Konya-Ereğli ivriz barajı

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında nevzat42 tarafından paylaşıldı.

1. nevzat42

nevzat42

Konya-Ereğli ivriz barajında hangi tür balıklar var ve hangitür yemle yakalanır,avlanma yasağı var mı? siteye üye olan Ereğlili arkadaşlardan yardım rica ediyoruz.Barajda alabalık ve aynalısazan var diye duydum.oltalar boş kalmasın.

2. balikci

balikci

Merhaba,

Yasakları ele alacak olursak, Turna bilgiğiniz gibi kapalı sezon halen.. diğer türleri ele alacak olursak; gökkuşağı hariç, alabalık avlanması şuanda sezon yasağı kapsamında olduğundan, konya-ereğli ivriz dahil, bütün göl ve barajlarda 01 nisan 2008 tarihine kadar yasaktır.

Sazan, Kadife, Siraz, Yayın ve diğer türlerde konya-ereğli ivriz barajında, 01 nisan 2008 itibariyle avlanma yasağına girecektir.

Bununla birlikte, Konyada tüm göl ve barajlarda, 01 nisan 2008 tarihi itibariyle 2 ay boyunca uygulanacak olan bir zaman yasağına girecektir.

01 nisan 2008 tarihine kadar bahsetmiş olduğunuz barajda avlayabileceğiniz balıklar:

Sazan, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlısu kefali ve diğer tatlısu türleri.

Umarım yardımcı olmuştur, rast gele.

3. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

94-95 bir kaç av yapmıştık. Sudak (levrek) avını fosforlu slikonlarla geceleri yapardık ki çok bereketli olurdu. Ancak çok güzel bir av mekanı her çeşit av yapıyor du. Ama şimdi ne durumda inanın bilmiyrum.

4. nevzat42

nevzat42

Murat kardeş teşekkürler yasaklar konusuna Allahın izniyle her zaman uyarım.Olatalar boş kalmasın.
    Serkan kardeş teşekkürler.Oltalar boş kalmasın.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Temmuz 2009
  5. balikci

balikci

Bu arada konyadan bir arkadaşım, sizinde yazmış olduğunuz gibi ivriz barajında alabalık ve aynalı sazan yakalanabildiğini söyledi.

6. guven_ogun

guven_ogun

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna(78cm 4 kg)
    ben 10yıldan fazladır her yıl ivrizde balığa gittim,gitmeye devam ediyorum,ankarada yaşıyorum ama memleketim orası.bundan 4yıl önce falan muazzam balık çıkıyordu,en az 3-4 tane 2-3 kiloluk aynalı,kara sazanla dönerdik,bir keresinde 9 ve 15 kiloluk aynalı tutmuştuk,alabalıkta sazan kadar olmasada çıkıyordu,ama baraja alablık tesisleri koyulduktan ve zanapalı balıkçılar ağ ata ata balığı bitirdiler,çok nadir büyük balıklar denk geliyor ama çok nadir...
    buda 9 ve 15kiloluk aynalı sazanların fotoğrafları(fotoğraf yanmış ama kafalarından büyüklüğünü anlayabilirsiniz)

7. loflaz

loflaz

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sudak ,52cm ,1.450 kg
    Nevzat abi selam, İvrizde sadece sazan çıktığını ama çok verimli olmadığını duydum, en fazla gider bakarız abi :)

8. ybingol

ybingol Yasin

Favori Kamış:
    alamadığım shımano bx 240 kamış
    En İyi Avı:
    balikavi.net dostluğu

Levent ivriz ne tarafa kalıyor merkeze uzak mı konyaya gelince gitmeyi düşünürüm şimdiden çok sağol

:)

9. nevzat42

nevzat42

Güven kardeş teşekkürler.Oltalar boş kalmasın.
    Levent Allah izin verirse bu hafta sonu gitmeyi düşünüyorum.Hem alabalık sezonu açıldı..Şansımızı bir deneriz.Gitmek istersen haberleşelim.

Son düzenleme: 3 Nisan 2008
  10. guven_ogun

guven_ogun

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna(78cm 4 kg)
    konyaya yaklaşık170-180km civarında:):)
    ankaradan aksaray üzeri konya üzerinden daha yakın
    ankara batıkent-ereğli ivriz 385km

11. moraigne

moraigne Ergün

ivrizde sudak balığı çıkmaktadır, alabalık ve sazan da son 5 senedr azalmaktadır eskiden 40 kg sazanlar çıkardı alabalık da baya iyi çıkardı ama sudak geleli gölü kuruttu bi de ağ çeken halkapınarlı yamyamlar

12. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Arada Levrek haberleri geliyor ama alabalık neredeyse hiç kalmadı. Bilinçsiz avlanma yakında levrekleride bitirecekler ufacık ufacık levrekleri alıkoyuyorlar. :(