Kurbanlık Tosun.

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Ati tarafından paylaşıldı.

1. Ati

Ati atilla

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Yayın 88 cm.
    Selam arkadaşlar öncelikle herkesin geçmiş kurban bayramı mübarek olsun.

20/11/2010 cumartesi günü ben Rıfat,Kubilay,ve aramıza yeni katılan Gökhan arkadaşımızla Pınarbaşı tarafına sabah 05:00 gibi hareket ettik ilk avlağımıza varıp oltalarımızı suyla buluşturduğumuzda saat 7 olmuştu.
    İlk başlarda en şansız ben idim Rıfat üç, Kubilay iki, Gökhan bir tane balık almışlardı artık avlağın son noktasına geldiğimiz yerde geri dönmek için karar almıştık, oltamı son kez ufak bir vuruş aldığım yer vardı oraya bir kere daha atıyım sonra bırakıyım demiştim. Aynı noktaya tekrar atışımı yaptım yavaş yavaş çekiyordumki vuruş geldi ama ne vuruş daha ilk vuruşta ne ebatta olduğunu hissettirdi.
    Kalamamda kapalıydı ilk iş hemen kalamayı açmak oldu kamışımın esnekliği ve misinamın kuvvetli olması sayesinde ilk darbeyi atlattım. (Kalamanın aslında kapalı olmaması gerektiğini biliyorum ama gittiğimiz avlakta ben şahsen büyük balık olacağını düşünmüyordum artı avlak otluk ve ağaçlık olduğu için her takıldığında kalama sorun oluyor diye kapatmıştım.)
    Balık gözüküpde tek başıma çıkartamayacağımı anlayınca Rıfat yetiş diye iyice bir bağırdım. Rıfat bağırdığımdan balığın iyi olduğunu anlamış oltayı falan fırlattığı gibi geldi ve balığı yorduktan sonra Rıfat’ın yardımıyla dışarı aldık. Balığı dışarı aldıktan sonra bulunduğumuz yerin dik olması sebebiyle Rıfat’ın balığa bir sarılışı vardı geri kaçmasın diye görmeniz lazımdı aman hanımı görmesin:) 58 cmlik kurbanlık tosun gelmiş oldu bu sene kurbanda kesemememiştim artık bununla idare edecez :) Resimlerimizi çektikten sonra ikinci avlağa Bahçecik barajına geçtik ordada sadece Kubilay bir balık aldı başkada vuruş olmayınca saat 3 gibi avı sonlandırdık.
    yem üç numara beyaz üstü mavi benek meps.

2. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Evet arkadaşlar bayram tebriğimizi tekrarlıyarak avla ilgili kendi notlarımı paylaşayım..

Uzun zamandır sözünü verdiğim fakat bir türlü nasip olmayan beraber avlanma fırsatını sevgili arkadaşımız Gökhan için bu sefer yerine getiriyorduk. Dördümüz su kenarında ilerlerken ben elimden geldiğince Gökhan’a akarsu avı hakkında taktikler veriyor ve tecrübe edinmesini sağlamaya çalışıyordum. Nispeten porsiyonluk gökkuşağı alabalıklarının çıktığı bu yerde öğlene kadar zaman geçirmiş ve Atilla hariç hepimiz bir iki balık almıştık. Dik bir yamaçtan Atilla’nın o balığı bulmasını müteakip kuvvetli nidası ve daha balığı görmeden sudaki şapırtıların sesi ile hızla yanına gelip yamaçtan aşağı kendimi bıraktım. Yazıkki aynı Atilla gibi ben de burada böylesine bir balık beklemediğimden lip gripperı (dudak tutucuyu) arabada bırakmıştım. Balığın kaçması demek beraberinde bizim de neşemizin kaçması demekti. O ufacık alanda balığı kucaklayışımla göğsüme bastırmam bir oldu, Atilla’nın aman sıkı tut kardeş deyişine benim yanıtım ne demek kardeş ben eşime bile bu kadar sıkı sarılmadım oldu :D :D :D

Balığı aldıktan sonra dikkatlice yukarı çıktık ve Gökhan’ın keyifle izleyişi sırasında sırasıyla resim çekindik. Açıkçası heyecanlıydık ve geride kalıpta balığı göremeyen Kubilay’ın ne yaptığı bile aklımıza gelmemişti.

Her nasılsa sadece bu büyüğün resmini çekmekle kaldık. Ne avlaktan ne de yakaladığımız diğer alabalıklardan hiçbirini resimlemek aklımıza gelmedi.

Bahçecik barajında ise açıkçası çok umutlu olduğumuz bir parkur boyunca yaptığımız onca atçeke rağmen ne bir turna takibi ne de bir ala kıpırtısı göremedik. Oranın tek balığını almakta Kubilay’a kısmet oldu. İştahımız kaçmıştı ve dönmeye karar verdik.

Akarsu avında ben 3 numara siyah üzeri kırmızı, Gökhan gökkuşağı rengi, Kubilay muhtelif renkteki mepsleri ve Atilla’da gümüş üzeri mavi desenli olanı kullandı. Bahçecikteki alabalıkta ise Kubilay 4 numara turuncu üzeri siyah benekli bir meps kullandı.

Bu arada ekibimize işi nedeniyle katılamayan sevgili arkadaşım Ufuk Dursun’da bizimle güzel haberleri telefon aracılığı ile paylaştı. İnşallah bundan sonraki zamanlarda bu genç arkadaşlarımızla avlarımıza devam edeceğiz.

Hepinize rasgele..

3. gokhantastas

gokhantastas Gökhan TAŞ

En İyi Avı:
    Alabalık
    abi senin açından çok güzel ve bereketli bi avdı,rifat abiyle seni balığı çıkarırken izlerken bile kalbim küt küt atıyodu senin yerinde olsam bayılırdım heralde:))))
    Beniz açımdanda avdan ziyade sizinle beraber olmak ve tecrübelerinizden yararlanmak çok keyifliydi.çok güzel bir gündü çok teşekkür ederim atilla abi.
    ALLAH böyle güzel avların devamını nasip eder İNŞALLAH.

4. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Rüya gibi av olmuş. Tebrikler, darısı bizlerin başına:rolleyes:

5. gokhantastas

gokhantastas Gökhan TAŞ

En İyi Avı:
    Alabalık
    rıfat abi sanada ayreten teşekkür ederim tecrübelerini benimle paylaştığın için,sen gerçek bi üstadsın bunu bütün samimiyetimle söylüyorum,senden öğreneceğim çok şey olduğunu düşünüyorum ve istesen hiç benimle ilgilenmeyip kendi avınada bakabilirdin,benim ağaçta kalmış mepssimi kurtarmak için kaybettiğin zamanda balıkta tutabilirdin:)))
    paylaşmayı çok seviyosun,yeni şeyler öğretmeyi çok seviyosun abi,gerçekten eküride muhteşem kubilay hocam ve atilla hocam gerçekten çok iyiler ve çok samimiler,hiç yabancılık çektirmediniz Allah razı olsun.hele hele aralarındaki tatlı atışmalarla,şakalarla ortamı daha bi neşelendiriyolar.
    bu arada iddaa noldu atilla abi kubilay hocamla girdiğiniz bi iddaa vardı merakla bekliyoruz:)))

6. ufukdursun

ufukdursun ufuk dursun

...

maşallah telefonda soledıgınızde cok heyecanlanmıstım o gun sıze katılamadıgıma cok uzuldum mukemmel bı trofe ıns bu hafta cumartesı bırlıkte avlanma sansımız olucak allahtan bı manı cıkmassa

7. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    İyi Tosun :) Allah kabul etsin diyelim o zaman :) Elinize sağlık.

8. balıkçıferhat

balıkçıferhat ferhat

maşallah ı var balıkların hakikaten kurbanlık :D

9. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrikler. harbiden kurbanlıkmış. 5 hisse çıkar bundan abi :)

10. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Abi o ne oyle yahu!
    Harika bir ala bu.
    Cok cok tebrik ederim.Rastgele insallah devamina...

11. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    tebrikler. Ayın şanslı elemanı diyebiliriz. bir de nasıl pişirdiğinizi anlatırsanız süper olacak.

12. 3182

3182

Afiyet olsun. Angus felan değil %100 türkmalı hey türk malı hooo.

13. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Apıştım kaldım.. abi bu nasıl birşeydir maşalllah.. maşallah!! :)

Nice tosunlara inşallah..

NOT: Klepe teli takılı kalmış Rıfat abi :p :D

14. Ati

Ati atilla

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Yayın 88 cm.
    Bizim içinde çok keyifli ve güzel geçen bir gündü Gökhancım devamı gelir inşallah.

yakup Rüya gibi av olmuş. Tebrikler, darısı bizlerin başına
    Teşekkürler.Aminnnnnnn.

gokhantastas Rıfat abi sanada ayreten teşekkür ederim tecrübelerini benimle paylaştığın için,sen gerçek bi üstadsın bunu bütün samimiyetimle söylüyorum,senden öğreneceğim çok şey olduğunu düşünüyorum ve istesen hiç benimle ilgilenmeyip kendi avınada bakabilirdin,benim ağaçta kalmış mepssimi kurtarmak için kaybettiğin zamanda balıkta tutabilirdin))
    paylaşmayı çok seviyosun,yeni şeyler öğretmeyi çok seviyosun abi,gerçekten eküride muhteşem kubilay hocam ve atilla hocam gerçekten çok iyiler ve çok samimiler,hiç yabancılık çektirmediniz Allah razı olsun.hele hele aralarındaki tatlı atışmalarla,şakalarla ortamı daha bi neşelendiriyolar.
    bu arada iddaa noldu atilla abi kubilay hocamla girdiğiniz bi iddaa vardı merakla bekliyoruz))
    Maalesef Kaybettim Gökhancığım

ufukdursun maşallah telefonda soledıgınızde cok heyecanlanmıstım o gun sıze katılamadıgıma cok uzuldum mukemmel bı trofe ıns bu hafta cumartesı bırlıkte avlanma sansımız olucak allahtan bı manı cıkmassa
    İnşallah ufuk sana botta bir sırtı yaptıralım hava bozmazsa.

darthvader61 İyi Tosun Allah kabul etsin diyelim o zaman Elinize sağlık.
    Teşekkürler Aminnn:)

balıkçıferhat maşallah ı var balıkların hakikaten kurbanlık
    Teşekkürler.

fixahmet tebrikler. harbiden kurbanlıkmış. 5 hisse çıkar bundan abi
    Ben iki hisse çıkardım yarısı kaynanaya nasip oldu.

KULL64 Abi o ne oyle yahu!
    Harika bir ala bu.
    Cok cok tebrik ederim.Rastgele insallah devamina...
    Teşekkürler.

erdinc tebrikler. Ayın şanslı elemanı diyebiliriz. bir de nasıl pişirdiğinizi anlatırsanız süper olacak.
    Teşekkürler Mangalda yapıyom genelde alabalığı.

Kadem Afiyet olsun. Angus felan değil %100 türkmalı hey türk malı hooo.
    Sağolasın gel beraber olsun.

jigging Apıştım kaldım.. abi bu nasıl birşeydir maşalllah.. maşallah!!

Nice tosunlara inşallah..
    Teşekkürler AMİNNN:D

15. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Eh Atilla sırasını savdı sevgili Caner, inşallah bu hafta sonu bizim klepe teli fena çalışacak!! :D:D

Not: Bu aralar çok sevdiğim başka bir makinemi kullanıyorum..

16. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    cok guzel bir balik,cinsi ne bunun.kut burunmu:d

17. NADİR

NADİR NADİR

Favori Kamış:
    kenardan at-çekte kullanılan tüm malzemeler
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    yakaladığımda heyecanlandıran balık
    Abi herzamanki vayy vayy vayy demekten başka bir şey diyemiyorum.

18. mahmutignak

mahmutignak mahmut

Favori Kamış:
    Unicast
    Harika bir av olmuş.Ellerinize sağlık.Afiyet olsun.

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    "Sıkı-sıkı sarıl bana
    Balli kurban olsun sana"

Üleng Atilla, dağadmışın herbir yani. Ne avlak galmış gayri, ne olta, ne de balık. Ordada kalsa iyi, taa buralarda da beni daıdtın ki ne daıdtın. Yıktın perdeyi eyledin viran gardaşlık. Can-ı gönülden tebrik ederim. Ekibe selamlar olsun, gurur duydum herbirinizle. Dostluğa, gülen yüze, enfes anlatıma, gözalıcı gökkuşa çok teşekkürler. Selamlar, sevgiler gayserili goynul dostlarıma.;) :)

20. fish founder

fish founder Özgür

bence,bayram süresince yapılmış en iyi avlardan biri,
    hatta en iyisi,

ekibi canı gönülden tebrik ederim,