Merhabalar, Uzun zamandır akvaryum ile ilgileniyorum, akvaryum ortamında yetişen özel bir tür karides mevcut bu karides ile balık avı yapılabilirmi sizlerinde fikirlerinize danışmak istedim. Canlı hakkında kısaca bilgi vereyim; Akvaryum ortamında bakımı kolay ve çabuk çoğalan bir karides türü ortalama 40 günde 1 dişi karides 30-40 arası yavru veriyor ve bu yavruların erişkin boya ulaşıp yavru vermesi 2 ay kadar bir zaman alıyor. Damızlık boya ulaşan bir kiraz karides ortalama 2,5 3 cm civarında oluyor. Bakımı ve üretimi oldukça basit bir canlı. Bu canlıyı tekneden keteze ile Mercan & Barbun avlarında kullanmayı düşünüyorum. Antalya bölgesinde malesef herzaman taze yem bulunamıyor olması (Mamun & Sülünez & Boru Kurdu vb. yemler şehir dışından geliyor bu sebeple taze bulmak zor oluyor) beni böyle bir fikire yöneltti. Canlının görselleri;
Bahsettiğiniz tür tatlı su canlısı olduğu için denizde pek tazeliğinin olacağını sanmıyorum. Zaten attıgınız an ölür ilgi ve çekmez . Toprak kurdu denizde iş yapmıyor mesela
Yazık etme bu güzelim karideslere. Bir zamanlar ben de bitkili akvaryum ile uğraşmıştım. Taliplisi çok olur bunların. Sat gitsin
Tuzlu suda saatlerce hayatta kalamayabilir fakat anında öleceğini de düşünmüyorum. Bence denemeye değer.
oksıjen soluyorsunuz karbondıoksıt gazı solusanız kaç dakıka hayatta kalıcaksınız merak ettım?? bence fantazı yapmaya gerekyok oda canlı..
Akvaryumda bu canlilardan çok baktım. Zaten o kadar küçükler ki ne iğnede dururlar ne de balık onları fark eder.. Bana sorarsaniz bırakın akvaryumu renklendirmeye devam etsinler..