Merhaba Emre Bey, mırmır avında makinaya 35 mm misina sarmanızı öneririm. Deniz avlarında yemli avlanacaksam genellikle 35mm beden, 30 mm veya 25 mm köstekleri kullanırım. Mırmır çok güzel vuruş yapan bir balıktır, balığı kaçırmanızı istemem. İyi avlar dilerim.
Tesekkur ederim bi turlu mirmir yakalamak nasip olmadi acaba takimmi kalin geliyor diye dusunmustum makarada 0.35 sarili beden 0.30 kostekleri 0.25 yapiyordum degistirmem ozaman
Rica ederim. Şuan için belirttiğiniz misina kalınlıkları bence ideal. Yem olarak ne kullanıyorsunuz? Belki farklı bir yem deneseniz olumlu sonuç alabilirsiniz.
Emre Kardeş merhaba.Nerede ve hangi ayda avlanmayı düşünüyorsunuz?Ben denizde beyaz misina kullanıyorum.Asso misinalar tercihimdir.Kıyıdan , mırmır için surf misina ve surf kamış daha fazla randıman veriyor.Yem olarak genellikle boru kurdu ile netice aldım.Fakat meraya göre farklılıklar gösteriyor.Mırmır genellikle , hava kararmaya başlamadan önce başlayıp , 23:00 gibi bitiyor.Beden 0.30-0.35 Köstek 0.26-0.30 Balığın büyüklüğüne misina kalınlığı değişiyor.Makina'ya 0.28-0.30 beyaz sağlam misina kullanırım.Kalamayı çok sıkmam ve balığın büyüklüğüne göre misinaya yol veririm.Kısacası sağlam ve taze misina.Raflarda yıllanmış misina olmamasına elden geldiğince dikkat etmek gerekiyor.Benim aklıma gelenler şimdilik bu kadar.Kafanıza takılan birşey olursa özel mesaj da gönderebilirsiniz.Yardımcı ol ki , yardımsız kalmayasın.Niyetler halis olsun.Gerisi anlamadan olur.Herşey gönlüzce olsun.Hoşçakalın.Bursa'dan Eskişehir'li Emre Kardeş'e kucak dolusu selamlar...ERCAN1977BURSA
Ben de Koray kardeşim gibi kullanmaktayım.Makinamda 0.35mm mono(sufix) sarılı...Takım ise beden 0.35mm(yine sufix) köstek 0.25mm(florocarbon markası savagear) iğne mustat kısa sap 4 numara siyah kullanıyorum....Avda iki kamış kullanırım biri iki iğneli dalgalı havada kısa köstek dalgasız havada uzun köstek. Diğer kamışımda ise tek iğne gezer kurşun kullanırım ve atıştan sonra makinanın kilidini açık bırakırım bölgede sargoz vasa affetmiyor.Sevgiler,
Merhabalar; Kıyıdan mırmır avı için klasik dip oltası yerine gezer kurşunlu tek iğneli takım ile hava aydınlanırken yapacağınız avlarda boş dönmezsiniz.Misina kalınlığı bence çok bile..Makinemde 0,24 Pelikan Dozer sarılı..kösteklerde Asso 0,22 kullanıyorum.Misina kalınlaştıkca av verimi düşecektir.Size tavsiyem sabah suyunda bir oltanızı 2 li dip oltasıyla beklerken diğer oltanızla tek iğneli gezer kurşunlu takımla avlanmanızdır.Beklemeli oltada boru kurdu gezer kurşunlu oltada deniz solucanı kullanın..Takım düzeneği..40 grammlık gezer kurşun önüne fırdöndü bağlayıp yaklaşık 1 metrelik beden ucuna kırmızı renk 4 yada 5 numara iğne bağlamanızı tavsiye ederim.
Tesekkurler arkadaslar cevaplariniz icin ercan77 karacaali kumsaz narlida cok denedim yem teke ama bir turlu mirmir alamadim
talebe1974 arkadaşıma katılıyorum. Takımı mümkün olduğunca ince tutmak av verimini arttırıyor. Özellikle beden ve kösteklerde. Ben %100 floracarbon kullanmakyayım.Boru kurdu ile çok güzel avlarım oldu.