mrb ben küçükyalıda oturuyorum büyük balıklar hakkında pek bilgim yok bu mevsimde maltepe bostancı arasında nerede ne alabilirim ve asıl soruma gelince levrek hangi aylarda çıkar bilmiyorum ama sezonu geçirdiysemde önümüzdeki yıla hazırlık yaparım levrek için nasıl bir takım ve nasıl bir kamış kullanabilirim cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
. Değerli Furkan Kardeşim mehaba. Malesef İstanbul'da bildiğim üzere kıyılardan Levrek çıkma olasılığı çook çokk düşük. Mesela Ben bu gune kadar duymadım. Ancak Prens Adaları civarında tek tük olduklarını uzun uğraşlar sonunda Tekne ile avlandıklarınıda biliyorum. Çanakkale taraflaını yada Tekirdağ Sultanköy taraflarını incelemeni tavsiye ederim. Bu arada Bizler forumumuzda "w" harfini mümkün mertebe(hiç) kullanmamaya gayret gösteriyoruz.. Tekrar görüşmek üzere.
Levrek var da "levrek avlıyacam ben birader" dediğim her zaman dumur olup kalıyorum. 2 senedir çok çeşitli boylarda levrek gördüm ama bu balığın uyanıklığı, seçiciliği adama balığı bıraktıracak seviyede. Bu söylediklerim İstanbul için geçerli. Örnek vermem gerekirse geçen hafta Bakırköy balıkçı barınağının ağzına atılan bir ağdan 5.5 kg levrek çıkarıldı üstelik yanında kefal kıbrısıyla beraber . Bu da balığın hala kefalleri kovaladığını gösteriyor. Sorun şu ki bu balık bulunduğu bölgede dominant ve rekabet etmiyor. Bu durum balığın saldırganlığını azaltıyor. Bu yakalanamaz demek değil. Küçükçekmecede 2 ay kadar önce kurtlu takımla kıyıdan sığlıkta ispendek alanlar olduğunu duymuştum. Ne kadar doğru bilemem.Benim şahsen yakaladığım geçen sene 2 tane ancak levrek için atılmış oltalar değildi ikiside. Biri haziranın ilk haftasında akşam kıyılayan çinekop için attığım surecatch marka sahteyle, diğeri haziranın ortasında mırmır için attığım oltaya takılan serçe parmağı büyüklüğünde kaya balığını yutması suretiyle oldu. Sonraki şamandıralı canlı gümüşle yaptığım denemelerden sadece birinde yemi kovalayıp almayarak beni 3 saat kadar süreyle gıcık ettikten sonra arkasına bakmadan giden 1 tane tahmini 3kg civarı bir levrek daha oldu. Ondan sonra bir çok sefer rastgelmeme rağmen olta atmadım levrek için. Levreği avlağa çekmenin en iyi yolu ufak balıklar için yemleme yapmak diye düşünüyorum.Zira ben levrekle çok karşılaştığım zamanlara baktığımda hep sık yemleme yaptığım zamanlara denk geldiğini farkettim.Karanlık aydınlık fazla farketmiyor ama sessizlik önemli .
Merhaba arkadaşlar ,Levrekçileri bir arada görmek güzel. Tarkanates arkadaşım boğazda levrek var . ilarya olan ,dibi kekamozluk yer yer ayna "kumluk" ,vede bu önemli..! sert akıntılı olan yerlerde gayet irileri var. ben bu balığı geceleri tutuyordum .ses olmıyacak hatta teknenın motoru dahi az ses çıkartacak. çünkü avlandığım meralar çok sığ. meranın akıntılı olması benim için çok önemli ben bu balığı çapari ile yakalıyorum, akıntı olmayınca takımı çalıştıramazsınız. balık nazlı olduğu zamanlarda uzun olta ve birinci yemi ilaryadır. bu balığı tutanlar ticari kaygılar neticesinde kimseye değil takımlarını buldukları meranın yönünü dahi göstermezler. bu hataya ben bır zamanlar düştüm ve gayet verimli bir meradan oldum. iri bir levrek veya sırtı kara yakalayan artık zehırı almıştır her zaman daha iri veya yakaladığı boyda balıklar yakalamak ister diğer balıkların avları onu tatmin etmemeye başlar artık "benim gibi " şayet kıyıdan yakalamak isterseniz bir tüyo vereyim, tarabya,ya giderken Cumhurbaşkanlığı köşkü var köşkün az ilerisinden akşamları tutabılırsınız köstekli takım iki adet köstek olacak boyları 40cm kısapala iğneler ve yem canlı teke olması şart. oltanızı sadece bir mt önünüze atmanız gerekiyor. kurşun duruma göre 125/150gr olmalı akıntı baya oluyor. vede rıhtım yüksek olduğu için mutlaka yanınızda uzun saplı bir kepçe bulunmalı. ben bu dediğim yerden 2,5kg kadar çıkardım .arkadaşlarımın kırılan iğnelerine kopan kösteklerine de şahit oldum.. eşkina burada çok oluyor 4kg çıkartıldığına şahidim. buda işin amortisi oluyor bazen ama her gidildiğinde tutacağız diye bir kaide yok tabiki.. Saygılarımla...
Malesef kalın misina önerisine katılmıyorum zira kalın misinayla yaptığım birçok denemede sıfır çekmişliğim var, İstanbulda doğrudüzgün levrek yakalayamadım henüz ama gümüşle yaptığım denemede 0.18 florocarbon misina kullanmıştım ve bunun faydası olduğunu düşünüyorum. Son olarak söylemek istediğim ilginç bir şey; birkaç araştırma sonucu levreğin kırmızı renge kör olduğunu düşünmeye başladım. Eskilerden birkaç kişiyle yaptığım sohbetlerde eskiden sarayburnu açıklarında gece dip sürtmesiyle 7-8 kg lık levreklerin yakalandığını öğrendim, bu dip sürtmelerinde kullanılan kurşuna kadar olan kısımın inatla kırmızı misinayla yapıldığı ama nedeninin hiç düşünülmediğini farkettim. Birçok dosttan da rapala nın şu ünlü x-rap walk 13 serisini duydum.Bu seride arkada kırmızı bir püskül iğneyi örtüyor ve bu sahte levrekte ciddi şekilde iş yapıyor(Marmara harici bölgelerde). Bu yüzden kısmetse bir dahaki denememi kırmızı misina ve şu anda modelini hatırlamadığım kırmızı owner marka iğnelerle yapmayı planlıyorum. Her halükarda misinamın 0.18 den kalın olmayacağını da belirteyim. Bu sene edindiğim bilgiler doğrultusunda İstanbul da levrek yakalamada daha şanslı olabileceğimi düşünüyorum. Bir de size bir tüyo vereyim.İstanbul Marmara denizi kirlilik haritasında en temiz noktalar heybeliada ve burgazadanın güney kıyıları ve güney açıkları- Tuzla-Kartal-Pendik sahil şeridi olarak görünüyor buraları denemekte fayda olduğunu düşünüyorum.
Koskoca denizde Levrek olmaz olurmu tabiki var ama kimse yer hakkında birşey söylemez şahsen bende söylemiyorum.
Bir renge kör olmak meselesini anlayamadım bir türlü. Lüfer için de kırmızıyı görmez derler. Tamam, takımları kırmızı yapalım, yemlerde mümkün olduğunca kırmızıdan kaçalım. Ancak benim takıldığım nokta şu: Bu balıklar kırmızıyı görmüyorlar da sanki o kırmızı şeyler onlara şeffaf mı oluyor? Elbette olmuyordur. Sonuçta, kırmızı olan o şey ne ise, onu kırmızıdan farklı bir renkte de olsa görüyordur. En basiti, kırmızı rengi algılamayan bir gözün, kırmızı alanları siyah göreceğini düşünmek. Veya, bir renk yokken ne renk görüyorsa. Belki de bu balıklar kırmızıyı yeşil olarak görüyor. Bu konuda bilgisi olan var mı?
bostancı maltepe arası zargana topuyla zargana alabilirsin, kefal alabilirsin , çinekop ve ya sarıkanat var mı bilmiyorum..
Aslında Maltepe Bostancı Kartal kıyı şeridi biz balıkçılar için biraz kapalı kutu nezaman ne çıkaçağı belli olmuyor.Geçen sene bu zamanlarda biz lüferle uğraşmaya çalışırken yanımızda bi amcamız 2 tane büyük kalkan aldı.Yine o senenin yazında derenin yanındaki kumlukdan levrek alanda gördüm.
Eft bence de bu bolgeden kımse net olarak sunu alabılırsın bunu alabılırsın dıyemıyor şansımızı deniyecez yapacak bişi yok