Kefal hangi yemlere gelir ?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında samiyıldız tarafından paylaşıldı.

1. samiyıldız

samiyıldız sami

Favori Kamış:
    Alba star 2793 Force
    Favori Makine:
    Okuma avenger 40
    Sayın abilerim öncelikle formu çok beğendim ve üye oldum bir sorum olacaktı ben kefal tutluyorum tuzlu su kefali bizim orda ekmek atarlar genellikle ve çoğu zaman hep orta boy gelir 30 cm olanlarda var ama yakalaması zor ben yakaladım hemde ilk deneyimimde :) ben size oltamı şöyle tarif ediyim şamandıra var altında 2 kanca ve küçük bir köpük ekmeği sardıktan sonra köpüğü ekmeğin tam başına getiriyorum misinayı sarıp kancaları ekmeğin en altına saplıyorum sorucağım şu hani diyorsunuz ya civciv yemi vanilya felan o karışımı yapsam kefal gelirmi eğer geliyorsa karışımın tarifini alabilirmiyim büyük kefal tutmak istiyorum ne gibi teknikler önerirsiniz abilerim. Birde uzağa gittiği için balığın tutup tutmadığını anlayamıyorum bazen. küçük köpük batınca diyorlar ama dalga olunca pek gözükmüyor . Yardımcı olursanız çok sevinirim .

2. berk_guren

berk_guren Berk

Foruma Hosgeldin Sami.
    Çektigin sıkıntıyı çok iyi anlıyorum. Kefalin sevdiği baslıca 2 yem vardır. Birisi ekmek diğeri ise kırmızı kurttur. Bahsettigin takımla kefal tutmak hayli zor olsa gerek. Ekmek ile devam ediceksen kıbrıs olta denilen çok sayıda sinek igneden olusan takımı edinmen gerekicek. Büyük kefal tutmak istiyorum demişsin bunun bana göre kesin ve net bir yolu yok ancak büyük ebatta kırmızı kurdu yem yaparsan büyük kefalin gelme olasılıgı bana göre daha yüsektir. Büyük kefal yakalamanın bana göre bir diğer yoluda mantarsız takım kullanmaktır. Şayet paşaları dipte gezecektir. Ekmek mantarsız atılacaksa kıbrıs a gerek yoktur. 5-6 numara bir iğneye ekmek içi gecirip dibe atarsanız tek iğne oldugu için takımı taktırmadan ve balıgın vuruslarını hissederek av yapabilirsiniz. yok ben Mantar kullanıcam derseniz bence kıbrıs şarttır. Deniz dalgalıyken mantarı göremiyorum demişsiniz. İşte böyle havalarda dip takımını kullanırsınız , su durgunkende her türlü takımı kullanabilirsiniz. Umarım faydam dokunur. Rast gele

3. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Berk Bey'in söylediklerini uygulayın. Büyükleri su yüzeyindeki kıbrısa çok gelmez. Tamamen şansa kalır büyüklerini yakalamanız. Yemi dibe indirirseniz büyükleri alma şansınız artar.
    Ayrıca madem hedef kefal, şu konuyu baştan sona bir okuyun bakalım. Mutlaka faydası olacak :)
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=918

Rastgele.

4. samiyıldız

samiyıldız sami

Favori Kamış:
    Alba star 2793 Force
    Favori Makine:
    Okuma avenger 40
    Berk abi cok sağol abim benim dediklerini elimden geldiğince uygulamaya çalışıcam herşey için çok sağol abi

5. berk_guren

berk_guren Berk

Ne demek rica ederim. Asıl okudugunuz için ben tesekkür ederim :)