Keşan Barajı (Edirne)

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında hasan22 tarafından paylaşıldı.

1. hasan22

hasan22 Hasan

En İyi Avı:
    1.5 Kilo sazan - Yarım kiloluk barbun
    Merhaba abilerim, kardeşlerim. Ben de sizin gibi balıkçılığa küçük yaşlarda gönül vermiş, ancak elde olmayan sebeplerden dolayı balığa çıkamadığı için içinde hep bir burukluk olan bir kardeşinizim.

Ben aslen İpsala/Sarıcaali köyündenim. Ancak benim eğitimim ve köydeki bazı yetersizliklerden dolayı 6 sene önce Keşan'a taşındık. Bilen bilir sarıcaali'yi. Meriç nehrine en yakın köylerdendir. Zamanında meriç'ten az balık çıkarmamıştım ama Keşan'a gelince balık avım jilet gibi kesildi (köye de pek fazla gidemediğim için). Geçenlerde köye tekrar gittim. İpsala Deşarj (halk arasında deşez :) ) kanalında balık tutmaya gittik arkadaşlarla, iğneler büyük-balıklar küçük olunca ben birşey tutamadım tabi ama bence böylesi daha iyi oldu. İşte ne olduysa o olaydan sonra oldu arkadaşlar. İçimdeki balık sevdası tekrar gıpraştı :eek:

Şimdi size sormak istediğim Keşan Barajı'nda balık tutulabilir mi ? Tutulursa hangi tarafından tutulur? Bazı arkadaşlarım orayı b** götürüyor diyor, bazı abilerimse ordan sazan çıkıyor diyor. Hangisine inanacağımı şaşırdım. Bilgisi olan biri bana bunları açıklayabilir mi ?

Bu arada yazı biraz uzun oldu ancak kusuruma bakmayın arkadaşlar. İçimde o kadar birikti ki bu duygular, bir yere dökmem gerekiyordu. Sizin de beni anlayışla karşılayacağınızı umarak yazdım da yazdım :)

RASTGELE..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 19 Temmuz 2009
  2. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    senı cok yıı anlıyorum ama o baraj hakkında hıc bır bılgım yok.ama gereken yardımı sıte sakınlerı sana ulastıracaktır.;)

3. hasan22

hasan22 Hasan

En İyi Avı:
    Yardımınız olmasa da yine de teşekkürler Ömer abi.. Umarım öyle olur, bir ara keşif amacıyla da gideceğim ama buraya da konu açmak bence benim yararıma oldu. (Tabi bu barajı bilip bana yardım edenler olursa.. )

Rastgele..

4. hasan22

hasan22 Hasan

En İyi Avı:
    Arkadaşlar baraja gittim, gördüm. Çok güzel bir yer. Olta atmaya yerleri var. Sazan çıktığını biliyordum ama gittiğimde yaklaşık 20 cm lik tatlı su kefalleri gördüm kıyıya yakın yüzüyorlardı. Ben bu kefalleri yakalamak için nasıl bir düzenek kullanmalıyım, (Kısa atış, uzun atış, dip oltası, şamandıralı vs. ) ve yem olarak ne kullanmalıyım? Şunu belirteyim baraja girdiiğim yerde dip oltaları atılmış ancak kıyı tarafı biraz sığ, balıkları taşlık olan bölgede gördüm. Yaklaşık 50-60 tane de yavru kefal sürüsü vardı. Çok güzel bir şey suda yön değiştirirken çıkan ses harika.

NOT: Kamışlı olta ile değil kasnaklı olta kullanılacak..

Rastgele..

5. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    hasan kefallerı tutmak ıstıoysan 5 6 7 numara kancalara solucan takarak avlanabılırsın.eger dıpı pıs ıse şamandra dene.tabı oncesınde orayı kuspele

6. hasan22

hasan22 Hasan

En İyi Avı:
    Peki Ömer abi. Dün gittim sazan vardı hep. Kenarda gezinen kefaller vardı. Onlara eklmek attım, hamur attım, ciğer denemek için ciğer de almıştım ciğer de attım ama yüzüne bile bakmadılar. Bir ara küspeli oltayı toplayıp başka yere gitmeye niyetlendim. Kenara kadar getirdim suyun içinde bıraktım topluyordum bir de baktım ne göreyim. Benim kefaller küspenin başına toplaşmış :) Bir dahakine farklı bir düzenek kullanacağım, tabiki küspe ile birlikte :)

7. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Hasan Bey

Maalesef iç sularımızda küspeli olta takımı kullanımı yasaklanmıştır. Konuya hassasiyet göstermenizi rica ediyorum.

İçsularda amatör avcılık

2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağ (germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme) ile pinter, sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır.

8. UniX

UniX Alperen

En İyi Avı:
    10 Kg Yayın
    Hasan kardeşim benim durumunda aynı sninki gibi Irmaklar çok uzak şehir dışında.
    Tinercimi ararsın sarhoşmu ararsın ne ararsan var.
    Yani benimde Balığa gitmem babama kalmış birşey.
    Babamada 1 ay yalvarki 2 saatliğine balığa götürsün :D

9. UniX

UniX Alperen

En İyi Avı:
    10 Kg Yayın
    Keşan barajında insan yakalamada :D

10. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    üstad ben burda tereddüte düştüm. neden dersen,
    yukarıda siyah olarak belirttiğim "dışında" ibaresinden sonra gelenler yasaklanmış gibi geldi bana.
    yani benim anladığım; küspeli olta, pakete, sualtı tüfeği, zıpkın yemlik uzatma serbest ama bunların dışında kalan her türlü ağ yasak...
    bir açıklama getirir misiniz?

not: ben daha önce hiç sazan avlamadım desem yeridir. varsa yoksa turna benim için :D hatta daha yeni yeni beklemeli av için takım düzüyorum.

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yemlik ağ dışında, cümle içerisinde sayılanların hepsi yasak. Daha önceki konu başlığı, buyurun: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=22125&page=2

.

12. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    cümle çok ucu açık bir cümle.
    sanki ilk sayılanlar serbest,
    onların dışında kalanlar yasak...

13. hasan22

hasan22 Hasan

En İyi Avı:
    Peki arkadaşlar.. Kusura bakmayın. Bir dahaki sefere 3 lü iğneye bulabilirsem solucan, bulamazsam mısır, hamur ve ekmek takarım :)