Kayseri : 27/02/2011 pazar sabahı ayrılış zamanı 4:00 Pınarbaşı (bahçeçik) varış zamanımız 5:15 gibi biliyorum Not : Göz gözü görmeyecek bi karanlıktı vardığımızda araçlardan inmek bile istemiyorduk baraja yani oltalarımızı sallayacak ii bi yer bulmak için baya uğrasıldı inilicek yerlerin donmuş olması indikten sonra aracın cıkabilirmi cıkamazmı hesapları ile gün birazdaha aydınlanmaya başladı nihayet ilk inmeye çalıştığımız noktaya geldik köprü denen kısma bi yandan ördek avlama calısmaları bir yandan balık yakalama heycanı ama hepsi boşa cıktı hava o denli soğuktuki marakaralarımız saramıyorduk donuyordu ellerimiz daha doğrusu ellerim ilk deneyimin olduğu için eldiven almayı unutmusum hava şartlarından ötürü bahçeçikdeki avımızı 1:45 dakka kadar sürdüre bildik ve yarıda bırakmak zorunda kaldık ve tekrar yola cıktık. kusura bakmayın merak edenler için foto bile çekemedim zira hava o denli soğuktu en iyisini yaptık ve kaçtık ordan Yamula (Kuşcu) varış saatimiz 10:00 hava şartları : Pınarbaşı'na bakarak büyük bir farklılık gösterdi Yamula barajı çok sevindirdi bizleri biz gelene kadar hava bayağı ısınmıştı.Balık avı için istenilen ver şart mevcuttu hava sıcak dalga yok denecek kadar tam arzulanan bir ortam neyse ilk oltamı salladım tabi devam sallamaya balık yakalıyacağız ya guya neyse ben sallamalara devam ederken arkadaslarımda kusların peşine düştü) kuşcudan bazı kareler sunalım sizlere yokdeneçek kadar az demeyelimde fazlada olmazsada genede baya bir balık meraklısı vardı farklı farklı bölgelerde bu son resimde mağlum bilindiği gibi suyun 3 katlı bina kadar çekilmiş olması ve o utanç verici durum heryer tırıvırı il dolmus tırıvılara yakalanıp ölen balıklar yengeçler kıyıda öğle duruyodu. Bira şişeleri su pesleri felan filan ne arasanız vardı çöp gibi aynen Bu kısımdada resimlere yer vermeyecektim mağlumbalıksız geçen bi av nede olsa ama merak eden arkadaslar için bi kaç yamula (kuscu)dan kareler sundum sonuç olarak 6 arkadasın ortaklasa yapmış olduğu eğlence turu balıksız son buldu 1-2 kus vurdu arkadaşlar.bende balık yakaladım diye sevinirken içi su dolu bir boşet çıkardım sudan rezil olduk o ayrı konu) Bu kadar yani şikayetler fazla Yamula kuşcuda zira tekne ile ağ atanlar bile 4 tane balık çıkardılar okadar büyük bir ağdan gözlerimizin önünde
Bizlerle paylastigin icin cok tesekkurler Kagizmanli. En son resme nasil uzuldugumu anlatamam Orayi o hale getiren benim icin insan degil,hayvan degil parazit bile olamazlar... Yaziklar olsun...
bende tşk ederim emrah ustam sağol Genelde ıssız bölgeler oldukları için itsiz kurtsuz yatan kaçan geliyor ne kadar korunmaya çalışılsa'da bu tür dengesizlikler oluyor. Suya taş atmayı sektirmeyi felan bende severim'de diğer türlü kirletilmelere karşıyım yazık
umarım eğlenmişsinizdir murat bey çünkü benzeri şeyleri bende yaşadım hem bahçecikte hem yamula da ama balık tutamamaktan daha fazla zoruma gıttı balık sanarak çektiğim şeyin değişik büyüklükteki 9 iğneli küspeli olta olması,yerlerde tırıvırılar etrafta bira şişeleri şırıngalar ve daha sayamayacağım pislikler görmek Allah yardım etsin
tşkler uğur abi her ne olursa olsun eğlenılıyo arkadaşlarla oluncu zoruma giden bi tanedemı balık gelmez yok abi gelmedi )
yamula barajı şuan türkyenin en acil yardım edilmesi gereken barajı çok değil 1-2 seneye kadar orası havuzdan farksız olacak.