KÖSTEĞİ BEDENE EN SAĞLAM NASIL BAĞLAMAYIZ?

Konu, 'Misinalar' kısmında ercan1977 tarafından paylaşıldı.

1. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Değerli balıkavınet üyeleri merhaba.Köstek bedenin üzerinde düğüm olarak birbirini kesmeyecek şekilde olması gerekir diye düşünüyorum.Benim yaptığım bağlama şekli , kösteği bedene yanyana bileştirip 2 sefer olduğu yerde düğüm atıp 3. olarak da yalnız kösteği üste doğru tek düğüm atıyorum.Değerli ustalardan gelecek tarifleri ve resimleri sabırsızlıkla bekliyorum.Değerli balıkavınet üyelerine mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Herşey gönlünüzce olsun inşaallah.Bursa'dan kucak dolusu selâmlar.ERCAN 1977 BURSA

2. fztyasin

fztyasin yasin özkan

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Kösteği bedene, üçlü fırdöndü veya benzeri bir şey kullanarak ancak, en sağlam denecek şekilde bağlayabilirsiniz.

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Bağlamak neyse de kösteğin av sürecinde bedene sarılması olayını çözecek bir düğüm şekli var mı? Bir av marketinden aldığımız hazır bedenler kesinlikle dolaşmıyor. Satıcı da bilmiyor. Varsa bilen paylaşabilir mi?

Bu arada üçlü fırdöndü ile hazırlanan köstekler bile dolaşıyor.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Üçlü fırdöndü en kötü çöüzm, dolaşmadan ziyade, sağlamlık açısından bir espirisi olur.

Burada sorun, bedene sarma, yöntem değil, kullanılan malzemenin kalitesiz olmasıdır. Kaliteli, uygun misina kullanırsanız, 3'lü fırdöndü kullanmadan da bedene sarmayan köstek yapabilirsiniz.

Ama, kaliteli bir küçük fırdöndüyü, bir parça çelik tekli tel üzerinde iki cam boncukla kıstırıp kösteği bu şekilde bağlarsanız, bedene sarılma olayı da olmaz kolay kolay.

Dikkat edilecek husus, kösteğin bedenden çok daha ince olmamasıdır birde. Genelde çok dolanmanın sebebi budur.

6. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    öksüz bağı diye bir bağlama yöntemi var, internette var videosu. denemedim ama kösteğin bedene dolanma riskini azaltıoyr diye duymuştum.

7. la-traviata

la-traviata Ercan Hacıoğlu

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    eşkine-mırmır-minakop
    http://www.dailymotion.com/video/xdyemc_oksuz-bayi-kostek-baylama-yontemler_sport#.UOGI1-TZbNs

Öksüz düğümü bu konuda fırdöndü kullanmak istemeyenler için uygun bir çözümdür. Ancak mukavemet ile ilgili (ben henüz yaşamasam da) sorun olabilecek gibi duruyor. Düğümün şekli iki misinanın birbirini 90 derece açı ile kesmesini gerektirdiği için mücadeleci balıklarda takım patlayabilir(bence).
    Ama denemeye değecek bir teknik olduğunu düşünüyorum.

8. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))

Adı geçen ÖKSÜZ düğümünün Amatör Olta Balıkçılığı ve Balık Tutma Teknikleri adlı kitabın yazarı ve aynı zamanda balikaviteknikleri.com forumun admini sevgili ağabeyim Haluk Deniz ÖKSÜZ tarafından geliştirildiğini belirteyim.

Kendisi bu düğümü ihtiyaçları doğrultusunda bulmuş ve başarı ile kullanmakta.
    Her ne kadar denizlerimizde fazlaca avlanmasam da ben de uyguladım, denedim ve faydalı buldum. Tavsiye ederim.

Bu vesile ile bildiklerini ve tecrübelerini kitap yazarak bizlere sunan Haluk hocam ve diğer kitap yazarlarına canı gönülden teşekkürler ediyorum.

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sağlamlık denince, bir de şöyle bir sorunsal var: Tutmaz o düğüm...

Bunu açarsak, esnemeyen misinalarda, ki takım yapmak için en ideal misina olan FC misina tam böyle bir misinadır, düğümün tutmaması, kösteğin kayması veya açılıp gitmesi sorunu olur. Bu da, illa sağlamlıktan fedakarlık etmeyi gerektirip, açılmayan düğümler atmayı şart koşar.

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Köstek bağlama; denedim her ihtiyaca cevap veriyor.:)

Bu da ilgili link: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=29454