Herkeze Merhabalar... Durum belli lüfer,palamut ve İri istavrit için kullanılan rapala,kaşık ve sahteler hakkında bilgi almak istiyorum. Av markete gittiğimizde hepsini öneriyorlar üstadlarımızın bilgilerine sığınarak doğru tercihi yapmak adına fikirlerinizi belirtirseniz Kaşık ve rapala alacağım. Şimdiden herkeze teşekkürler... RASTGELE... Not: Belirtilen kaşık ve rapalaların numarası ve resmi olursa çok makbule geçer bu konuda acemiyim...
Taner ben geçen sene cengiz balıkçılıktan bir kaşık aldım çok uygun ve basit bir kaşıktı. o zamanlar çinekop zamanıydı ve üsküdarda herkezin bu kaşığı kullanarak güzel çinekoplar yakaladığını söylemişlerdi. bende denedim güzel 3 tane sarıkanat yakalamıştım. markası felan yok el yapımı basit birşeydi. rapalayla henüz güzel bir av gerçekleştiremedim ama genelde kullandıkları rapalara mavi sırtlı rapalalardı ve en ucuzlarındandı. tabi bu bahsettiğim lüfergiller için. palamut içinse bilemiyorum
Cevap için teşekkür ederim kaşık mantıklı galiba rapalaya göre bende bir zamanlar lüfer tutanları izlediğimde kaşıkla ve rapala ile'de lüfer yakalamışlardı aslında ben boyutunu bilmiyorum gidip göl için turna kaşığı vermesinler bana yada kocaman bitane verip lüfer korkmasın
balık ince ise kaşık 00 orta ayar balık ise 0 numara ve 1 numara kaba balık için 2 den başlar 3 te kullanılabılır. İstanbul için ise tek rapala tanırım oda maria princess f9 fazlaca dağıtmanın anlamı yok. satıcılara kalırsak yandık..... Bulabılıyorsak fransız kaşık mac ve wmc kaşık almanı öneririm no ları yukarıda hatta lüfer için ise üstü parlak olanlar var dövme şeklinde Sevgiler
Alico Reis'in söylediklerini dikkate alınız fazla rapalaya gerek yok boşuna kafanız karışmasın. Rastgele..
oncelıkle slm taner konuya gırıcek olursak.cınekop lufer ıcın marıa prıncess m(f)7yada9cm yesıl renk kullanmanı mutlak suretle tavsıye ederım.ıstavrıte gelınce sıyırtma ıle atıcaksan ragot marka 4yada4,5cm mavıbeyaz yesılbeyaz slıkon almanı(bu arada beden 12no benden uzunlugu enaz 2,5metre olarak kullanırsan super ıstavrıt alırsın)bunun harıcınde ıstavrıtın kendı kuyruk altı etınıde takarak guzel balıklar alabılırsın
ALİ abi http://www.avmarketi.com/asp/groupbrand/58/399/MARIA-Maria-princess-suni-yemler linkinde maria princess modelleri var fakat bunlar cm'ne göre değişiyor öneriniz nedir acaba?
o kaşığın asıl ismi 'kapta gel' dir yağmurlu havalarda ve fırtına sonucu bulanmış sularda kullanırız.
Balık varsa lolipop çubuğu kaşık rapala kurşun kalem kalem kurdela hepsi iş yapar. Balık yoksa en iyi en pahalı takım ancak yosun yakalar. Kaşık lüfer takımları için henüz erken. Mart Nisan gibi kaşıklara yönelebilirsiniz. Bu ara marka modelden ziyade renk içn elinizde alternatif bulundurmaya çalışın. Aynı istavrit çaparisindeki renk çeşitleri gibi çinekop lüfer de renk seçer durumdadır. Gündüz gece sabah öğlen bulutlu güneşi gibi şartlarda renk trcihleri öne çıkıyor. Mavili, kırmızılı, hatta turuncu rapalaları ara ara denemenizi öneririm. Palamut için çeşitli renklerin bulunduğu palamut çaparisi en ideal seçimdir.
haklısın abi balık yoksa istediğni tak gelmeyince gelmiyor ama takım çantamda rapala kaşık tarzı aksesuarım yok en azından bulunması gerek diye düşünüyorum çünkü forumda herkez palamut lüfer ve çinekoptan bahsediyor şans belki benimde yüzüme güler
ayrıca palamut çaparisi için karışık bir köstek bağladım denemelerimi yapacam inşallah cumartesi günü.
Değerli üstadım. Aslında haklısınız balık varsa herşeye atlar ancak; Palamut torik en çok hangi rengi sever? denenmişlikleriyle beraber=Kırmızı hatta dahada koyu takıma Palamut vanosu ne ile tutulur 1,0 iğne ve beyaz tüye gelir. Lüfer çaparisinde benim favorim. yeşil ve beyaz. başka renk atmam içerisine alacakaranlıkla beraber tam kendisidir. Rapalada ise mavi princess derim. Sevgiler
Üstadım sizin yazdıklarınıza muhalefetim söz konusu değil zaten. Tercihler profesyonellerin kullandığı yöntemler biliyoruz. Ama dizayn gibi tek şansı kıyıdan atçek olanların işi daha fazla şansa kalıyor. Çoğunlukla da şans kıyı avcılarını yüzüne gülmüyor biliyorsunuz. Ben rapalada markanın modelin önemini inkar etmemekle beraber rengin daha önemli olduğuna inanıyorum. Örneğin Üsküdarda vaktiyle fener önünde hemen hepimizde mavi princes veya muadili rapalalarla tek tük sarıkanat kovalarken turuncu sarı rapalasıyla arkadaşın tek başına kovasını doldurduğunu anımsıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam yozuri cistal minnov serisiydi. Kanaatimce renk daha önemlidir. İstavritte de benzer değilmidir. % 70 yeşilli çapari kullanılırken birgün beyaz başka bir gün sarı çapariler daha çok iş yapabilir. Aynı şekilde levrek avlarımda da bir gün mavili raglounun deli gibi levrek topladığını, yan taraftaki kırmızılının tek balık alamadığını ama ertesi sabah aynı hava ve sıcaklıkta tam tersinin olabildiğini ve tabi simli ginin hiç pas geçmediğini çok kereler gördüm. Bereketli avlar dilerim, Saygılarımla.
Evet toriktede yozuri crystal minnow 11 sıyah sırt süper çalışır herşey deneme yanılmayla ayrıca princess 9 luk sarı ve üst kahverengi olanda ıyı sonucklar vermişti lüferde. Olayın aslı balığın önünde hangi yem varsa onu arar durumda önündeki balık sürüsünün yemının çağrıiımını yapan şeylere geliyor.
İşte lüferde şu olay artık unutulmaya yüz tuttu nedense. Eski balıkçılar bunu çok iyi bilirlerdi. O zamanlar uskumrularla avlanırlarmış. Ama şimdi uskumruyu yemeye bile bulamıyoruz gerçi . Balık uskumru sürüsündeyse en kral zargana bile av vermeyebilirdi. Hangi balığın kokusunu aldıysa sanki radar gibi ona odaklanır gözü başka birşeyi görmez canavarın. Hatırlatma için teşekkürler.
olaydan çıkan sonuç bence; 3 adet rapala kırmızı,yeşil ve turuncu. palamut çaparisi horozun boyun tüyünden yapılmış,martı tüyünden yapılmış lüfer ve çinekop için takım. ayrıca 0,1 ve 2 numara kaşık ayrıca ragot marka 4 cm lik yeşil beyaz ve kırmızı beyaz silikon sunni yem takım çantasında olmalı. herhalde 100 lira harcanacak