Kaç zamandır sazan avlamak istiyorum ama elde var sıfır. Balık sevdasına son mu vereyim? Evde hazırladığım hamur un nişasta yumurta ve kabartma tozundan ibaret. Yanıbaşımdaki agalar çekiyo 3-5 sazan bende tık yok. hamura ne katacaz bana sağlam bi tarif verin lütfen . Saygıdeğer Konya Altınapa üstadları ; tariflerinizi saklamayın biz gençlerde bu zevki tadalım rica ediyorum. Allah a emanet olunuz.
Abilerim birde benim söyleyeceğim tarife bir göz atın isterseniz. Kg olarak size bağlı ben genelde bir gece kalıyorum ve yemleme miktarım 3 kg. 3kg Kuru mısır(İRi). Küspe tozu bi buzdolabı poşeti. Mısır küspesi tozu 1 bardak üzüm pekmezi. Karışımı.=> Üzüm pekmezini sıcak suyla daha cıvık hale getiriyorum. Sonra mısırların üzerine döküyorum. Ardından mısır küspesi tozunu mısırla berber karıştırıyorum akabinde küspe tozunu karıştırıyorum. Bunu 2 gün kapalı bir kutuda bekletiyorum. Kendine has bir koku çıkıyor ve abilerim inanın balığı çekme konusunda 10 numara diyebilirim. Eğer Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Konya ya Selamlar..
SAĞOLUN ÜSTADLAR SABIR TAŞINA DÖNMEDEN TUTAYIM Bİ SAZAN DUA EDİN . KONYALI KARDEŞİM SENDEN ALLAH RAZI OLSUN İNŞALLAH BERABER AV YAPARIZ ÇAYLAR BENDEN HACI ABİ ..
mısır derken abicim adam yeni mısır falan zor ben hamurla sen mısırla varmısın yarışa ya fotoları ekleyemedim bir el atsan şu işe...
takımı nasıl hazırlıyorsunuz. dip oltası sallıycam en uçta küspe ve ona bağlı iğneler var bende. küspe kullanmadan sadece 40 gr kurşunla 3 iğneli takım hazırlıyorum onuda makina ile atıyorum. küspeli dip mi makinalı dip mi daha iyi iş görür. bide yemleme nekadar yapacaz. valla birsürü teferruat ama keşke tutabilsek
bitane tutsam uyuyacam ama malesef şimdilik aklımdan çıkmıyor. hamur tarifi mısır solucan... yeterki bi sazan olsun. adı üstünde sazan ama atlamıyo hıyar bizim oltalara nasip
Sabır hasan sabır Mustafa ve Barış bize nasıl olsa büyük sazan nasıl alınır göstereceklerdir değilmi arkadaşlar
valla recep bende bekliyorum. hayata küstüm sanki ya. işim gücüm balık oldu ev halkına ve etrafa rezil olduk dalga geçiyo millet ne sazanmış arkadaş
hasan öncelikle küspeli olta kullanımı sirkülerce yasak buna dikkat edelim ikincisi solucan bencede en zahmetsiz ve en kullanışlı yem tabi bana göre altınapada bu sene izin zamanımda temmuz ayında ki çok sıcaklarda bende tutamadım bir seferinde 1 kilo civarında sazan tuttum okadar sabır ve gece yatılı kalacan
s.a hocam ben daha önceleri ikiseneden önce deizde ava başlamadan kütahyada bulunduğum zamanlarda.7 yaşımdan beri balık sazan ve tatlı su balıkları tutardım.tabi herkez sistemini babasından öğrenirmiş bizde surekli babamla giderdik balığa ama öle ahım sahım balık yakalayamazdık ama babam grup arkadaşları ile farklı meralara gitmeye başlayınca orda gayet güzel işler yaptı orda hakkını yemeyelim eski kurtun.ama karşı komşumuz 4-5 kiloluk aynalı sazanlar getirirdi.bi gün aynı merada karşılaştık komşu ile onlar bi gece öncesinde gelmişler meraya biz sabah erkenden geldik aramızda 10 metre felan var yok.adamlar hiç ses çıkarmadan oturuyolar geceen beri belli aralıklarla oltalarının oluğu yeri yemlemişler.bizimkiler çıkardılar botu şişirdiler oltaları botdaki arkadaş aldı ileriye bırakdı bıraktığı yerede mısır attı akşama kadar bekle tık yok ama komşu işi göturuyor.biz ordayken 7-8 parça kilo üstü sazan çekiyor. o zamnalar bende 18 felanım galiba bakdım burda olcak gibi değil gittim komşunun yanına oturdum muhabbet etme bahane adama direk sorsam anlatmıcam çoluk çocukmu avutcaz diyerekden ne yapıp ne yapmadığına göz ucuyla bakıyorum ondan öğrendiklerimi ondan sonra gittiğimiz avlakda ben kendim denedim bu kez ben almaya başladım kiloluk sazanları.bulunduğumuz avlakda komşuya abi hamur taksana dedim bi ara bekliyosun böle dedim bana dediği buranın balığı hamura alışkın değil mısır yiyor dedi.solucan felan iş yapmazmı kazıp gelelim dedim.oda çalışmaz dedi adamlar burayı kiralamış ve balık dağılmasın diye ağların diplerine mısır atıyolarlarmış ondan dolayıda balıklar mısıra alışkınmış.Yani mereya uygun yem kullanmak gerekiyor.solucanın işlediği yerde ne hamur ne möısır iş yapmıyor.balık hangi yeme alışkınsa o yemi kullanmalı.daha sonra yemlemeye her yarım saatde bir 6 vuç yem atıyordu ama yemlerin hepsini yaymıyordu hepsi aynı yere 5 metre kare içine düşürmeye çalışıyor ve tüm balığı oraya topluyor oltalarının hepsini aynı noktaya düşürüyordu.yani yemlediği yerin alanını gniş değil dar tutuyordu.birde iğneye mısır takmasına gelince serptiği mısırları bir gece önesinden kaynatıyor kaynatılmış suyunuda dökmuyor balık merasına gelince bulunduğu mevkiye dökuyordu koku yayılsın die serptiği mısırlar ile oltaya taktığı mısırlar farklıydı.oltaya takılan mısırlar serpilen mısırlardan daha yumuşaktı konserve mısır tarzına ve iğneye takarken iğnenin ucunu açıkta bırakıyordu.onun nedenide sazan yeni yerden alırken toprakla birlikde yemi alması ve toprak kısmı geri çıkartması bu noktada iğnenin ucu açıkda olduğundan geri çıkartırken iğne takılıyordu.kısacası takılan yem iğneyi kapatmasın ucu açıkda kalsın dar alanı yemle yemin mereya uygun olsun ve en önemlisi hiç ses yapmayın.bide avlağında mekan olarak dibi toprak olan yeleri seçmeye çalış çunku sazanın yemlenmesini genelde yerden tarayarak yapıyor.oltaların yere yatık vaziyetde tut balıkyemi yerden alsın. valla hocam benim uyguladıklarım bunlar umarımiçinden bi tanesi olsun işine yarar.gerçi sen hamur dedin ben başka şey anlattım ama.