Kefal avı için değişik bir sistem

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında KEFALKIRAN tarafından paylaşıldı.

1. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    Arkadaşlar biliyorsunuz kefal avında en bilindik sistem kıbrıs takımı. Fakat ben bir veya 2 köstekli takımlardan daha çok keyif alıyorum. Nette gezerken değişik bir fotoğraf gördüm. Görür görmez kefal için çok işe yarayacağını düşündüm.

Resimde görünen aparatın içine batmaması için küçük bir top takılacak. aynı zamanda kefalleri toplaması için bir parça ekmek de konacak.

sonra iğnelere kabuklu ekmek parçaları takılarak zargana topu yardımıyla gezer kurşunlu olarak istenilen uzaklığa atılacak. gezer kurşunun ağırlığıyla takım yerinden hareket etmeyecek ortadaki ekmeklerin yavaş yavaş yayılması kefalleri toplayacak. kağıt üstünde iş yapar gibi görünüyor, siz ne dersiniz??

2. turna

turna

Bu sazan takımı, ama iğne sayısı 6 ad. deniz için, tatlısu için üç iğne sökülmeli üç iğneli hale gelecek, inşallah randıman alırsınız.

3. ozkan79

ozkan79 özkan

Kefal tutmasamda bu sistemi tuttum tatli suda is yapar :)

4. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    yorumlarınız için teşekkürler. inşallah yazın deneyebileceğim bu sistemi. altınoluktaki kefal avlağımda misina ve iğneleri kefale uyarlayarak randıman alabilecek miyim bakalım. ilk çıktığımda sonuçları yazarım kısmetse...

5. çapari

çapari

Favori Kamış:
    olta,çapari
    En İyi Avı:
    10 kilo istavrit(daha yeniyken ikinci defa balığa çıktığımda :) )
    Kefal için uğraşmaya değmez:)

6. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    :) çok sık karşılaşılan bir yorum ama kefalin ne kadar kurnaz bir balık olduğunu anladığımda ben böyle demekten vazgeçmiştim. en eğlendiğim avlar her zaman kefal avları olmuştur benim..

7. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    atış sırasında yada sonrasında iğneler

plastiğie dolaşmazsa sorun yok

8. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Eğer iğneleri topa biraz daha yaklaştırırsanız çok daha avcı hale gelecektir.
    Topun içerisine konan ekmeğin şişerek iğneyi kapatması daha iyi sonuş verir.

Ben daha değişiğini yapmıştım,iğne adedi 15 idi ve neredeyse ağzını uzatan kefal yakalanıyordu.:D

9. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    tavsiyeler için teşekkürler. hemen hemen aynışeyleri düşünüyoruz. plastik bölüme dolanmaması için bence de iğneler topa yaklaşmalı. ekmek konulacak bölüme kefalin seveceği şekilde kokular yayan başka şeyler konulabilir tahminime göre. mesela peynir suyunu çok sevdiği biliniyor. peynir suyuyla ıslatılmış ekmek içi delirtebilir kefalleri :D

10. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    ben bunun göl versiyonunu kullandım isyapıyor bir sefer buna benzer birşey kullunılmasına şahit oldum unkapını köprüsünde adam soğan cuvalının içine bayat ekmekleri koymuş denize daldırıp bekletiyor balık ları topluyo tabi hemen yanına kendi oltasını atıyo yarım saat sonra kaldırıyo balıklar orda yarım saat topluyo balıkların vuruşu azaldığı zaman tekrar yarım saat ekmekleri daldırıyo öyle öyle topluyo kefal yakalamak kadar hiçbir balığı yakalak zewk vermiyo tabi kendi yakaladıklarım içinde çok güzel vuruşu var ama tadı daha güzel olan balıklar var ama genede yenir kişisel zewk

11. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Bulgaristanda çok yaygın olan bir yöntem sadece düzeneğin 1.5 iki karış üstüne büyükçe bir mantar top kullanılıyor kafesin içine doldurulan hamur batmasın diye,atış esnasında iğnelerin dolaşması pek rastlanılan bir durum değil hadi dolaştı diyelim onun da çaresini bulmuşlar hamuru biraz daha büyük yapıyorlar ve plastik kafesin içine doldurulan hamur haricinde dışına da taşırılıyor neredeyse o beyaz plastik aksam görünmüyor iğneler de bağlı oldukları yerlerden hamurun içine yarıya kadar batırılıyor böylece takım daha avcı bir hal alıyor hemde iğneler boşta sallanmaktan kurtuluyor kefal hamuru didiklemeye başlayınca hamurun içinden uçları çıkmış olan iğneyi ziyafet esnasında yutuveriyor bol şanslar :)

12. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    bu sistemi denedim çin malı bir sistem paketin içinde birde mantar bulunuyor askıda kalması için ben tesaduf eseri paraziz balıgı :) tuttum kefal kısmet olması bende kefal için yeni bir sistem yaptım çok basit bir sistem tavsiye ederim
    yapacagımız kefal oltası için

1.Tükenmez kalem yayı
    2.6 numara sinek igne yada aynı ölçüde fransız çaprazı
    3.en küçügünden beyaz renkte mantar
    4.22-28 arası misina gövde için
    5-Kurşun 1-5 gram arası
    yapılışı ; 4 adet sinek igne misinaya baglanıp yayın içinde geçirilecek mantar üste kurşun yayın altında olcak şekilde baglanacak balık hamle yaptıgı vakit mantarı aşagıya çekip güc uyguladıgı zaman igneler direkt olarak balıgın yanagına saplanıyor resimlerini gönderecek durumda degilim en kısa zamanda yayınlıyacagım arkadaşlar...
    unutmadan söyleyim en alta 3 lü kanca takmak usulü ile çırpma şeklindede kefal alabilirsiniz çok zevkli oldugunu söylemeliyim 10 dakikada 25 adetten fazla kefal aldım şimdiden rasgele

13. babalüfer

babalüfer eser

Favori Kamış:
    REMİXSON 4.20 SÖRF
    Favori Makine:
    REMIXON MAGNUM 6000 SURF
    En İyi Avı:
    SAZAN 5.5KG.
    ARKADAŞLAR BU BİLDİĞİMİZ GÖL KÜSPESİ,İÇİNE EVDE HAZIRLADIĞIMIZ HAZIR YEMİ KOYARIZ SAZAN AVI İÇİN DİP OLTASI OLARAK ATARIZ VERİMLİ OLUR,AMA GEL GELELİM BU TAKTİK DENİZDE İŞ YAPMAZ DİĞER TAKIMLARIN DOLANMASINA NEDEN OLUR SIKINTI ÇIKAR SONRA MİLLETLE UĞRAŞ TAKIM AÇACAĞIM DİYE NE GEREK VAR KEFAL BALIĞI İÇİN DEĞERMİ DEĞMEZ.

14. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Erkan amatör balıkçı , iyi bir balıkçı her türlü balıgı tutmuş olandır ve yöntemini bilendir vede ugraşandır.. :)

amatör balıkçı balık seçmemeli..

15. çapari

çapari

Favori Kamış:
    olta,çapari
    En İyi Avı:
    10 kilo istavrit(daha yeniyken ikinci defa balığa çıktığımda :) )
    Yemeyeceğim balığı tutmam ben muvaffak abi.Tutsamda ne kadar büyük olursa olsun salarım.O yorum tamamen kişisel fikrimdi.Bir hedef belirleyip ona yoğunlaşmak daha zevkli geliyor.İzmire selamlar:)

16. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    selam ıstanbul ıcı veya en yakın bolgedee nerede sazan ve turna avlayabılırız yardımcı olursanız sevınırım.?

17. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    gözümde tam canlandıramadım sistemi. dediğiniz gibi fotoğrafları da olursa çok iyi olur. teşekkürler paylaşım için..

18. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    yay bu takımda ne görev görüyor? daha öncede dediğim gibi fotoğraf varsa mükemmel olur. saygılar..