http://www.youtube.com/watch?v=Jer_MH6WMKk Senelerdir tüm takımları kendim yaptığım gibi kurşunu da kendi imkanlarım ile dökmekteyim. Bunun ile ilgili bir video paylaşmak istedim. Bu kalıp yaklaşık 30 yıl önce babam tarafından hazırlanmıştır, bir çok yerde muhtelif ağırlıklarda kurşun dökmek için kalıp bulunmaktadır. Küçük tüpüm bittiği için videoyu mutfakta çekmek zorunda kaldım kusura bakmayın RASTGELE
mrblar emre kardeşim güzel çalışma beğenerek izledim. Fakat bişey merak ediyorum bu kalıpların imalatını yapan bir yer varmı acaba? bizde bir kalıp alıp böyle deneyimler edinsek olmazmı. teşekkürler
uzun zaman önce bende kendim bir kalıp yapıp kurşun döküyordum.kullandığınız cezve benzere bişey bende kullanıyordum.birgün kurşunu eritirken nasıl oldu anlamadık.birde cezve patladı kuşun her tara dağıldı biz allahtan ufak tefek yanıklarla kurtulduk.tehlikeli bi uğraş dikkatli olmak lazım.
Kapalı yerlerde ve bilhassa evin içinde bu işlemi yapma derim.Bahçede, balkonda olabilir aslında maske taksan daha iyi olur.
patlama kalıbın ıslak yada nemli olmasında birde hava sıkışmasından kaynaklanıyor. bunlara dikkat edildiği ve maske artı açık havada yapıldığı sürece bir sorun olmaz sanırım. ÖNCE EMNİYET )
Paylasım icin tesekkurler de, nerede o baba yigit delikanlı ? Ham kursun alacaksın, evde ki kahve cezvesini heba edeceksin, ortalıgı dagıtıp batıracaksın; Sonra !!!???? Valla benim evde parpara yemeye hiiiicmi hiiic niyetim yok. Kusura bakmasın kimse.
Bu konuda Bulent agabeyin (bulenttok) daha once acmis oldugu cok onemli bir konuyu, kendisinin izni ve affina siginarak tekrardan asagida dikkatinize sunmak isterim. Kursunun ne kadar tehlikeli, zehirli bir madde oldugunu, hele kaynatildiginda buharinin cigerlere ne kadar zarar verebilecegini bilmemizde fayda var. Tekrardan elinize saglik Bulent agabey. _______________ KONU: Birazda sağlık diyelim. (bulenttok) ================================================================================ Bugün bu konuyu açtım. Eminimki bir çok balık sevdalısı arkadaşımızın aklına gelmiş ve sonrasında da unutup gündeminden çıkmış bir konu. Evet KURŞUN konusu. Şimdi ne olmuş yani kurşun işte dediğinizi duyar gibiyim. Çantamızda, arabamızda, oltamızda ve hatta çoğu zaman cebimizde taşıdığımız zaman zaman da eve kadar götürdüğümüz bu madde ve bu maddenin zararları.Ben doktor yada kimyager değilim. Fakat kurşun ve içeriğindeki civa ile ilgili bir çok hastalığıda bilmekteyim. Kurşunun ve cıvanın insan sağlığına olan etkileride müthiş derecede olumsuzluklarla dolu. Çok masum gibi görünen ve balık avı esnasında devamlı olarak temas ettiğimiz bu madde bilhassa vücutta birikmesi ( eklemlerde, karaciğerde, beyinde, böbreklerde ) gerçekten çok tehlikeli. Ben devamlı olarak arabamın bagajında taşıyorum. Kendi aklımca poşetlerle sarıp sarmalıyorum. Fakat ne kadar fayda ediyor bilmiyorum. Heleki arabada ve sıcakta bu madde buharlaştığını biliyorum. Hava ile alınan kurşun ve cıvanın direk akciğerlerde biriktiği ve vucuttan atılmasının çok uzun zaman gerektiğini de biliyorum. Ağız yoluyla sindirim sistemine karışması halinde biraz daha şanslı olduğumuz, yani kısa bir zaman diliminde atıldığınıda öğrendim. Ancak tehlike devam ediyor. Arada bir kan tahlili yaptırmak ve tedbir almak aslında kolay bir yöntem. Bana kızanlar olabilir, şimdi nereden çıkarttın bu be kardeşim diyenler olabilir lakin bu bir gerçek. Dahada önemlisi benim ağzımda yıllar önce yaptırdığım bir dolgu var. Yaklaşık iki yıldır aklım hep bu dolguda, Sebebine gelince bu dolgu amalgan denen bir dolgu. Bunu bir yıl öncesine kadar bilmiyordum.Nedir neyin nesidir diyerek internet üzerinden araştırdım. Vay anam vay bu dolgunun karışımı cıva+bakır+kalay+çinko+gümüş ten oluşuyor. Tam bir bomba ve tamda bu gece televizyonda bir programda bu konu işleniyor. Sayısı belli olmayan hastalıklara sebep gösteriliyor. Sağırlık, MS hastalığı, nörolojik hastalıklar, kulak çınlaması, kanser, allerji, alzaymır, parkinson, görme kaybı, ve daha bir çok hastalığın sebebi olabilir deniyor.Peki neden böyle bir dolgu yapılıyor kolay ve ucuz olduğu için. Şimdi yani yarın ilk iş bu dolguyu ağzımdan çıkarttırmak olacak. Benim bu konuları açmam ve sizlerin dikkatine sunmamın sebebi bu sitede biz binlerle ifade ediliyoruz. Mutlaka bu iki konu ile ilgili sizlerinde söyliyecekleri vardır.Böylelikle birbirimize faydamız olacaktır. Aramızda belki kimyager belki diş doktoru ve ya konuya yakın hatta tam içinde olan arkadaşlarımızda olabilir. Ben böyle düşünüyorum sağlığımız yerinde olduğu müddetçe balık avlayabilir bu güzel hobiyi devam ettirebiliriz. Yani önce sağlık. Hoşçakalın. __________________ BÜLENT TOK İZMİT 31.07.1964
Cok Onemli Kursun ve civanin zararlari, ozellikle de civa iceren amalgam dis dolgulari hakkinda bilgi icin bkz: http://www.uzmanportal.com/amalgam-nedir-amalgam-dolgunun-zararlari.html/
Merhaba, Paylaşim Için Teşekkür Ederim Faydasi Oldu, Kurşun Dökülmesinde Söylenildiği Gibi Kesinlikle Açik Alanda Yapilmali Ve Maske Takilmali Sağliğimizi Kurşunlamayalim Kalip Isteyenlere Yardimci Olabilirim Tanidiğim Biri üretimini Yapmaktadir
Selamin Aleykum Bilader Bilader Baliği Canli Tutmak Için Kafesi Nasi Yapcam Bilader Telden Obur Leri Tuzlu Suya Girip Ciktimi Delinioda Ole Bitane Cupra Kacirdim Yani Bide Para Vermek Ten Biktim Bilader Bi Yardimci Olursan Sevinirim Bilader
Emre kardeşim paylaşım için teşekkürler,kurşun kalıbı hangi tür metaryele açılmış sakıncası yoksa açıklarmısın çelik,aleminyum vs.
Livar soruyor. Tuzlu suda çürüyüp-bozulmayan sağlam bir tel livar nasıl yapılır diyor. Ee ne de olsa bulmuş "takımcı"yı.
abi ilk 0:04 saniyede internetim yavaş olduğu için durdum ve 04 saniyeyi izleyebilmiş bulundum elbetteki devamını izleyeceğim dolmasını beklerken bunu yazıyorum fakat, bune abi ? kurşun dökme yazısı ve arkada bi club müzik sanıyorsun ki striptiz videosu başlayacak 2 saniye sonra hahaha alt tarafı kurşun yahu