levrek avı (istanbul)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında rockchy tarafından paylaşıldı.

1. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    mrb ben küçükyalıda oturuyorum büyük balıklar hakkında pek bilgim yok bu mevsimde maltepe bostancı arasında nerede ne alabilirim ve asıl soruma gelince levrek hangi aylarda çıkar bilmiyorum ama sezonu geçirdiysemde önümüzdeki yıla hazırlık yaparım levrek için nasıl bir takım ve nasıl bir kamış kullanabilirim cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 4 Kasım 2009
  2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Değerli Furkan Kardeşim mehaba.

Malesef İstanbul'da bildiğim üzere kıyılardan Levrek çıkma olasılığı çook çokk düşük.

Mesela Ben bu gune kadar duymadım.

Ancak Prens Adaları civarında tek tük olduklarını uzun uğraşlar sonunda Tekne ile avlandıklarınıda biliyorum.

Çanakkale taraflaını yada Tekirdağ Sultanköy taraflarını incelemeni tavsiye ederim.

Bu arada Bizler forumumuzda "w" harfini mümkün mertebe(hiç) kullanmamaya gayret gösteriyoruz..

Tekrar görüşmek üzere.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 4 Kasım 2009
  3. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    teşekkür ederim dikkat edicem

peki ama bostancı maltepe arası ne alabilirim yemli olarak???:(

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Haziran 2009
  4. istanbulteam

istanbulteam Alparslan Altan

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    Her isteyen levrek yakalasaydı deniz de levrek kalmaz dı ...

5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Levrek var da "levrek avlıyacam ben birader" dediğim her zaman dumur olup kalıyorum. 2 senedir çok çeşitli boylarda levrek gördüm ama bu balığın uyanıklığı, seçiciliği adama balığı bıraktıracak seviyede. Bu söylediklerim İstanbul için geçerli. Örnek vermem gerekirse geçen hafta Bakırköy balıkçı barınağının ağzına atılan bir ağdan 5.5 kg levrek çıkarıldı üstelik yanında kefal kıbrısıyla beraber :) . Bu da balığın hala kefalleri kovaladığını gösteriyor. Sorun şu ki bu balık bulunduğu bölgede dominant ve rekabet etmiyor. Bu durum balığın saldırganlığını azaltıyor. Bu yakalanamaz demek değil. Küçükçekmecede 2 ay kadar önce kurtlu takımla kıyıdan sığlıkta ispendek alanlar olduğunu duymuştum. Ne kadar doğru bilemem.Benim şahsen yakaladığım geçen sene 2 tane ancak levrek için atılmış oltalar değildi ikiside. Biri haziranın ilk haftasında akşam kıyılayan çinekop için attığım surecatch marka sahteyle, diğeri haziranın ortasında mırmır için attığım oltaya takılan serçe parmağı büyüklüğünde kaya balığını yutması suretiyle oldu. Sonraki şamandıralı canlı gümüşle yaptığım denemelerden sadece birinde yemi kovalayıp almayarak beni 3 saat kadar süreyle gıcık ettikten sonra arkasına bakmadan giden 1 tane tahmini 3kg civarı bir levrek daha oldu. Ondan sonra bir çok sefer rastgelmeme rağmen olta atmadım levrek için. Levreği avlağa çekmenin en iyi yolu ufak balıklar için yemleme yapmak diye düşünüyorum.Zira ben levrekle çok karşılaştığım zamanlara baktığımda hep sık yemleme yaptığım zamanlara denk geldiğini farkettim.Karanlık aydınlık fazla farketmiyor ama sessizlik önemli .

6. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    bakırköy demek :)
    hazirana az kaldı :D

7. Merhaba arkadaşlar ,Levrekçileri bir arada görmek güzel. Tarkanates arkadaşım boğazda levrek var . ilarya olan ,dibi kekamozluk yer yer ayna "kumluk" ,vede bu önemli..! sert akıntılı olan yerlerde gayet irileri var.
    ben bu balığı geceleri tutuyordum .ses olmıyacak hatta teknenın motoru dahi az ses çıkartacak. çünkü avlandığım meralar çok sığ.
    meranın akıntılı olması benim için çok önemli ben bu balığı çapari ile yakalıyorum, akıntı olmayınca takımı çalıştıramazsınız. balık nazlı olduğu zamanlarda uzun olta ve birinci yemi ilaryadır.
    bu balığı tutanlar ticari kaygılar neticesinde kimseye değil takımlarını buldukları meranın yönünü dahi göstermezler. bu hataya ben bır zamanlar düştüm ve gayet verimli bir meradan oldum.
    iri bir levrek veya sırtı kara yakalayan artık zehırı almıştır her zaman daha iri veya yakaladığı boyda balıklar yakalamak ister diğer balıkların avları onu tatmin etmemeye başlar artık "benim gibi:D "
    şayet kıyıdan yakalamak isterseniz bir tüyo vereyim, tarabya,ya giderken Cumhurbaşkanlığı köşkü var köşkün az ilerisinden akşamları tutabılırsınız köstekli takım iki adet köstek olacak boyları 40cm kısapala iğneler ve yem canlı teke olması şart. oltanızı sadece bir mt önünüze atmanız gerekiyor. kurşun duruma göre 125/150gr olmalı akıntı baya oluyor. vede rıhtım yüksek olduğu için mutlaka yanınızda uzun saplı bir kepçe bulunmalı. ben bu dediğim yerden 2,5kg kadar çıkardım .arkadaşlarımın kırılan iğnelerine kopan kösteklerine de şahit oldum..
    eşkina burada çok oluyor 4kg çıkartıldığına şahidim. buda işin amortisi oluyor bazen;)
    ama her gidildiğinde tutacağız diye bir kaide yok tabiki..

Saygılarımla...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 5 Mayıs 2008
  8. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Malesef kalın misina önerisine katılmıyorum zira kalın misinayla yaptığım birçok denemede sıfır çekmişliğim var, İstanbulda doğrudüzgün levrek yakalayamadım henüz ama gümüşle yaptığım denemede 0.18 florocarbon misina kullanmıştım ve bunun faydası olduğunu düşünüyorum. Son olarak söylemek istediğim ilginç bir şey; birkaç araştırma sonucu levreğin kırmızı renge kör olduğunu düşünmeye başladım. Eskilerden birkaç kişiyle yaptığım sohbetlerde eskiden sarayburnu açıklarında gece dip sürtmesiyle 7-8 kg lık levreklerin yakalandığını öğrendim, bu dip sürtmelerinde kullanılan kurşuna kadar olan kısımın inatla kırmızı misinayla yapıldığı ama nedeninin hiç düşünülmediğini farkettim. Birçok dosttan da rapala nın şu ünlü x-rap walk 13 serisini duydum.Bu seride arkada kırmızı bir püskül iğneyi örtüyor ve bu sahte levrekte ciddi şekilde iş yapıyor(Marmara harici bölgelerde). Bu yüzden kısmetse bir dahaki denememi kırmızı misina ve şu anda modelini hatırlamadığım kırmızı owner marka iğnelerle yapmayı planlıyorum. Her halükarda misinamın 0.18 den kalın olmayacağını da belirteyim. Bu sene edindiğim bilgiler doğrultusunda İstanbul da levrek yakalamada daha şanslı olabileceğimi düşünüyorum. Bir de size bir tüyo vereyim.İstanbul Marmara denizi kirlilik haritasında en temiz noktalar heybeliada ve burgazadanın güney kıyıları ve güney açıkları- Tuzla-Kartal-Pendik sahil şeridi olarak görünüyor buraları denemekte fayda olduğunu düşünüyorum.

9. KoRSaN

KoRSaN M.Yüksel

Koskoca denizde Levrek olmaz olurmu tabiki var ama kimse yer hakkında birşey söylemez şahsen bende söylemiyorum.:rolleyes:

10. tayfunkizilates

tayfunkizilates Tayfun

Favori Kamış:
    Albastar 2804 Hulk Surf Kamış 4.20 80-170 gr
    Favori Makine:
    Remixon ...
    En İyi Avı:
    Levrek 35 cm
    bizim Türk milleti de böyle sanki levrek tuttuğunuz yeri söyleyince denizde kalmayacak :(

11. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Bir renge kör olmak meselesini anlayamadım bir türlü. Lüfer için de kırmızıyı görmez derler.

Tamam, takımları kırmızı yapalım, yemlerde mümkün olduğunca kırmızıdan kaçalım. Ancak benim takıldığım nokta şu: Bu balıklar kırmızıyı görmüyorlar da sanki o kırmızı şeyler onlara şeffaf mı oluyor?

Elbette olmuyordur. Sonuçta, kırmızı olan o şey ne ise, onu kırmızıdan farklı bir renkte de olsa görüyordur.

En basiti, kırmızı rengi algılamayan bir gözün, kırmızı alanları siyah göreceğini düşünmek. Veya, bir renk yokken ne renk görüyorsa. Belki de bu balıklar kırmızıyı yeşil olarak görüyor.

Bu konuda bilgisi olan var mı?

12. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    bostancı maltepe arası zargana topuyla zargana alabilirsin, kefal alabilirsin , çinekop ve ya sarıkanat var mı bilmiyorum..

13. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Aslında Maltepe Bostancı Kartal kıyı şeridi biz balıkçılar için biraz kapalı kutu nezaman ne çıkaçağı belli olmuyor.Geçen sene bu zamanlarda biz lüferle uğraşmaya çalışırken yanımızda bi amcamız 2 tane büyük kalkan aldı.Yine o senenin yazında derenin yanındaki kumlukdan levrek alanda gördüm.

14. lüfer_and_kofana

lüfer_and_kofana oğuz durmaz

Favori Kamış:
    lineaffe extreme 180 cast okuma salina 4,20
    Favori Makine:
    Epix pro 6500 - Vsystem6500- trio 40s
    En İyi Avı:
    1,15 ve 82 cm lik kofana

tekneler alıyorlar kıyıdanda geliyor. tekneler 1. boğaz köprüsü altında yakalıyorlar .

15. arsenyildiz

arsenyildiz ali yildiz

Favori Kamış:
    elegance
    Favori Makine:
    shimano&okuma
    Eft bence de bu bolgeden kımse net olarak sunu alabılırsın bunu alabılırsın dıyemıyor :( şansımızı deniyecez yapacak bişi yok