve hafif çakıllı gibi bir yer bulabilirsen iyi olur. Az yosun alan bir yer olsun, zaten daha önceki sert havalarda yosunlar kısmen temizlenmiştir. Gene de yosun yoğun olursa avı bozar. Kullanacağın takım lodos takımı olsun. (eğer yemli av yapacaksan) Takımı kendin bağlayabiliyorsan hırsızlı değilde normal bağla. Balığı tutacak iğne %75 yere en yakın olan iğne olacaktır. En iri yemini o iğneye tak, yem ipiyle sabitle olabildiğince. Teke arama, teke liman içinde daha iyi çalışır. Sahilden en performanslı yem mamun, bulamazsan sülünez olacaktır. Rüzgar saatlerine iyi bak, kaçta yön değiştiriyor, kaçta düşüyor iyice ezberle. Ona göre yer değiştirebilir, kurşun ağırlıklarını azaltıp, çoğaltabilirsin. Başlangıçta, 125+125 gr olmak üzere 2 kurşun tak, yuvarlanma minimuma inecektir. Rüzgar durup hava yatarken, dalga bir müddet daha devam eder. O süre zarfında yemli takımların yakınlarında (50 metre kadar yakınları) atçek yapabilirsin. Böyle zamanlar atçek içinde performanslı ve keyiflidir. Rüzgar düşmezse, atçek takımı seni bozacaktır. O yüzden tek yemliyle denemek daha iyi bence. Benden bu kadar, yeri bilmeden farazi ama dikkat ettiğim noktaları yazdım. Biraz şans, biraz nasip, çokça sabırla denk gelmeyecek diye birşey yok, rastgelsin.
hocam çok sağol bende tam google maps üzerinden yer tayini yapıyordum. akarsu bağlantısı olan kayalık olan yerleri işaretliyorum oralara gideceğiz . takım konusuna gelince takımlar hazır aynı anlattığın şekilde hazırlandılar. bakalım mamun bulamayacağız ama sülünez boru kurdu ve sardalya ile denemelerimizi yapacağız. haftasonunu iple çekiyorum. mrsparkle
Egemen Görkem, umduğun gibi av yaparsın in.ş. zaten gide gele meraların hangi rüzgarları alacağını öğreniyorsun. bence kum kurdu temin etmelisin patlak havaların olmazsa olmaz yemidir.. Volkan abi çok güzel bilgiler vermişsin yardımcı olma çaban övgüye değer ayrıca bende bilgi edindim teşekkür ederim.
hocam çok sağol inşallah allah utandırmaz. yalnız işte kobra kurdunu nerden bulcaz? yeniçiftlikten çıkıyormuş ama bu havada denize nasıl gircezde çıkarıcaz yokmu bunu satan bir yerler gidelim alalım ? ayrıca imzanı çok beğendim aynı renklerdeyiz.:thumb:
Levrek Şemsiyesi (Alabama Rig) var bir bakmanızı isterim gayet başarılı http://www.avistanbul.com.tr/asp/listgroup.asp?brand=Alabama%20Rig&group=YE90110
FORUMDAN shakespeare59 nickli arkadaşımız kurt satışı yapıyor sanırım, Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformunda yazmıstı. ayrıca marmaraereğlisinde de satış yapan yer var. bununla ilgili konu da aşağıdaki linkte http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=57393 kurt nasıl çıkarılır, valla üşenmem dersen kürek elek(kolaylık açısından elek gerekli, eleksizde olur) ve tulum üçlüsüyle yeniçiftlikte silivri yolu üzerinde cihan4 sitesini geçince sağdaki ilk kumsaldan 10-15 metre ileriye giderek çıkarabilirsin. her zaman Beşiktaş :thumb: