Kütahya ekibi olarak pek anlamayız turnadan zurnadan... Bizim aslımız sazancıdır, sağolsun Angaralı dostlardan gördük turnayı,, daha sonra araştırma içine girdiğimizde, bizim ilimizde yaşayan Metin ağabey diye bir vatandaşında Turna hastası olduğunu öğrendik ve kendisine tez zamanda ulaştık. Üç yıldırda zaman zaman birlikte olup çeşitli organizasyonlara katıldık... Kendisine burdan nekadar teşekkür etsem azdır... Evet diyeceksinizki neden madem yüzlerce ava çıktınızda bizimle paylaşmıyorsunuz ??? Hemen cevaplıyayım, öncelikle şunun bilinmesini isterimki bizler amatör balıkçılar olarak bu işe gönül vermiş insanlarız... Hiç bir zaman doğaya ve çevreye zarar vermek gibi bir amacımız yoktur... Bu işi hobi olarak ve kafamıza format atmak için yapıyoruz... Zaman zaman paylaştığımız konular ve avlarımız oldu.. Fakat ne hikmetse bazı arkadaşlarımız yok turnanın ucu kısa sirkülere uymuyor, yok efendim toprağa düşürdünüz gibi yorumlar yapınca bizlerde paylaşımlarımızı ister istemez kısıtladık...Sirküler harici her balığın suya iadesi bizler için büyük keyif ve zevktir ve çoğu gittiğimiz avlaklardan hiç balık almadan dönmüşüzdür..Zaman zaman avlakta yiyip zaman zamanda ordaki küçükleri sevindirmişizdir tuttuğumuz balıklarla.... Gelebilecek hertürlü eleştiriye açık olduğumuzu şimdiden belirtmek isterim... Şimdi gelelim sadete.. Metin ağabeyin birtelefonu ile anında bir buluşma gerçekleştirip buluşma yerimizi ve saatinimiz ayarladıktan sonra hemen hazırlıklara başladık... Sabah 05.00 sularında buluşma noktamızdan hareket edip yolda ufak bir çorba molası verdikten sonra avlak yerimiz olan bizim memleket yakın bir gölette oltalarımız sallamaya başladık.. Yoldaki çorba molamızdan kare. Ustamız metin ağabey suya doğru yol alırken.. Bakalım ne getirecek. Yantarafımazda başka bir aile oturuyordu çocuk metin ağabeyin tuttuğu balığı görünce baba amca kol gibi balık tuttu demesi bizleri resmen gülmekten kopartmıştı... Bu balağı bu minik yavruya hediye etti metin ağabeyim. Yanındaki yayını bu aile tutmuş sirküler dahilinde değildi salmayı düşündük ama ne yazıkki biraz geç kalmıştık.. Tutulduğu anda orda olsaydık bu balık kesin sularda yüzüyor olacaktı. Balığı gördüğümüzde malesef ölmüştü, aile resine gerekli bilgiler verildi 90 cm altında yayının alınmayacağını 40 cm den ufak turnanın livara koyulmayacağı ve bunları yaparsak ileride bu çocuklarımızda sizin gibi yavruları ile bu şekilde balık tutmaya gelebilirlermi gelemezlermi hesebanı size bırakıyoruz diyerek aileyide bilgilendirdikten sonra avımıza devam ettik. Metin ağabeyin ilk balığı ve komşuların yayını. Yorulduk yemek molası için ara verdik. Şiiiiişt aşırmıyalım beyler. Şükürler olsunki bi kuş sütümüz eksik. Takım hazırlığı... Ben kenardan avlandım bazılarıda kasık çizmesi ile suya girdi.. Sürküler haricinde onlarca balık tutuldu ve hepsi suya iade edildi. Sanırım en şanslı bendim.. 4 adet iade 3 adet limit dahili..Çok çalıştık epeyde yorulmuştuk. Gene acıkmıştık hemen hazırlıklara başladık.. Karnımızı doyorup güzelde bir mıntıka yaptıktan sonra çay keyifimizle avımızı sona erdirdik. http://i1008.hiz liresim.com/2010/8/10/3837.jpg Evdeki son halleri.
tebrikler güzel bir organizasyon olmuş ayrıca limit altı turnaları suya iade ettiginiz içinde hepinize tek tek kocaman birer teşekkür. Birde birşey soracaktım Metin agabey dediginiz turna üstadının soyadı Kümet'mi acaba?
Profosyonel demedik sevgili kardeşim...(((( Amatör balıkçıyız ..))) Lütfen konuyu tam olarak incelermisiniz.. Yakışmadıysada iii avlar dilemeniz bence çok yanlış.
Tebrikler.Güzel balıklar.Ayrıca vatandaşı bilinçlendirmeniz,çevre temizliği yapmanız.gölün çevresinde geçen biz de iki çuval poşet ve pet şişeyi toplayıp yaktık.İnanın şimdi gitsem yine aynı durumdadır.insanlarımızda çevre bilinci yok.oltalar boş kalmasın.
Güzel yorumun için teşekkürler kardeşim. Sonuç itibarı ile bu bölgeye gene biz gideceğiz, nasıl bulmak istiyorsan öğle bırak... Hata ikitane fazla çöp alki ortam tertemiz olsun.
slm kütahyalı zurnacı abilerim helal size turnaları kamışsınız hele yemekler şu vakitte bizide acıktırdınız oldu mu abilerim çok güzel bir sunum kütahyacı turnacılar artık sazancıdan çıktınız turnacı oldunuz sayıyorum sizi rastgele kütahyalılar
Bizler,,, sizin bizi sevdiğinizden daha çok seviyoruz sayın abim.. Sayenizde alıştık bu işe.. Canım kardeşim biliyorsunki forumlardan yer tarifi yapmıyoruz.. Sakıncasını anlatmama gerek yok sanırım... Özelden bilgi verebeliriz. Teşekkür ederiz..