Kuzgun ve Çat barajları hakkında...

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında omercay25 tarafından paylaşıldı.

1. omercay25

omercay25 ömer çay

herkese kolay gelsin. Kuzgun ve Çat Barajlarının suanda donmus olduğunu duydum ne denli doğru ve acaba tortum golu de suan donmusmudur.?

2. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    selamlar Erzurum da bahsettiğin baraj, göl ve akarsuların hemen hemen hepsinde avlandım..Bahsettiğin barajlar bu mevsimde dondur daha doğrusu geçen 3 sene boyunca dondu..Bu sene kışın çok sert geçmediğini düşünürekten göl donsada üzerine çıkıp delecek kadar güvenli kalın değildir..ince buz tabakası vardır diye tahmin ediyorum..Tortum'a gelince ben donduğunu hiç görmedim şimdiye kadar..Geçen sene o sert ve soğuk kışta bile donmadı tortum..Erzurum dan 8-10 derece sıcaklık farkı vardır..Daha çok Karadeniz ikilimi hakimdir...Rastgele...Tebliğe bakarak yasak olmayan zamanlarda avlanmanız dileğiyle verdiğim bilgiler tecrübeyle sabittir..Şu an eskişehir de olduğum için ben geçen seneki deneyimlerime dayanarak bilgi vermek istedim..Erzurum dan Nuri abim (BALLİ) yazınızı gördüğü takdirde daha sağlıklı bilgiler verecektir...sağlıkla kalın..

3. omercay25

omercay25 ömer çay

teşekkür ederim öncelikle.. bide söle bi durumu tam öğrenmek isterim. olta bnm bildiğim kadarıyla 365 gün serbest yanlısım varsa düzeltinn lütfen. olta içinde yasak oldugu zamanlar var mı? ve Tortum gölünde güzel balık olan yerler var mı?
    3 gündür çata gittim karasuya gittim bi ton yere gittim ful eli boş geldim tecrübe 0 :)

4. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    Anlaşılan yeni başlıyosun Ömercim, Tabiki olta içinde yasak zamanlar vardır..Hatta olta sayısı bile sınırlıdır 4 den fazla olta atamazsın (1 Kişi) kanca sayısı bile önemlidir..küspeli av yasaktır..bu sayfada 3/2 no'lu tebliğ mevcuttur. anasayfada hemen sağda ona tıkla ve yasak zamanları limitleri boyları iyice kap önce...Senin dediğin gökkuşağı alabalığı için yasak yoktur..sadece orman içi sular hariç ama erzurum dada orman içi su yok zaten..Ama iş Tortum'a gelince ki orda aynalı sazan vardır bolca, onun yasak zamanları boy ve sayı limitleri mevcuttur...Kardeş olsaydım seni balığa götürür en ince ayrıntısına kadar herşeyi öğretir, gösterirdim..ama bu sene tayinen eskişehir'e geldim oltalar naklıye aracından indiği gibi ne vaktim var ne de erzurum daki gibi avlak..Orların kıymetini bilin...Benim avatarın altında raporladığım avlar var oraya tıkla çoğu tortum da yakalnmış balıklardır...mrsparkle

5. omercay25

omercay25 ömer çay

abi özelime bi telefon no verirmsn sizlerden kapıcagımız çok sey var :)

6. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Bence şimdi acele etme, Nisan-Mayıs aylarını bekle. Şimdi gidebileceğin tek yer Tortum Gölü'dür. Orada da bu mevsimde balık alman mucize gibi bir şeydir. Geçen hafta giden arkadaşlar sıfır vuruş almış. Göllerin buzu çözülünce güzel tatlısu kefali ve gökkuşağı alabalığı tutabilirsin. Ben iki aydır avlanmaya ara verdim.

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    :D

Haftaya seni dağa kaldıracağam. Yatmak.! Nereye kadar? Ha gelirsin orada yatarsın yatmaksa amaç.:cool:

8. omercay25

omercay25 ömer çay

nuri abi bizide götur :D

9. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    Bak işte Erzurum'un büyük avcılarıda geldiler Ömercim..Ben bu abilerimden çok şey öğrendim..Seninde tabiki kurallar dahilin de bu abierinden öğreneceğin çok şey var..Nuri abim ve Muharrem abim Hürmetlerimi ve saygılarımı sunarım..Keşke orda olsaydım diye kafamı taşlara vuruyorum..

Abilerimin dediği doğrudur Ömercim..Bu aylarda çok gittim 110 km hemen hemen her hafta boş döndüğüm çok oldu..Bu aylarda sazan yatar..yemlenmeye çıkmaz..Uyuşuk uyuşuk gezer çıksada önüne de atsan yemi dönüp bakmaz..Ben geçen sene bu aylarda 2 vuruş almıştım biri 3 diğeri 3.5 kg.aynalı kışın avlanmak zordur..Ara verip sıcaklar gelince yasak başlamadan başlanmalı bence..

10. omercay25

omercay25 ömer çay

ama ben sabırsızlanıyorum :)

11. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Saygı ve sevgiler bizden sevgili komiserim. Rabbim seni korusun, inşallah gönlünce güzel günlere vasıl olursun kardeşim.;)

Bu sene 4 kez gittik. İlk gidişimizde tek vuruşla tek balık avlandı - ki paylaşıldı forumumuzda- son 3 sefer sıfır vuruş. Haşa bir siraz vuruşu vardı, şimdi hatırladım. O da taze heves -tıpkı Ömer:D - Lokman hocaya.:)

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Götüren yerlerim ağırıyor nasıl götürem gubani. Kendimi götürmekten mahrum halimle hem?:confused:

14. omercay25

omercay25 ömer çay

abi herseye bi çare vardır :D

15. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    Abicim inan sizleri çok çok özledim yazın inşaalah tatilin bir kısmını orda geçirmeyi düşünüyorum.Göle çadır kuracam 1 hafta kamp yapacam sizde Emir2Le Muharrem abi, Turgay hoca, Ahmet abi,Kürşat Beyle çıkar gelir misafirim olursunuz...Burda bitiğiz abi sıfır aksiyon geldim gelei sadece keşif amaçlı bir kaç küçük gölete gittim..bilecik tarafında adamlar tra bursa dan inegölden gelmişlerki göl dedikleri yer demirdöven barajının 10 da biri,aldıkları balıklara baktım el kadar 500 gr altı gelince hopppp livarda, 500 gr vurunca sevindirik oluyolar, ya ben 3kg altını geri bırakıyorudum erzurum da deyince de abi nerde burda o kadar balıklar çıkan bu diyolar..EE sen 400-500 gr balığı limvarda tavalık diye toplasan oılcağı o dedim...ama anlayana bilinçli avcılık da çokm yok gibi burlarda...Oraların kıymetini bilin...Bir tane alabalık tutacağım yer yokk..150-200 km çevresini taradım gene yok..işimiz zorr..bu gidişle oltaları satılığa çıkaracam valla:mad: sevgilerle...

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Diğer konuda da önce bir tanışalım dediydim burada da demiş olayım:

Önce bir tanışalım. Bir bak ki ben kimim, neyin nesiyim, in miyim, cin miyim neyim?:)

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

İnşallah gelirsin hayırlısıyla, özlemler karşılıklı bilesin.;)

Demiştim hatırlarsan bizim Murat'ta oralarda alabalık diye diye meliyor ama malesef ortam-imkan yok. Kendim de gördüm, hiç açmadı oralar beni de gubani. Olan da işte öyle hoyratça talan ediliyor.:eek:

Az daha dayan hele, inşallah hasret giderecek ortamlar bulursun. Tam da sezonun kesat zamanlarında orada oluşun tuz biber oldu sanırım. İnşallah güzel günler de gelir, dualarım sizlerle.

Kendine iyi bak, çocuklarına, hanfendi ablamıza selam ve sevgilerimi gönderiyorum.:)

18. omercay25

omercay25 ömer çay

tamam abim özele mesajını bekliyorum..

19. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Bilmukabil sevgi ve saygı bizden Mehmetciğim,
    İnşallah yazın gelirsin, her şey gönlünce olur, bol balık tutarsın, bize de ikram edersin:D

20. Lookman

Lookman Lokman

Favori Kamış:
    Albastar 3233 Galaxy
    Favori Makine:
    Shimano Sahara
    En İyi Avı:
    Çipura, 1.5 Kg
    Kulaklarım çınladı. Beni anan var galiba:) Ömer vaz geç bu balık sevdasından. Bu adamı iflah etmez.:D