herkeze selam içinde bol miktarda kerevit olan bir gölette siz olsanız hangi tekniklerle ve hangi yemle avlanırdınız. gölette yayın turna sazan aynalı kızıl kanat vs bol çeşit var. o veya bu şekilde kendimizce güzel balık tutuyoruz . ama kerevitlere yem yetiştiremiyoruz bıktırıyo bi saatten sonra oltaları toplayıp kerevit topluyoruz bide ileri derece amatörüz fikirlerinizi bekliyorum.
Emre, tuttuğun kerevitlerin kuyruk kısmında beyaz bir et olur. Onu iğnene tak ve at. Sazanlar hayır diyemez.
kerevitin kuyruğundan çıkan ete tatlısu levreği bayılır (püf noktası eti çıkarırken kabuktan tam sıyırmayınnn yoksa ilk vuruşta yem gider mutlaka yemde kabuk kalsın)
eger sazan avlıyorsanız boili deneyebilirsiniz boili sert bir yem çeşidi oldugu için kerevitler yemekte biraz zorlanır... konuyla ilğili bilgi isterseniz özelden msj atabilirsiniz.
bilgiler için herkeze teşekkürler kerevit etini denicem, boliye gelince daha önce bi tarif denemiştim ama hiç bişey olmadı belli bi süre yemleme gerektiğini duydum ama gittiğim yerde sürekli aynı yere oturamama durumu var balığığa gittiğimizde 12 16 saat arası kalıyoruz boilide yemleme için yeterlidir diyorsanız tekrar onuda deniyebilirim..
Tuttuğun kerevitleri balıklara yem yapıcana kendin yesen daha doğru olur tatlı su istakozuda denir eti oldukça lezzetlidir rastgele
boncuk la tutanları gördüm ama hiç denemedim boncuğa nasıl gelir diyorum kendikendime ama onuda sıraya koydum denicem(silikon misiride) kerevitinde tadını biliyorum o kadar çokki oltaya taktıklarımız sorun olmaz
bu sarı boncukları ilk bursalı sazancılar kerevitden kurtulmak için kullandılar zaten.mısır ve boncukla yemlediğim takımlara hep boncuğa gelmeleri bir tesadüf değil defalarca denedim.yani mısırdan daha çok avcı bu sarı boncuklar hemde defalarca kullanılıyor.ayrıca mavi ve yeşil boncuğada geliyor ama sarı boncuklar garanti.
Kerevit çok aç kalmadıkça kendi etine vurmaz kendi etini kullan aynen böyle bi baraj var bizim memlekette en etkili yem kerevit eti yada baş parmağım büyüklüğünde canlı kerevit kullanıyoruz olan balıklar için gayet etkili şunuda söylemeden edemeyecem Kerevit olan baraj yada göletlerde balık popülasyonu gün geçtikçe aazalır hatta yok olmaya kadar gider gölette yayın yada sudak varsa onlar çoğalır dierleri tükenir giderler Sebebi Kerevit suda tabiri caisse anasını görse yer korumasız balık yumurtalarına neler etmez ? anında tüketir 1 gecede mümkün olduğunca kıyıdan geceleri kerevit toplayın ya tüketin yada yem yapın israil sazanından turnadan daha beter bu hayvan dsi iş yaptığını zannediyor bunu göletlere salarak sözde temizliyor göleti ama sazanında üremesine engel oluyor dipteki leşleri iyi temizliyor kerevit tabi balık yumurtalarınıda