kuşadası (aydın ili) avlak yerleri...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. modena

modena

herkese merhaba...

bu gün kuşadasın da at-çek yaptım...ve sizler için yani hem at-çek tarzı avlananlar hemde yemli ve surf avlananlar için yer tespitlerim oldu...bayram da ya da normal zamanlarda burada av yapmaya gidecekler ya da gidenler öncelikle şu sıralar liman bölgesi ve güvercin ada etrafını değerlendirmeli...çok iri boyda çipura (1 kg üstü) çok iri boyda sarpa(bilhakis kamera ile sizler için görüntülendi) kefal mırmır bol miktarda var...hatta lüfer ve kofana var...ayrıca at çek için bol miktar da ıskamoz var sonra levrek var(bana yasak olan balık...:D ...)

bu çipura güvercin adada tutuldu hemen yanımda...sonra daha büyük bir tanede adanın diğer tarafında alınmış...orada avlananlar söyledi...bu ara güvercin ada etrafı bereketli... bunlar da sizin için bir kaç resim...

bu ilk tutulan çipura...ikinci resimde ayağımı yanına koydum...benim ayak 46 numara...yani tam 30 cm...balığın boyu kilosu belli oluyordur herhalde...

burası liman etrafı...kefaller ve iri sarpalar...

Bu videoyu da sizler için çektim…HD kalitesinde…çekim yaparken sonradan aklıma geldi gözlüğümün
    Polarize olduğu…çekimin sonlarına doğru gözlüğü kameranın lensine yerleştirdim…ve pek tabi ki sonuç süper oldu…suda ki yansıma ortadan kalkınca her şey daha net meydana çıktı…

İyi seyirler…:)...ekran kartı iyi olanlar 720pk izlesin...

http://www.youtube.com/watch?v=hXCfeUcWmuA

youtube nasıl izlenir...

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=33373

yukarı da ki linkte verdiğim konuyu okuyun...sonra internette artık yasak yok...:)

2. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    selam abicim,biraz damdan düşer gibi olacak ama,muğla dalaman ve dalyan civarındada kofana yada lüfer mevcutmu,forumda sizin konularınızda izlediğim kadar muğla akyakada bu balıklar mevcut,saydığım bölgelerdede varmı bir bilginiz varmı....bu arada sarpalar ve kefaller gerçekten şov yapmışlar,çipurada harika daha iyilerini yakalarsınız umarım

3. modena

modena

burak iyi geceler...evet kardeşim mevcut...özellikle dalyanda iztuzu sahilinde azmağın denizle buluştuğu noktada ve elbette ki dalaman da mevcut...en son bodrumda tekne arkasından sırtı çekerek 12 kiloluk bir kofana alındığını biliyorum...daha yeni avlandı...şu sıralar bolca var...kıyıdan at-çek,canlı yem ya da sırtı çekerek yakalaman kuvvetle muhtemel...

4. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Ayak da bebek mezarı gibi yalnız abi, maşallah :D

5. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    teşekkür ederim abi,peki istanbuldaki gibi mantarlı takım yapsak gelirmi balığın oradaki davranışı nasıl,sürekli su üstüne yakınmı gezer yoksa bilindik lüfer halindemi dipten yarım metre bir metre yukarıdamı gezer

6. modena

modena

ben avlarımı genelde sığ suda yaptım...yüzeye yakın yüzüyorlardı...mantarlı takım konusuna gelince olabilir...yem olarak zargana kullanabilirsin...

7. deePblue

deePblue na

Akvaryum gibi abi
    maşallah :)

8. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Evet portlimanın hemen yanıdır. Gerçektende akvaryum gibidir. Neden mi o kadar çok? Çünkü limanda balık avı yasak ve balıklar ,insanlar için seyirine doyum olmuyor. :rolleyes:

9. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Bu bayramda tekne müasit olursa ben tekneden av yapacağım ne zamandır yapamıyorum. Umarım bayramda yeterli sayıya ulaşırız da çıkarız. Olmazsa da kale arkası yaparız artık.

10. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Turgay bey bu arada balık dergisindeki yazınızı zevkle okudum. Elinize emeğinize sağlık.... :)

11. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Harika resimler turgay, çupra 52 numara vardır herhalde..:):)

12. modena

modena

doğru söze ne hacet...

evet aynen öyle...

limanın sağ ve sol tarafında avlanan çok insan gördüm...ve inan aynı manzara küçük kumsalın orada da mevcut...birde güvercin ada yolu üzerinde çok balık alıyorlar...

çok teşekkür ederim...bana da bu gün okumak nasip oldu...güzel bir hatıra olacak...

13. modena

modena

olabilir...:D ...gerçekten ne yalan söyleyeyim kıyıdan tutulan benim gördüğüm en büyük çipura bu...daha da büyükleri var biliyorum...

14. fish founder

fish founder Özgür

bu konuları neden açıyorsun turgay ???

kalbimize indirmek için mi,yanlış şehirde yanlış balıkların peşinde koştuğumuzu hatırlatmak için mi,yoksa ege'ye yerleşme planlarını daha evvele aldırmak için mi ? :D:D:D

kıskanıyorum,hemde çok,
    doğasını,yaşamını,balığını,temiz havasını,
    dolayısı ile ege'de yaşayanları kıskanıyorum :)

güzel ve insanın içini kıpır kıpır eden konu,resim ve video,
    daha fazla yayınlama ne olur :D:D:D

15. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Turgay Abicim ellerine emegine saglik ve tebrik ederim,guzel bir paylasim.Fakat Abi yanlis anlamazsan,ukalalik olarak algilamazsan birsey soylemek istiyorum.Sitemize sadece uyeler degil ziyaretcilerde giriyor.Yani uye olmayanlar rahatlikla herseyi gorebiliyor.Ve belkide aralarinda artniyetli insanlarda vardir.Bu avlaklari ogrendiklerinde belki cesitli yontemlerle bilincsizce avlanacaklar ve oradaki populasyonu dusurecekler.Sen benim buyugumsun,benden daha tecrubelisin ve bunun icin aslinda cekinerek soyluyorum bunu.Ama sence birazda olsa dogru degilmi soyledigim?
    Saygilar Abicim,Rastgele... ;)

16. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    teşekkür ettim Turgay abi,daha nicelerini yakalarsın inşallah

17. modena

modena

zaten en büyük amacım bu...seni ve murat ağabeyi yeterli derecede gaza getirdikten sonra inşallah komşu olacağız...sonra balıktan gelmek yok...:D :D :D

18. modena

modena

selam sana uzak ülkelerin yorulmaz avcısı...sayende çok değişik balıklar görebiliyoruz...

abisi çok haklı bir eleştiri bu neden kızayım bozulayım...bu çok iyi niyetli bir uyarı...

benim belirttiğim yerler kuşadası liman ve güvercin ada civarı olduğu için böyle bir sorun olmaz...hem açık deniz hem avlanan çok amatör balıkçılar var...

ama dediğin gibi bilinmez tenha mera olsa mümkün değil söylemem abisi...yani için rahat olsun gönlünü ferah tut...ve bu güzel uyarı için tekrar teşekkür ederim...bir birimizi her zaman kollayalım ki farkında olmadan hata yapmayalım...

19. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Abi gene muhteşemsin! Bu vesileyle hem bu paylaşımın için hem de diğer tüm paylaşımların için sana sonsuz teşekkür ederim.

Bak ne diyeceğim (eminim hoşuna gidecek): Senin Kuşaadası Güvercinada'da baitcasting ile yakaladığın ıskarmozun raporunu okuyunca eşimle bir heyecanlanmıştık ki, hemen Kuşadasına çadır kurma arzusu doğmuştu bizde (sefere gider gibi oldu iyi mi:) ). Böylece, uzun zamandır methini duyup da bir türlü gidemediğimiz bir kamp işletmesini de görmüş olacaktık. Bu yaz olamadı maalesef.

Neyse, şu işlerimi bir halledeyim, arzuladığımız İzmir maceralarının yanına bir de Kuşadası maceraları ekleriz belki.

Selametle, sevgiyle - ve rast gele.

20. modena

modena

ben ne zaman levrek yakalayacağım işte o zaman muhteşem olacağım...:)...şunu biliyorum çok şeyler yapacağız...hemde çok şeyler...devrimde askere gitsin gelsin sonra yandı ortalık...:)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.