Kuzgun Barajinin Buzlari çözüldü

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında stres_yapma tarafından paylaşıldı.

1. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    Cuma günü akşam evde oturmuş konuşuyoruz Balli napıyoruz dedi benim aklımda kuzguna gitmek gibi bir düşünce var Bizim Bücürük (Erdem) ordan atladı Kuzguna Gidelim Eğer buzlar çözülmemiş ise kandilli çayına döneriz.Ahmedi de aradım ki Ahmet Erzuruma 15 km mesafede olan Ilıcada oturan ve bize kamış ile olta atıp balık tutma zevkini taddıran,alıştıran aynı büroda çalıştığım arkadaşım(biz daha önce elimizle misinayı sallayarak attığımız dip oltası kullanırdık) epeydir balığa gidemiyor ve nerdeyse yatalak hasta olacak :):)niye gidemiyor derseniz biz tortuma giderken ters istikamete 4*15 =60 km fazladan yol girmemiz gerektiğinden bir kere gelebildi ve tortuma giderseniz beni aramayın dediği için aramadık arasakta yok ben gelmiyorum dedi.Neyse aradım ve yarın kuzguna gitmek gibi fikrimiz var ne dersin diyince .Saat KAÇTAAAA diye bir ses duydum 6,30 çıkıyoruz dedim ve anlaştık.Gittik onuda aldık hava az bulutlu olmasına rağmen iyiydi kuzgun biraz daha yüksek olduğu için kış şartlarına göre giyinmiştik.Yaklaştıkça zaten bulutlu olan hava orda kendini yer yer Sis e bıraktı soğuktan haşlanacağız diye geçiriyordum içimden bari balık tutabilsek.Kugun barajını tepeden gören bir yer var oraya çıktığımızda yer yer buzlarının çözülmüş olduğunu gördük kıyıya bazen 1-2 metre bazen 5-10 metre mesafeler ama oralara inmek o kadar zahmetliki inmesini bırakın çıkmak tam bir zulüm.Bir kaç dakika gideceğimiz yeri yukardan gözleyerek kritiğimiz yaptık daha az zahmeti olan bir yeri gözümüze kestirip devam ettik.İlerde bir köy var ve kafes balıkçılığı yapılıyor orda durup karalaştırdığımız yere gelecektik orayada bir göz atalım dedik gittik .Kuzgunda bir biz yokuz yerinden kalkan gelmiş.Ve o bölgede buzların erime oranı daha fazla.Eşyaları indirdik ben arabadaki son kontrolleri yapıyordum birden köpek havlaması duydum 2 adet kocaman köpek bağıra çağıra geliyorlar bizimkiler 15-20 metre uzaklaşmışlardı benden onlara doğru gelip biraz hırladıktan sonra kalablığı gözlerin ekesitiremeyip birisi bana doğru yöneldi.ve derinden geler bir sesle hırr hırr diye ses çıkararak yan yan bana doğru geldi kaçsam saldıracağını bildiğim içim durdum baktım ona göz göze geldik.bir yandan içimi tuhaf bir titreme tutmuşken cılız bir sesle ne istiyorsun dedim hırlaması kesildi.Baktım yumuşadı.elimde bir poşet vardı uzattım gel sana vereyim dedim başını çevirdi ilgilenmiyor gibi ama ben burdayım haaa sakın bir yanlış hareket yapma der gidi göz ucuylada beni süzüyordu bir iki dakika durup birbirimize baktık artık saldırı pozisyonunu atlattığıma inanarakyavaş yavaş uzaklaştım yanından kalabalığa karışınca onlarda anladıki bir şey olmayacak.Barajın kenarına indik.Açtık takımlları attık oltaları suya.Kuzgun öyle bir yerki oltanız suya değer değmez Gümüş balıkları saldırır.Aradan beş on dakika geçmiştiki Balli bir adet Gökkuşağı alabalı çekti ardından Ahmet ama bende hala bir şey yok üstelik gümüş balıkları bile gelmiyor.Yarım saat kadar geçmiştiki şamandram yavaş yavaş hareketlenmeye başladı.çektim gümüç balığı aldım onu,bir tane daha onuda aldım(yem yapacaktık çünki)sonra benim olta kudurdu sanki yarım saate içinde 5-6 tane alabalık aldım 2 adet te sazan bizim bücürde çekmeye başladı Nuri ile Ahmet te hala Tık yok hep gümüş çekiyorlar, eper bir müddet sonra onlarda balık almaya başladılar.Bazen yağan bazen donduran bazende sıcaktan bunaldığımız Cumartesi günü kuzgun barajındaki sezonun ilk avı hepimiz açısından berekeli geçmişti.Resim ekleyemedim resimekle gentr den yüklüyordum kapanmış imageshack tan denedim pc mi yavaş yoksa o stemi anlamadım bir resmi 5 dk yüklüyor ve bayağı sıkıcı oluyor kısmet olurda başka bir pc de denersem çektiğim resimleri göndereceğim.
    Sağlıcakla kalın

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    naber gubani? kös kös oturdun kaldın.:D bi allahın kulu merhaba dememiş. bari ben bir hayırlı olsun diyeyim.:rolleyes:

üzülme gubani, paylaşılmasa da olur. bide artık sezon açıldı ya senin rapora pek iltifat yok.

daha nice bereketli avlara inşallah.

3. ^^e_sin^^

^^e_sin^^ Erhan Demir

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    kardeş sen merak etme ben sonuna kadar okudum .Paylaşımın için teşekkürler

4. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    elbet kış gelir o zaman da ben yazmam av raporunu balık yüzüne hasret korum :):):)

okunduğunu biliyorum çünkü okunma oranı hayli yüksek teşekkürler illada cevap yazılması gerekmiyor
    rapor yazmam olayına gelince niye yazmam malum kış memleketi turşuda lazım oluyor:D :D :D

5. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Murat abi keyifle okudum, balıkların resmi de olsa güzel olacaktı. İmage sitesi biraz yavaş haklısın. Köpeklerin saldırısını kolayca ve akilâne bir şekilde atlatman güzel olmuş. Yoksa sitede ki ikinci kuduz aşısı haberini senden alacaktık.
    İmage den resim yüklemeniz için gerekli yolların anlatıldığı linki aşağıda veriyor, resimleri bir an evvel bekliyorum abi. Başaramazsanız msn imi eklerseniz yollayacağınız resimleri konunuz içerisine ben ekleyebilirim.

6. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Murat abi güzel bir av olmuş tebrikler nasibinizi almışsınız . Kuzgun da bütün mevsimi bir günde yaşamışsınız ne güzel :) . birde oranın resimlerini balıklarla birlikte görseydik tam süper olacakmış rastgelsin afiyet olsun.

7. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    öncelikle teşekkürler akşam dönerken çeşme başında bir kaç resim çekebildik ama bu hafta sonu kısmet olurda yine gidersek kuzguna ait resimlerde çekip bir yolunu bulup göndereceğim.resimsiz av katıksız ekmek gibi oluyor:)

8. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Abi resimleri yükledim, bu şekilde daha güzel oldu rapor, keyifli paylaşımlar;)

9. postaci_61

postaci_61

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    rus kefali 9.35 kg
    tebrikler ğüzel av

10. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    sağol eline sağlık bak ekmeğin katığıda oldu:)

11. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    resimleri daha kısa zamanda yükleyebileceğim bir adresten artık resim yükleyebiliyorum.

Birde bizim balli ile oturmuş yukardaki resimlere bakıyoruz balli bunların ağ yada başka bir şeyle tutulmadığı ne malum çünki ağ ile tutupta olta ile tuttuğunu ifade eden bir takım paylaşımlar okuduğunu söyledi.
    Bizim balık avımız sadece ve sadece olta iledir.

Sen öyle diyorsun ama kim inanacak diye oturmuş yanımda kıs kıs gülüyor :mad:

Söyleyebileceğim bir tek cümle var lütfen Kısmette sıfır çekmekte varmış diye gönderdiğim rapora bakınız ;)

tekrar selamlar

12. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Murat ve Nuri kardeşim, yorucu ve bir okadarda güzel bir av gerçekleştirmişsiniz sizleri kutlarım.
    Yalnız ben sizin o resimdeki ufaklığı merak ediyorum, şimdiden kanına işlemiş balık avcılığı. Büyüyünce ne olur bilemem:D :D
    Livarınız boş kalmasın.

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    ufaklık yada "uyanık"

Her ne kadar rapor biraderin olsa da, ismim geçtiği için sanırım bana da söz hakkı doğdu.:rolleyes:

Sevgili Sedat abi öncelikle bu nazik yorumlarınız için teşekkür ederim. İyi dileklerinize bilmukabele eder, saygılar sunarım.:)

Evet, haklısınız yeğenim Muhammet Aydın Erdem, (resmiyette 3 ismi var ancak, biz kısaca edoç deriz kendisine) balık konusunda ailedeki fertler arasında babasıyla ve benimle aynı kafada. Yani zavallıcağız daha bu yaşta “onmaz bir hastalığa” tutulmuş. Sonu nasıl gelir tahmin etmek zor. :D

O gün olta ile tuttuğu 10-15 civarı gümüş balığı, sazan ve gökkuşağı alasını limit altı diye geri saldı. Yanında bulunan koca koca adamlar durmuş bakıyorlar. Bu çocuk ne yapıyor diye. Hatta balıkları geri salma diye uyaranlar dahi oldu.:p “amcacığım bunlar küçük, büyüsün de gelsinler yine tutarım” diyişi vardı ki, orada olsanız sanırım bir amatör ruhun ancak bu kadar büyük olabileceğinin hazzını sizlerde yaşardınız.:rolleyes:

Bütün balıkavinet site sakinlerinin çocuklarına Allah hayırlı ömürler bahşetsin. Bütün çocuklarımızın doğa tutkunu, bilinçli birer kişi olarak hayatlarını yaşamalarını temenni ederim.

Selam ve saygıyla kalın…

14. gezgin43

gezgin43 Cavit

bu alabalık maceları beni bayagı sardı sazan avcısı oldugumdan ve buralarda boyle avlaklar olmadıgı ıcın sızın avlarınız bıze bıleme vazıfesı goruyor.tekrar emegıne saglık

15. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Teşekkürler darısı size de.Ufaklığı bu hafta götüreceğimden emin değilim .Çünki salıncaktan düşüp kolunu incitmiş yarın kotrolleri var bakalım ciddi bir durum yok ise götüreceğim.Zaten sen bu hafta sonu yoksun diyorum ben tek ellede tutarım diyip duruyor 

Teşekkür ederim .Her balığı tutmak zevkli oluyor ama alabalık bir başka .Küçükleri bile çekerken sanki trofe çekiyormuşsunuz gibi oluyor.İnşallah sizede kısmet olur

16. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar tebrik ederim, güzel zaman geçirmişsiniz. :) Bu arada ufaklığa da aferin, sizlerin yanında farklı yetişmesi düşünülemezdi zaten. :) Kuzgun'da doğal alabalık yok mu hiç arkadaşlar? Sadece gökkuşağı mı tutulabiliyor? Bir de sazan çıkıyor sanırım anlattığınıza göre. Peki başka balıklar yok mu? Gideceğimden falan değil elbette, sadece bilgi almak amaçlı soruyorum. En azından birileri sorduğunda cevap verebilirim, "şu balıklar çıkıyor, giden arkadaşlarımız var" diye. :)

17. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Ne güzel bir rüzgar estirmişsiniz Erzurum' dan bizlere :) Bu değerli paylaşımınızı çok büyük bir keyifle okudum ve ülkemizin cennet olduğuna bir kez daha şahit oldum :) Paylaşımınız için teşekkür, bereketli avınız için de tebrik ederim :) Aaa bu arada sevgili edoç' a geçmiş olsun diyorum ve tam bir doğa koruyucusu olduğu için de gözlerinden öpüyor, yürekten kutluyorum :) İyi avlar hepinize :)

18. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Murat Bey raporunuz için teşekkürler, güzel de zaman geçirmişsiniz ancak resimlerin çekildiği çeşmenin üzerindeki yazıda baraj inşaatında kaybettiklerimiz yazıyor ve altında yanılmıyorsam on kişilk bir isim listesi var. Ben özellikle bunu merak ettim. Hikayelerini biliyorsanız ve paylaşırsanız sevinirim.

19. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Öncelikle özür dilemek istiyorum birkaç gündür siteye uğrayamadığım için cevap vermekte geç kaldım.
    Kuzgunu besleyen sularda alabalık var kuzguna da karışmış vaziyette ama tekleme çıkıyor Geçen yıl 1 adet kiloluğa yakın yakalamıştım arada birde çıksa boylaerı küçük olduğundan salıveriyoruz.Evet sazan ve gümüş balığı çıkıyor başka balığı ne tutanı duydum nede rastladım.

Teşekkürler oda ellerinizden öper Cuma günü gittik doktora birkaç gün daha dursun sargıyı açalım dedi aksi bir durum durum yok ama bekleyelim dedi Cumartesi balığa gideceğiz (bu av raporunuda yazacağım inşallah) edoç kıvranıyor üstelik sargıyı nasıl sarmış iseler flasterler vucuduna yapıştığından pişikler oluşmaya başlamış.Oğlum kolunda ağrı falan varmı dedim yok dedi ama sızlayıp kaşınıyor.hatununda onayı aldıktan sonra makası aldım sargıları açtım gittik balığa Bir sıkıntı yok

İlginizden dolayı ben teşekkür ederim.Çeşmenin üzerinde kaybedilenler listesi var evet hepsini ayrı ayrı hikayesini bilmeme rağmen duyumlarımıza göre ya göçük altında kalmış yada araç altında ezilerek hayatlarını kaybetmişler.