Levrek hangi renk sahteyi daha çok sever? Yada sahteyi rengine göre mi ayırt eder.Bilgilerinizi paylaşırmısınız
LEVREK balığı aslında çok kurnaz bir balıktır,mevsimine,bölgesine göre,hava durumuna göre..deniz dalgalı ise kaşık,ragot,silikon,sakin havada cam rapala rapala çeşitleri kullanılmasında fayda vardır.sabah,öğlen,akşam renk değişebilir.genelde7-11 cm olup balığın büyüklüğüne göre değişir...mavi,yeşil tonları ağırlıklı olarak kullanılıyooo.
Levrek bence sanıldığı kadar kurnaz bir balık değil.(Elbetteki belirli av yaptığı saatler var)Yeterki merada bulunsun ve aç olsun.Tabiki belli standart renkler vardır.Mavi,Yeşil ve Silver diye tabir edilen sırtı siyah karnı mat beyaz grimsi olan reknler.Birde acık güneşli havada mat renkler bulanık suda ve kapalı havalarda canlı parlak renkler.Bunların dışında bulunduğun meraya göre değişebilir.Kimine göre pembe renk levrek katilidir.Kimine göre yeşil,Kimine göre fosforlu canlı renkler vs.vs.bunu kendin gözlemleyerek veya bulunduğun bölgedeki diğer avcılara danışarak rahatça çözebilirsin.Tabiki genel geçer renkler var bunları belirttim.Fakat ben şu renk süper desem bile sen alıp kullandığında belki balık yüzüne bile bakmaz. Renkler hakkında ilgili bir konu vardı bulamadım.Bilen varsa ekleyecektir mutlaka ama sevgili Murat Sülüş ün açtığı konu sana faydalı olabilir bir nebze de olsa renk açısından.Sonuçta alınan trofeler de renkte etkilidir. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=31287 Saygılar...
Evet o konudada bahsettiğiniz gibi mavi yeşil ve sırtı siyah olan sahteler ön planda.Ben bu soruyu mesela tekneyle açılıyoruz ve avlağa varana kadar sahtemizi teknemizin arkasından salıcaz ve tekneyle birlikte gelicek.Burda seçmemiz gereken bize avantaj sağlıcak olan renk hangisinin olacağı hakkında bilgi edinmek için sormuştum.Ama bu 3 renk ağırlığının arasında pek bi fark yok galiba gerisi levreğe kalmıs
Kurnazlık konusunda yanılıyorsunuz. Levrek hayatımda gördüğüm en kurnaz balıkların başında gelir. Zaten av zorluğu ile de bu özelliğini pekiştiriyor. Levrek açsa zaten yakalama şansınız %100 ün üzerinde. Av zamanları doğru yerde doğru zamanda ve doğru YEMLE bunu avlayabilirsiniz.lakin dediğim gibi kurnaz lık konusunda 1. sırayı alabilir. Renk seçimi olarak Parlak , simli , hareket kabiliyeti çok ve sesLi olanları tercih eder. Küçük çıtırtıları bile uzak mesafeler den duyup tepki verebilen bir canlı.
Avlandığın bölgeye,hava şartlarına,suyun bulanıklık durumuna göre değişir diye biliyorum.Turgay abi (modena) bu işi en iyi bilenlerden.Bence sen ona sor zaten vakti olup girerse yorumunu yapacaktır...Saygılar..
merada levrek hangi dönemlerde hangi balıklar ile besleniyorsa,onların benzerleri sahteleri kullanmanızda fayda vardır,bunların yanında ek sahtelerde olsa iyi olur,mesela gün ağarmadan tekne ile kıyıdan açılacaksınız,bu esneda kırmızı kafa ile sırtı denemeleri yapabilirsiniz, rapala max rap ın çeşitlerin den bir er adet alırsanız işinizi görür diye düşünüyorum,zira çok güzel gerçekçi renkleri var, levrek uyanık bir balık mı sorusuna benim cevabım,hem uyanık hem de deyil dalgalı havalarda iyiden iyiye sazan oluyor, olmadık takıma atlıyor,uğraşırsan çay kaşığının ucuna kanca tak at çek yap,mutlaka ama mutlaka günün birinde ona biner burdan levreğe sesleniyorum : bak kardeşim öyle dalgalı havalarda sazan gibi herşeye dalma ondan sonra cam dan yapılma balığa bile benzemiyen malzemeleri levrek katili diye piyasada 15 20tl ye satarlar millete gerçek balığa benziyen,daha gerçekçi sahtelere dal emi ayrıca et düşkünlerinin oltasını ziyaret etmek den vaz geç artık bize geliyorsun yarım kilo bir kilo et düşkünü adamın kaşığına 5 kilo ALLAH dan revamı bu ALLAH dan kaçırmışlar ondan sonra ertesi gün akrabalarını da alıp gelmiş seni avlamaya gözü tok adamın oltasına gelirsen ömrün uzar benden söylemesi
mağdurum abi ama şu yönden 2010 yılının kıyı dan at çek ile en baba trofesini tutup kaçırdığım için mağdurum o hatayı bir daha yaparmıyım mübarek sanki oltaya orkinos binmiş gibi asılıyordu kamışı suya
Bak bizleri de üzüyorsun Kadir kardeşim. Trofe oltaya bindiği an geri geri gidip sırtını duvara yaslarsan kaçırmazsın.
levrek sese çok tepki verir, zıpkında ufak bir pet şişe çok işinize yar, çıkardıgınız bir kaç ses etraftakı büyük balık varsa gelir bakar hayırdır diye
diğer avcı balıklara nazaran,tatlısu dahil,yakalanması zor olan balıkların başında gelir bana göre, yanlız dediğim gibi arada sazanlığı da tutmuyor deyil insan ı şaşırtıyor max rap ların için den belki bir tanesini eleyip (fpgh kodlu ) imkan varsa tüm seri nin 11cm liğin den birer adet almada fayda var,şahsi görüşüm her türlü hava şartlarına göre uygun renkleri mevcut, bunlara ek tekneden sırtı çekmek için joker bir sahte, 105mm içi simli şeffav renkli ragot raglou ve 105mm sırtı yeşil karnı beyaz olanın dan alıp, kullanabilirsiniz, http://www.avmarketi.com/asp/product/14786/RAPALA-MAX-RAP-130MM
Ama gerçekler acıdır Avmarkete girip 4-5 tane rapala seçtiğimde aşağı yukarı 150 -200ytl gibi bir fiyat karşıma çıkıyor Ama yetmiyor
Renk konusunda biçok şey yazılmıstır eminim. ve bizde onlara inanıp nelere ne paralar yatırmadıkki. Ama sarı rengin gece icraatını bizzat görerek defalarca sahit oldum.. Kadir hemşom haklısın levreğin bazen sazanlıgı tutuyor ve bundan bende muzdaribim.. maxrapler dururken marialar dururken otoboyasıyla boyanmıs meymeneti kaçmış sapsarı sahteye atlamak niye. adam utanmasa kalamar zokasıyla tutacak yanımızda neylersinki arkadasımız tutup bacagından denize sarkıtacamda bigün kıyamıyom.. o yüzden takma kafana be kardesim nasipten öte yol yok biliyon.. artık bende dandikleri toplayıp boyamammı sarıya hemde en ciyagından